Mitt lag mot: Hull

Ansvarlig redaktør med et laguttak han ikke tror Van Gaal følger.

Publisert Sist oppdatert

Som en ny type artikkel på united.no, som vi begynte med før Arsenal-kampen forrige uke, vil ansvarlig redaktør skrive litt om hvilke vurderinger han ville gjort før neste kamp.

Aller først:

Da United slo Hull 3-1 hjemme i mai sendte Ryan Giggs utpå både Tom Lawrence, James Wilson og Adnan Januzaj fra start. Alexander Büttner startet faktisk også i den kampen.

Jeg husker godt hvordan Giggs forklarte at det handlet om å gi mest mulig energi inn i troppen.

United vant den kampen, ganske enkelt, etter blant annet to mål av James Wilson, som spilte sin foreløpig eneste kamp fra start.

I mitt hode handler det fortsatt om å møte Hull med mest mulig tempo og energi. Det handler om å gå i strupen på dem.

Til tross for at Luke Shaw er ute, ser jeg for meg en firebackslinje.

At formasjonen bør likne mer på 4-3-3 en noe annet.

At det må tas et tøft valg på høyrekanten.

Manchester United v Valencia - Pre Season Friendly

Og hva gjør man med en formsvak Van Persie?

Mitt lag ville blitt som følger:

David de Gea står i mål.

Rafael tar høyrebacken. United er mye bedre offensivt på høyresiden med ham enn med Antonio Valencia. Det handler om samhandling og forståelse av rollen, og man så allerede forrige uke at Rafael var tilbake på trening. Det betyr at han har over én uke med trening i beina, og han bør da kunne gå inn på laget uten nevneverdige problemer. Brassen er også et sikrere valg som back enn som vingback, slik jeg ser det.

Chris Smalling er et soleklart valg i midtforsvaret, etter at han var bestemann blant stopperne forrige uke mot Arsenal.

I mitt oppsett – med fire mann bak – forsvinner både Paddy McNair og Tyler Blackett ut. Førstnevnte fordi Smalling er bedre som høyre midtstopper. Blackett fordi han var dårligst sist, og fordi både Evans og Rojo har vært tilbake på trening og Evans også kom greit nok gjennom U21-kampen tirsdag.

Det må forventes at vi skal dominere banespillet mot Hull, så Jonny Evans blir min venstre midtstopper.

Marcos Rojo går rett inn på venstrebacken, siden det ikke er andre fullgode alternativer. Rojo har hatt en skulderskade, og skal ha kunnet trene bra fysisk den siste tiden. Er han frisk fra skulderproblemene, bør det ikke være noe tvil om at han spiller. Hulls kanskje beste spiller så langt i sesongen, Mohamed Diame, er også høyre midtbanespiller. Siden Shaw er ute er Rojo det beste alternativet i United-troppen til å stoppe ham.

Så nevnte jeg innledningsvis hva Ryan Giggs var opptatt av i mai – energi og tempo – og jeg tenker det samme til om denne kampen og de mest offensive spillerne.

Dermed blir de seks lengst frem disse:

Manchester United Team Group Photocall

Jeg er derfor villig til å ofre både Adnan Januzaj og Antonio Valencia fra start i denne. La Herrera løpe seg tom, og velg så én av de to andre.

Michael Carrick er bombesikker som ballfordeler sentralt på midten, og selv om Marouane Fellaini er omdiskutert har han gjort mer enn nok til å forsvare en ny start. Det må også forventes at det blir en del innlegg og ganske stor United-dominans. Da vil hans styrke og høyde være et annerledes våpen. En god Fellaini kan være en klar fordel. En dårlig Fellaini er ikke det. Nå for tiden er han god.

Ángel Di María er også bombesikker på laget, ut mot venstre.

Lengst framme dras jeg mellom det ene og det andre på hva jeg ønsker, men jeg tror jeg ville plassert Robin van Persie på benken fra start av. Rett og slett som et signal på at det vi har sett – det har ikke vært god nok.

Falcao har trent siden søndag, og skal ikke ha hatt noen problemer da han spilte en testkamp mandag. Han bør da være klar igjen.

Wayne Rooneys form har også vært god nok til at han fortjener en mer offensiv start-rolle.

Det gjør faktisk litt vondt å skrive Van Persie ut av laget. Rett og slett fordi man vet hva slags kvaliteter som er i ham, og fordi det ville vært en enorm styrke for United om man klarte å få Falcao og Van Persie til å prestere samtidig. Da er vi fort ustoppelige. Jeg kjenner også personer i kretsen rundt Van Persie, og vet at han skal være fornøyd med situasjonen i United, og trener knallhardt. Likevel så kan denne kampen mot Hull være en anledning til å gi et signal også utad – til oss fans og andre – om at Van Gaal også mener at det han har vist har vært for dårlig.

James Wilsons tempo kunne vært interessant, men jeg vil nok foretrekke Falcao fra start all den tid han er skadefri. Det er tøft for Wilson, men han kommer uansett til å få sjanser.

Men:

Det er helt klart ting i dette laget som gjør at jeg tror det er lite trolig at det er disse 11 vi får se.

Skulle Van Gaal gjøre tre endringer i backrekka samtidig? Tvilsomt.

Skal han virkelig vrake Robin van Persie?

Og Antonio Valencia har tross alt spilt samtlige minutter av de tre siste kampene, og United har bare tapt én av de åtte kampene denne sesongen med ham på banen.

Så hva tror jeg Van Gaal velger?

Med Shaw ute – og Rojo så fersk etter skadeproblemer – så tror jeg fort det blir trebackslinje nok en gang.

Manchester United Team Group Photocall

Jeg tror fortsatt at Blackett kan forsvinne ut til fordel for nettopp Rojo i trebackslinja.

Jeg tror vel også at Antonio Valencia får den høyre vingback-rollen, rett og slett for å være forsiktig med Rafael – som altfor ofte det siste halvannet året har forsunnet ut med ny skade etter et comeback.

Herrera starter også på benken, og det gjør også Falcao. De kan komme innpå eller vurderes mot Stoke. Med skadde spillere er det som regel bedre å la dem komme inn enn å kjøre dem hardt fra start av, og så bytte ut…

Og hvorfor ta sjanser, ikke sant?

Dermed blir det to ganske så forskjellige lag:

Mitt lag: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Rojo – Herrera, Carrick, Fellaini – Di Maria, Falcao, Rooney

Van Gaals lag: De Gea – McNair, Smalling, Rojo – Valencia, Carrick, Fellaini, Young – Rooney, Di Maria, Van Persie

PS. Jeg har ingen inside. Dette er kun subjektive vurderinger, like gode eller dårlige som andres og er ment som et utgangspunkt for diskusjon.

Powered by Labrador CMS