Mitt lag mot: Preston

Jeg tror Van Gaal kopierer suksessformelen fra Cambridge-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør legger ofte ut sitt laguttak – mest som et utgangspunkt for debatt før avspark.

Motstanderen:

Yeovil var et bunnlag i League One. Cambridge var en middelhavsfarer i League Two. Mandagens motstander, Preston, er imidlertid et topplag i League One – og som flere cupkamper har vist denne sesongen så er ikke forskjellen så stor mellom divisjonene – spesielt når laget fra lavere divisjon kommer til kampen på hjemmebane og i god form. Preston kommer til denne etter tre strake seirer. Uten sammenlikning for øvrig så ligger Preston nå på plassen bak MK Dons – som vi tapte for i ligacupen.

Robin van Persie, Phil Jones og Daley Blind ble nevnt som usikre på fredagens pressekonferanse. Mitt utgangspunkt er da at det vil være en lett avgjørelse å la dem hvile, selv om mangelen på en naturlig ballfordeler sentralt på midtbanen fort gjør at Blind må i aksjon uansett. Kuttet hans bør også være en skade som man har klart å få kontroll på siden onsdagen.

Så klarer jeg ikke helt å se at Ashley Young går rett inn på laget, selv om han fikk én time for reservelaget for en uke siden. Han vurderes på benken fra start av.

David de Gea er selvskreven i mål.

På høyreback-plass tenkte jeg først at Paddy McNair igjen foretrekkes. Han var bestemann hjemme mot Cambridge, og akseptabel mot Burnley sist. Mot en antatt svakere motstander tenkte jeg derfor lett at McNair igjen får sjansen til å skaffe seg mer erfaring i rollen. Samtidig ble Valencia hvilt sist, og jeg er usikker på om Van Gaal benker ham nok en gang. Det er faktisk bruken av Valencia som gir mest hodebry i Van Gaals laguttak, slik jeg ser det – og etter noen runder med seg selv så har jeg derfor endt med Valencia fra start.

Jonny Evans tok ikke vare på muligheten han fikk sist, og Phil Jones er skadet. Chris Smalling scoret to sist, og starter da i midten med Marcos Rojo.

Med Luke Shaw tilbake bør nemlig han inn på venstrebacken.

De seks lengst framme:

Michael Carrick er skadet. Darren Fletcher er solgt. HVIS Daley Blind er skadet, så er det ikke så mange alternativer til ballfordeler-rollen, og det nærliggende ville være å tro at Wayne Rooney i så fall trekkes ned. Jeg tror imidlertid Blind spiller siden skaden bør være håndtert.

Manchester United v Liverpool - Premier League

I så fall er det ingen plasser igjen til midtbanespillerne. Jeg er imidlertid usikker her. Antonio Valencia har fått mye tillit av Van Gaal, men ble hvilt mot Burnley. Jeg klarer ikke å se at han faktisk spilte seg ut i bortekampen mot West Ham, og dermed blir jeg overrasket om han benkes igjen. I så fall kan han jo fort få samme rolle som mot Everton tidligere i sesongen, hvor han var indreløper – men enten betyr det at Blind er ute/hviles, eller så blir det en ny skuffelse for Juan Mata – eller at Rooney eller Di Maria hviles fra start av. Jeg vet ikke, men det er noe inni meg som sier at Valencia kommer til å spille i denne. Det enkleste valget er nok å hente ham inn igjen på backplass. Etter å ha vært litt i tenkeboksen endte jeg dermed faktisk med en liten endring – siden det er en bortekamp mot det vi faktisk tror blir en vanskelig motstander så prioriteres Valencia som høyreback.

På topp står Van Persie over, men Falcao foretrekkes foran Wilson siden det forventes United-press i perioder, og man da håper at Falcaos bevegelser i feltet skal gi uttelling.

Van Gaals lag: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Rooney, Blind, Di Maria – Mata – Fellaini, Falcao

Jeg ville dyttet en skadefri Rafael inn på høyrebacken, siden han fortjener sjansen i firebackslinja vår – mye basert på hva han har gjort tidligere. McNair har fått litt skryt for det offensive, men det er jo akkurat det som er Rafaels styrke. Ingen av prestasjonene på høyreback denne sesongen har vært bedre enn hva Rafael tidligere har levert når han har fått tillit.

Jeg ville også gitt Ander Herrera sjansen i 90 minutter. Den gutten trenger å få litt tillit som igjen kan skape selvtillit. Men dette har jeg mast om før, og vi vet jo at realiteten er annerledes – disse to spillerne har ikke stor tillit hos manageren. De har i alle fall ikke hatt det til nå.

Ellers ville jeg levd ok med de andre vurderingene jeg tror Van Gaal gjør – altså med Mata og Fellaini inn.

Personlig har jeg ikke blitt overbevist av Van Persie eller Falcao denne sesongen, og jeg står på at jeg tror vi kunne fått en liten blomstring hos Rooney ved å få ham lenger frem i banen. I alle fall hvis vi ga ham sjansen der i flere kamper fra start av. Jeg har imidlertid ikke veldig stor tro på at det kommer til å skje. På «Mitt lag» ville jeg imidlertid forsøkt det i denne.

Mitt lag: De Gea – Rafael, Smalling, Rojo, Shaw – Herrera, Blind, Di Maria – Mata – Fellaini, Rooney

På benken: Valdes, Valencia, Falcao, Wilson, Januzaj, McNair, Young (selv om jeg gjerne også skulle hatt med Pereira)

Hva tenker du?

Powered by Labrador CMS