RASHFORD: Viste seg mot Chelsea søndag.

– Handler ikke om å erstatte Zlatan

Marcus Rashford får skryt av José Mourinho, men beskriver triumfen mot Chelsea som en lagseier.

Publisert Sist oppdatert

Tross flere skadeforfall, midtukematch mot Anderlecht og «B-preget» mannskap, greide Mourinhos menn å rundspille Chelsea på Old Trafford 1. påskedag.

United-spillerne løp sokkene av seg, angrepsspillerne scoret nok mål, og Chelsea fikk ikke til noe som helst.

Dermed var det lite å pirke på for både spillerne og Mourinho etter kampen, men det var likevel lite glede å spore i portugiserens fjes etter seieren.

Mourinho:

Kanskje vi ikke hvilte noen inn mot torsdagen. Kanskje vi bare valgte det laget vi mente var det beste, innleder han.

– Vi dro til Stamford Bridge i cupen med samme taktikk, og hadde full kuntroll med 11 spillere, men avgjørelsen som gjorde at vi måtte spille resten av den kampen med 10 mann ga Chelsea muligheten til å dominere, sier han.

Han legger ikke skjul på at det var ekstra deilig å slå det som har vært ligaens beste lag denne sesongen.

– De er det beste kontringslaget i ligaen, og vi hadde stålkontroll. Jeg er veldig fornøyd med gutta. Jeg er glad – ikke fordi det er Chelsea – men fordi vi trenger disse tre poengene, sier han, og utdyper:

– Jeg føler ingen ekstra glede av å slå Chelsea, vi slå ligalederne. Det spiller ingen rolle om den som leder er Chelsea eller noen andre, vi vant på en overbevisende måte. Ingen kan tvile på at vi fortjente dette, sier han.

Portugiseren var strålende fornøyd med det han fikk se fra unggutten Marcus Rashford.

– Han var fenomenal. Han er kjappere enn forsvarsspillerne deres og fikk kommet seg inn bak dem. Målet hans ga hele laget selvtillit, sier han.

Herrera:

– Handsen? Det er ikke med vilje, jeg vil ikke ta den med hånda. Jeg syns ikke det er hands, sier Herrera.

Han syns det var deilig å endelig notere seg for nettkjenning, etter å ha prøvd – men bommet – flere kamper på rad.

– Jeg har ventet lenge på å endelig score. Det var kanskje et litt heldig mål, men jeg syns virkelig vi fortjente dette, sier spanjolen, som ble hedret som Man of The Match.

Rashford:

– Han har rett, forrige gang var vi uheldige og ble redusert til ti mann. Her var vi heldigere, og vi fikk målene våre. Vi gikk inn med samme plan (som sist vi møtte Chelsea), om å presse dem intenst og hindre dem i å vende opp med ballen, og denne gangen lykkes vi med det, sier han.

Han får spørsmål om samarbeidet Lingard/Rashford, som startet sammen på topp søndag.

– Jeg og Jesse har en god forståelse, men vi er et lag. Det å mangle en spiller (Zlatan) ødelegger ikke alt vi har trent på i løpet av uka. Dette var en lagprestasjon, sier Rashford.

– Det krevde disiplin å følge kampplanen. Det handler ikke om å erstatte Zlatan, det handler mer om at hele laget må stå sammen og arbeide for et resultat.

Om målet har han følgende å si:

– Jeg fikk øyekontakt med Herrera, og så slår han pasningen akkurat der jeg vil ha den. Heldigvis setter jeg den i mål. Det er noe som trengs i dette laget.

Antonio Conte:

Chelsea-treneren mener United fortjente å vinne, ettersom de viste at de ville mer og hadde mer motivasjon denne søndagen. Samtidig tar han på seg all skyld.

– Dette er trenerens feil. Det er min feil. Jeg greide ikke å motivere gutta nok, sier han.

– For å spille denne typen kamper nå og frem mot slutten av sesongen må vi ha mye entisuasme, motivasjon og være målrettede. Å vinne ligaen er et fantastisk mål for oss, sier han.

– Jeg er bekymret fordi vi må jobbe sammen og virkelig samle oss for å finne ambisjonsnivået som trengs for å vinne denne tittelen. Hvis noen tenker det er normalt for Chelsea å vinne ligaen, vil jeg si at vi startet som underdogs etter 10. plass forrige sesong, sier han.

– Tottenham er i god form og spiller med entusiasme, vi må gjøre det samme.

Ansvarlig redaktør:

Powered by Labrador CMS