Slik var Fergusons beste lag

30 ÅR SIDEN FERGIE KOM: Dag Langerød, Lars Morten Olsen og Bjarte Valen lister sine beste Ferguson-minner og sitt drømmelag under skotten.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det 30 år siden Sir Alex Ferguson overtok managerjobben i Manchester United.

Dag Langerød, Lars Morten Olsen og Bjarte Valen i US- og United.no-redaksjonen har påtatt seg den krevende oppgaven med å kåre de største øyeblikkene under Ferguson og sette opp det beste laget United hadde under skotten.

1. Hva er dine tre høydepunkter under Ferguson?

2. Hva er Uniteds beste lag under Ferguson?

Dette er hva de svarte….

Dag Langerød, ansvarlig redaktør US og United.no:

dagl
Dag Langerød

– Det er nesten en umulig oppgave å velge ut de tre største individuelle øyeblikkene.  Jeg merker at det som dukket opp i hodet først var veien mot de største triumfene, ikke selve triumfen, mest fordi et par av kampene var helt magiske. Dette er min liste:

1. Juventus – United 2-3, 1999
– Trodde «alt» var tapt, men Keano, min store helt, styrte inn til en magisk snuoperasjon. Ikke rart det første hotmail-navnet mitt var «keano».

2. United – Barcelona 1-0 (Scholes) 2008.
Har hatt en greie mot Barcelona i mange år, og fryktet dem allerede da. At vi tok dem – og Scholes avgjorde som han gjorde – var magisk.

3. Finaleseirene i nummer 1 og deretter nummer 2.
Av naturlige grunner. Best i Europa, best i verden. Akkurat der jeg liker at vi er.

Min beste 11-er med Ferguson: 

UNITED XI: Peter Schmeichel – Gary Neville, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Denis Irwin – Cristiano Ronaldo, Roy Keane, Paul Scholes Ryan Giggs – Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy

Benk: Edwin van der Sar, Bryan Robson, Gary Pallister, Wayne Rooney, Robin van Persie.

Lars Morten Olsen, US-redaktør:

olsenus
Lars Morten Olsen

1. Champions League-finalen 1999:
– Vi gjør alle feil, men ikke alle liker å innrømme dem. En stor mann som Sir Alex derimot har innrømmet overfor meg at han gapet og skrek for å få Schmeichel tilbake da den store dansken rykket opp forut for corneren som ga 1-1 på Camp Nou.  Resten er som de sier… historie.

2. Manchester United – Sheffield Wednesday 1993:
– Den taktiske genistreken var å sette inn Robson for Parker. Så, da Bruce nikket inn 2-1 seks minutter på overtid, og Fergie og Kiddo fullstendig klikket nede ved sidelinjen, er et magisk øyeblikk jeg aldri blir lei av å se. Men som Sir Alex sa til meg en gang: Alle skriker om at det var syv minutter på overtid, men EGENTLIG skulle dommeren lagt til tolv minutter!

3. Supporterklubbens 25-årsjubileum:
– Greit, dette er ikke kamp-relatert i det hele tatt, men jeg MÅ ta med Sir Alex’ besøk til Oslo sommeren 2006 da han var hedersgjest for Supporterklubbens 25-årsjubileum. Det faktum at han, som knapt unte seg selv ferie så travel var han, tilbrakte en helg i Oslo for å hedre Supporterklubben sier veldig mye om hva slags person det er og hvilke verdier han har. #Respekt

Min beste 11-er med Ferguson:

United XI: Edwin Van der Sar; Gary Neville, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Denis Irwin; Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Bryan Robson, Roy Keane, Ryan Giggs; Eric Cantona.

Benk (7 mann): Peter Schmeichel, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Norman Whiteside, David Beckham, Ole Gunnar Solskjær, Ruud van Nistelrooy

Bjarte Valen, US- og United.no- journalist i England:

bjarte
Bjarte Valen

1. Champions League-finalen i 1999
– Ferguson hadde gjort United til det beste laget i England, men fremdeles manglet han prikken over i-en. Den kom en vakker vårdag i Barcelona i 1999. Min aller første tanke da Ole Gunnar Solskjær avgjorde finalen var at nå har jeg opplevd alt. FA-cup, ligagull, ligacup OG ikke minst Champions League. Dette var den ultimate triumfen og du kan ikke vinne på en mer dramatisk måte. Trodde jeg…

2. Manchester United – Sheffield Wednesday 1993:
– Jeg skulle gitt høyrearmen for å ha vært på Old Trafford denne dagen. Dette var seieren som svingte kampen om ligagullet i Uniteds favør. Villa hadde bare klart uavgjort tidligere på dagen og med fjoråret friskt i minne var jeg livredd for at United skulle snuble igjen. Oppturen begynte noen dager før med seieren over Norwich, men Sheffield Wednesday-kampen er den alle husker i innspurten der United vant syv kamper på rad. Endelig, etter 26 år, hadde United vunnet ligaen igjen.

3. Champions League-finalen 2008
– Da John Terry gikk frem for å ta Chelseas femte straffe tenkte jeg akkurat det Edwin van der Sar tenkte: Nå trenger vi flaks. Og som Van der Sar sa til meg for et par år siden, det var et øyeblikk du bare kunne folde hendene, be og håpe på. Da Terry bommet på straffen sin var jeg sikker på at det ville gå Uniteds vei. Det var veldig kjekt å kunne møte Van der Sar og personlig takke ham for strafferedningen av Anelkas fosøk fra 11-meteren.

Min beste 11-er med Ferguson:

United XI: Peter Schmeichel, Gary Neville, Steve Bruce, Rio Ferdinand, Denis Irwin – Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Roy Keane, Ryan Giggs – Eric Cantona, Wayne Rooney

Benk: Edwin van der Sar, Nemanja Vidic, Gary Pallister, David Beckham, Bryan Robson, Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy

 

Powered by Labrador CMS