Mitt lag mot: Swansea

Hvordan brukes Rooney, Van Persie og Falcao? Ansvarlig redaktør ville vraket to av dem.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød, skriver om sitt laguttak – og hva han tror Louis van Gaal velger – før de fleste United-kamper. Kun ment som utgangspunkt for debatt.

De skadde:

Michael Carrick er eneste skadde spiller, ifølge Louis van Gaal.

Phil Jones og Robin van Persie er tilgjengelige igjen, etter at begge stod over i mandagens kamp mot Preston.

Personlig føler jeg at laguttaket lørdag er mer spennende enn det har vært i noen kamper.

Mitt lag:

Jeg kan nærmest garantere at Louis van Gaal IKKE kommer til å velge de 11 jeg ønsker. Det er nemlig noen ganske radikale valg, jeg ville levd godt med.

David de Gea står selvsagt i mål.

Antonio Valencia tar høyrebacken. Han hadde et par positive involveringer mot Preston, og i sannhetens navn har Rafael ikke overbevist nok på U21-laget til å vurderes. Argumentasjonen om at det kanskje ikke er veldig motiverende å spille for U21-laget holder ikke. Man har to muligheter: 1) Enten er man god nok hver eneste dag på trening, eller 2) Eller så leverer man glimrende der man får muligheten.  Valencias prestasjon mot Preston holder ham også foran Paddy McNair.

Manchester United v Burnley - Premier League

Luke Shaws kjapphet gjør ham til et soleklart valg på venstrebacken.

Lenger frem er det i mitt hode ganske lett, denne gangen.

Ander Herrera starter.  Van Gaal snakket om fremgangen hans for et par uker siden, og selv om det ikke var briljant så var det han viste sist NOK til fornyet tillit.

Daley Blind er sikker som ballfordeler så lenge Carrick er skadet.

Angel Di Maria har vist seg atskillig bedre fra en litt dypere rolle enn hva han har vært lenger frem. Han må derfor fortsette i den rollen.

young

Så lenge andre ikke viser bedre form er det helt greit å la Marouane Fellaini få tillit på ny i favorittrollen sin – som han løste bra mot Preston.

Så blir det Wayne Rooney på topp.

Nei da, Rooney var langt ifra fantastisk mot Preston, men jeg mener likevel at det vi så var mer spennende enn det vi stort sett har fått fra Falcao og Van Persie. Da tenker jeg på løp, generell smartness, samspill med andre, blant annet Di Maria, så dytt Rooney frem – og la de andre jeg har nevnt bekle midtbanerollene. Så sier det selvsagt ALT om hva Falcao og Van Persie har vist, at det Rooney viste mot Preston faktisk gjør at jeg mener han må få tillit.

Det betyr at spillere som Robin van Persie, Falcao, Adnan Januzaj, Juan Mata, Phil Jones, James Wilson, Jonny Evans, Paddy McNair, Rafael, Tyler Blackett og Victor Valdes benkes eller plasseres på tribunen.

Det betyr også at mitt lag blir det som avsluttet mot Preston. Vanskeligere trenger det ikke å være.

Mitt lag: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Herrera, Blind, Di Maria, Young – Fellaini – Rooney

De spennende valgene

Men selv om jeg er mer spent enn på lenge så tror jeg altså ikke Van Gaal velger disse.

Manchester United Team Group Photocall

2. desember var datoen Ander Herrera forrige gang fikk tillit fra start i en seriekamp, men nå utelukker jeg ikke at han får sjansen. Van Gaal har snakket ham gradvis opp de siste ukene.

Jeg har kjørt Ashley Young rett inn på laget, men akkurat som med Ander Herrera betyr det at andre må ut. Adnan Januzaj har også startet de tre siste seriekampene. Jeg tror imidlertid at han nå fort forsvinner ut igjen.

Juan Mata har heller ikke spilt ett minutt i de tre siste kampene. Skal han virkelig vrakes for fjerde gang på rad?

Men aller mest interessant blir valgene lengst frem.

Er Van Gaal – og vi andre – ærlige så har Falcao og Van Persie underprestert for mye. Men hva gjør han her. Før Van Persies skade fikk begge to tillit fra start, og da virker det egentlig vilt om han plutselig finner ut at nei, Rooney skal frem, de skal ut og vi skal se helt annerledes ut.

Nøkkelen til bruken av Herrera og Young – eller ikke – er selvsagt også bruken av Rooney, Van Persie og Falcao.

Hva jeg tror? Jeg tror faktisk fort at Herrera får sjansen, men jeg kan nesten ikke unngå å tro at Van Gaal igjen bruker Van Persie. Alt tidligere i sesongen forteller at tilliten er enorm – nærmest uansett – men jeg lurer litt på om han har kommet til at Rooneys plassering tross alt er lenger frem i banen – spesielt siden Herreras form er bedre – og han også har Ashley Young i bakhånd på midtbanen. Young er sånn sett en outsider til laget her, men da går det på bekostning av Herrera eller Fellaini  siden jeg tror Van Gaal velger sin landsmann.

Van Gaals lag: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Herrera, Blind, Di Maria – Fellaini – Rooney, Van persie

Powered by Labrador CMS