Mitt lag mot: Newcastle

Ansvarlig redaktør vil ofre Juan Mata.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker før og/eller etter kamp.

Kort om forrige kamp:

Forferdelig. Det var trist å se Bastian Schweinsteiger og Marouane Fellainis manglende evne til å få opp tempo. Det var trist å se et United (så godt som) uten en eneste spiller som evnet å skape noe på egen hånd på grunn av kvalitet. Det var trist å se så få initiativ uten ball (selv om det bedret seg med Memphis/Lingard), og det var merkelig å se et United – mot et lag fra nivå 3 – som ikke evnet å skape sjanser. Så skapte selvsagt ikke Sheffield United noe, men det er totalt underordnet.

Skylda må legges både på manageren og spillerne. Jeg har flere ganger nevnt den manglende kvaliteten i laget, og den er tydelig nå som selvtilliten ikke er den beste. Jeg mener selv at vi ikke har det beste laget i Premier League – eller Europa – men at vi fremstår så dårlig som dette går selvsagt tilbake på sjefen. Mitt utgangspunkt, som jeg har nevnt tidligere, har ikke endret seg. Vi har lest at spillerne er gitt mer frihet, men jeg tror ikke lenger at prosjekt Van Gaal lykkes – selv om det kan holde til topp-4.

schweinsteiger (650 x 358)De skadde:

Luke Shaw, Marcos Rojo og Antonio Valencia er fortsatt langtidsskadet.

Phil Jones var skadet lørdag kveld, og da skal det vel litt til om han går rett inn på laget igjen til denne.

Ellers er Bastian Schweinsteiger ny på skadelista etter Sheffield United-kampen.

Pressekonferansen:

Her kan du lese hva Louis van Gaal sa mandag.

Vurderingene:

David de Gea står selvsagt i mål.

Forahm er det imidlertid flere alternativer.

Jeg ville fortsatt med Matteo Darmian på høyrebacken. Mest fordi jeg mener at spillere helst bør brukes der de trives best, og vi har ingen andre alternativer som foretrekker høyreback-posisjonen.

Chris Smalling og Daley Blind fortsetter i midtforsvaret, og selv om jeg kjenner skepsisen til nederlenderen, så er dette, grunnet skadene til Phil Jones, egentlig vårt beste stopperpar denne sesongen.

Profil Young

Young var i den mye omtalte røde sonen før Sheffield United, men bør være klar igjen nå. Han har blitt (mis) brukt over hele banen denne sesongen, og personlig synes jeg det er merkelig at med de offensive problemene vi har hatt, så har han ikke fått sjansen i rollen han utmerket seg på forrige sesong – som venstre ving.

Samtidig har alle sett hvor store skadeproblemer vi har hatt defensivt, og med Depay/Martial/Lingard som ekstravalg offensivt, så er det nok lett å bruke anvendelige Young lenger ned i banen.

Young var veldig god mot Swansea som offensiv vingback på høyresiden, men  er egentlig vant til å operere på venstresiden. Darmian er mest vant til å holde til på høyresiden, og da synes jeg de bør brukes der – selv om Louis van Gaals tanke nok har vært at det er bedre med Youngs høyrefot på høyresiden. Samtidig var ikke det noe stort problem forrige sesong, da han ble brukt som velykket venstrekant det meste av sesongen.

Borthwick-jackson gjorde seg på ingen måte bort mot Sheffield United, men havner uansett godt bak både Darmian og Young på min liste.

Manchester United v Chelsea - Premier League

Scheiderlins egenskaper er velkjent. Uniteds gode statistikk med franskmannen på banen er også velkjent. Jeg ville ikke nølt ett sekund med å ta ham ut som førstevalg på den sentrale midtbanen. En skadefri Schweinsteiger ville, tross middels form, kommet med hos meg, men med ham ute så ønsker jeg en partner med kjappe bein og offensiv innstilling, selv om Ander Herrera litt for ofte gir bort unødvendige frispark.

Det betyr at Michael Carrick igjen ofres, selv om han måtte være klar igjen.

