Mitt lag mot: Southampton

Ansvarlig redaktør tror på et nytt, enkelt laguttak

Publisert Sist oppdatert

Det ble 10 rett av 11 på forrige laguttak.

Feilen lå i at Louis van Gaal forståelig nok foretrakk en spilleklar James Wilson foran en rusten Falcao da Wayne Rooney var ute.

Nå er imidlertid Rooney tilbake, og da er det ikke så mye å tenke over, mener ansvarlig redaktør.

De som helt sikkert er ute:

Daley Blind og Luke Shaw er fortsatt skadet.

dimaria333

Phil Jones og Jesse Lingard skal så vidt ha kommet seg tilbake i trening, men er selvsagt uaktuelle til denne. Husk mantraet til Van Gaal – en spiller må minst ha én – og helst to uker – med full trening på førstelaget før han er aktuell for spill igjen. Ideelt sett bør spilleren også ha fått spilletid for reservelaget. Slik er det i alle fall hvis han har alternativer, og det har han nå.

De som maksimalt er på benken:

Rafael har nå fått drøyt to uker med trening på førstelaget, men var verken på benken mot Hull eller Stoke. Det er derfor meget tvilsomt om han plutselig går rett inn i en backfirer som med unntak av noen ekle overtidsminutter mot Stoke har hatt full kontroll de siste to kampene.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League

Begge disse to vurderes da maksimalt til en plass på benken fra start av.

De fem bakerste

David de Gea står i mål. Soleklart valg, så lenge han er skadefri.

En backrekke med Antonio Valencia, Chris Smalling, Marcos Rojo og Ashley Young.

Det er ingen hemmelighet av kontinuitet i backfireren er viktig, og nå har Van Gaal sjansen til å fortsette med de samme fire for tredje kamp på rad. Jeg ser det altså ikke som særlig sannsynlig at Rafael kommer fra «intet» og tar Valencias plass, selv om jeg står på at Rafael er det beste valget som høyreback i en firebackslinje. United blir også bedre offensivt på høyrekanten med ham.

Noe som kanskje kan skje, er at Jonny Evans – etter to kamper for reservelaget – kommer inn på laget igjen. Van Gaal fikk stor sans for Evans i sommer, og selv om Ashley Young har gjort det bra på venstrebacken så kan kombinasjonen Evans som midtstopper og Rojo, som spilte VM for Argentina på venstreback, vurderes som sterkere enn Rojo og Young.

Men igjen: Jeg synes backfireren har gjort det bra nok til å få fornyet tillit. Young var også såpass positiv mot Stoke at han bør få sjansen i nok en kamp.

De lengst framme

Ander Herrera Arrives At Manchester United Training Ground Ahead Of Medical

De slet mer mot Stoke enn mot Hull, men nå er Wayne Rooney tilbake. Det vil hjelpe alle, samtidig som alternativene, Adnan Januzaj og Darren Fletcher, ikke har vært gode nok i det siste.

Lengst frem tar Wayne Rooney igjen plassen på laget, mens Robin van Persie fortsetter som spiss. Van Persie har fått fortjent kritikk denne sesongen, men selv i en meget middelmådig kamp mot Stoke sist så var han bedre enn James Wilson der. Foruten to gode raid slet Wilson med å finne rom, og han jobbet også mindre enn Van Persie. Det var i alle fall min klare oppfatning.

Falcao har ikke vist noe de siste ukene som gjør at han fortjener en plass i startelleveren.

Det betyr dette laget:

De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Young – Herrera, Fellaini, Carrick, Mata – Rooney, Van Persie

Rafael og Evans vurderes muligens, men jeg forventer altså, som skrevet, at de maksimalt starter på benken – selv om en backrekke med Rafael, Smalling, Evans, Rojo – i kampform – fort er bedre enn en backrekka med de fire som forventes å starte mandag.

Powered by Labrador CMS