handag

«Han var selve hjertet i laget, men hva nå?»

Publisert Sist oppdatert

Uniteds unggutter tapte 3-1 mot League Two-laget Wrexham, i en kamp Dan Gore også ble utvist i bare to minutter ut i 2. omgang.

Det var likevel en del ting å ta med seg.

Hannibal Mejbri

Hannibal var hjertet i United-laget, langt på vei i en egen klasse der ute i sin 10er-rolle. Den ene som holdt nivået egentlig gjennom hele kampen.

Han viste igjen frem presspill og gjenvinnings-egenskaper, som han også viste mot Leeds og Lyon med de beste, men han fant her også ofte plass i mellomrom da det var 11 mot 11, og han fikk også vist frem tekniske detaljer som gjorde at han skilte seg fra de andre.

hannq

Han er selvsagt altfor god for U21-nivå, men samtidig fikk han ikke spilletid mot Arsenal og skal heller ikke spille mot Real Madrid. Så er det førstelagsspillere til salgs i sommer, men det er fortsatt en del spillere mellom ham og spilletid på førstelaget. Mot Arsenal sist kom for eksempel Scott McTominay innpå som 10er i stedet for Hannibal. 22 mann ble brukt, noen manglet også grunnet skade eller av andre grunner, men fortsatt var det ikke plass til franskmannen som spiller sin landslagsfotball for Tunisia.

Dermed vil man jo tro at et utlån er det mest sannsynlige for Hannibal også denne sesongen, men hvor? Et nytt år i Championship? Ut av landet?

Min personlige vurdering er at denne sommeren har gitt meg nytt håp om at det kan være en plass til Hannibal på førstelaget en eller annen gang. Han er fortsatt altså bare 20 år gammel, men det sier seg selv at det neste året blir veldig viktig. Derfor er jeg spent på hvilket valg han og klubben sammen tar.

Jeg tar også med meg at Hannibal, som igjen ble felt mange, mange ganger, klarte å behold roen selv om United-gutta nok kjente på litt urettferdighet etter det røde kortet til Dan Gore. Vi som har sett ham i aksjon de siste årene vet jo at han har det i seg å klikke, så jeg vil også si at det at han holdt hodet kaldt i denne kampen var et pluss.

Andre plusser

Kampen må nesten deles opp i to – det som skjedde før og etter utvisningen.

Foruten nevnte Hannibal så hadde jeg disse på pluss frem til det røde kortet:

Marc Jurado: Stengte igjen på sin side før pause, og så et flott løp og avslutning til reduseringen. Så skal det sies at United fikk kjørt seg på hans side etter det røde kortet, men igjen – jeg er nå mer opptatt av det som skjedde med 11 mot 11 enn det som skjedde 10 mot 11 da United etter hvert gjorde en del bytter.

jura222

Dan Gore: Bestemann mot Lyon med de beste gutta, og solid igjen her. Alt var ikke perfekt, men fikk vist frem både teknikk, pasningsfot, posisjoneringsevne og en ok ro selv i pressede situasjoner. Det beste med dette for hans del de første 45 var at kvaliteten hans igjen viste seg frem, selv om han rett og slett må unngå å havne i situasjoner hvor han kan bli utvist, som han ble to minutter ut i 2. omgang. Ja, det røde var kanskje litt strengt, spesielt til treningskamp å være, men med den type takling så ga han dommeren muligheten til å dra opp det røde.

Alvaro Fernandez: Det var langt i fra fantastisk, men jeg følte at man så en spiller som hadde noe ekstra i de første 45 minuttene, og med den målgivende pasningen så vippet det ham opp for meg. Så skal jeg likevel legge til at etter ett år i Championship på utlån så skulle det nesten bare mangle at han fikk vist litt ekstra. Hvis jeg tar på meg de strenge brillene så vil jeg nok si at jeg nesten hadde forventet mer.

Og noen minuser

Nathan Bishop: Overbeviste ikke, selv om han ikke kunne gjøre noe med målene. Handlet om timingen på duellen som sendte Wrexhams toppscorer ut med behov for oksygen etter bare 11 minutter, men også tryggheten da jeg så ham med ball.

Will Fish: Kunne gjort det bedre på både 0-1 og 0-2. Var også en av Uniteds egne fysiske spillere, men uten at han helt klarte å vise det frem på en positiv måte.

Toby Collyer: Jeg skal begynne med å si at han startet godt, jeg liker også fysikken hans, men akkurat som at Hannibal og Dan Gores kvalitet skinte gjennom, så var følelsen min at 19-åringen er litt for variabel.

Spent på fremtiden til flere

Hvor mange av disse skal og bør spille U21-fotball kommende sesong? Det er ikke den optimale læringsarenaen, og jeg tar det ganske for gitt at Hannibal og Alvaro Fernandez dra på nye utlån.

Jeg vil nesten mene det samme om Isak Hansen-Aarøen, som hadde en ganske middels time på banen i natt, og Joe Hugill, som fyller 20 i høst, burde vel også jage seniorfotball.

Keeper Nathan Bishop skal være på vei til Sunderland, Will Fish skal være på vei til Hibernian, men hva tenker de andre?

Det spesielle er jo at desto flere som reiser jo dårligere blir samtidig rammebetingelsene for de som er igjen, for eksempel for en 18 år gammel Dan Gore.

Jeg har hørt at United foretrekker at spillere lånes ut til andre engelske klubber, men er det Championship som er rett for Hannibal, Fernandez eller Hansen-Aarøen? Jeg er usikker, men mange av Uniteds yngste har allerede et FA Youth Cup-trofé i beltet, de har kanskje 1-2 år på U21-nivå og når du nærmer deg 19 år så er det da naturlig at man begynner å bli utålmodig på å spille fast seniorfotball.

God trening før EFL Trophy Cup

Uniteds U21-lag spiller jo i cupen med League One- og League Two-lag, og er trukket mot Bolton, Salford og Stockport i høst.

Sånn sett ble dette god trening.

Wrexham var et ganske fysisk lag, som kastet alle offensiv innkast inn i feltet for dueller, og slo mange innlegg hvor de fylte på bakfra.

United slapp inn alle de tre målene etter slike situasjoner, og sånn sett satt man litt med følelsen at det var gutter mot menn.

MER:

TEN HAG: – Vi er skuffet over oss selv

REFERAT: Rødt kort og tre baklengs

Powered by Labrador CMS