Lenger frem sliter jeg mer med å bli enig med meg selv.

Juan Mata forsvinner ut, fordi jeg synes formen han har vært for dårlig lenge. Som mange andre har sagt, så tror jeg også at Mata – litt som Schweinsteiger – er aller best når andre løper rundt ham. Hele tiden. Mata skapte nesten to sjanser per kamp – og sjanser i hver eneste kamp – i de første ti kampene, men i de ti siste kampene har snittet falt klart – og han har gått av banen i halvparten av kampene uten å skape noe. Legg så til at han ikke har fart til å passere motstander, så er dette et greit valg for min del.

Manchester United Team Group Photocall

Usikkerheten min handler om hvor de skal spille, men for å få plass til både Depay og Lingard må Martial og Rooney få nye plasser – selv om jeg til en viss grad mener at det er dumt å bytte for mye på posisjoner. Depay og Lingard er imidlertid mer utpregede kantspillere enn de to andre, og da blir det Lingard til høyre, Depay til venstre, Rooney i 10er-rollen og Martial lengst framme.

Depay var positiv mot Sheffield United, selv om jeg fortsatt ser så mange feilvalg at jeg sliter litt med å rettferdiggjøre valget. Det ble avgjørende at jeg synes Juan Mata har hatt for mange svake kamper nå.

Lingard er i alle fall positiv i stilen. Han er ikke redd for å utfordre eller ta initiativ. Han løper veldig mye, og bør gis sjansen.

Jeg synes Wayne Rooney også har virket skarpere i det siste, selv om det sier vel så mye om hvor lite skarp han var før det.

Anthony Martial kan lage ugagn når han er rettvendt og kan utfordre på venstrekanten, men heller ham enn Depay sentralt. Og heller Rooney enn ham i 10er-rollen.

Det betyr: De Gea – Darmian, Smalling, Blind, Young – Schneiderlin, Herrera – Lingard, Rooney, Memphis – Martial

Hva gjør Van Gaal?

Manchester United Team Group Photocall

Januzaj og Pereira:

Adnan Januzaj: Må si at jeg, fra utsiden, finner det smått utrolig at Adnan Januzaj ikke risikeres i en U21-kamp. Van Gaal sa fredag at han ble testet den morgenen, og at han var klar. Så har de altså ombestemt seg. Januzaj spilte 90 minutter for Dortmund i Europa League for en snau måned siden, og har hatt ferie siden. Likevel, som profesjonell fotballspiller vil jeg tro at grunnformen ikke er den verste og at han vel har brukt noe av ferien sin til å holde formen sånn nogelunde ved like. Uansett burde, for eksempel 45 minutter på U21-nivå, være overkommelig. Det eneste motargumentet er en føling med skade, men jeg lener meg der til at Van Gaal selv sa at Januzaj var klar fredag, og at han ikke nevnte noe om en skade mandag.

Andreas Pereira: Jeg ble glad i foten hans i sommer, men nå er det til en viss grad blitt en håpløs situasjon for ham. Hvis man ser ham som ett alternativ til en av de tre rollene bak spissen så er han helt klart bak Memphis Depay, Jesse Lingard, Wayne Rooney, Ander Herrera, Juan Mata – og trolig også Ashley Young og også Marouane Fellaini. Det er minst fem mann – kanskje sju – foran i køen i kampen om tre plasser. Det betyr lite spilletid, og det betyr at hvis han først får litt spilletid, som mot Sheffield United, så er følelsen hans sikkert at han bør lykkes med alt og det med en gang. Det betyr – for øyeblikket – at han egentlig bare kan leies ut – med en klausul om å kunne hente ham tilbake. Det er ikke noe vits i å ha ham i stallen bare for å la ham stå ubrukt i 90 minutter i alle kamper mot akseptabel motstand, men det kan være verdi i å leie ham ut til en klubb hvor han får positive opplevelse, og så kommer tilbake til United med spilletid og selvtillit.

Powered by Labrador CMS