langerødd222

«Dette fortjener en vanvittig hyllest»

Publisert Sist oppdatert

Her er de umiddelbare vurderingene til ansvarlig redaktør Dag Langerød etter sluttsignalet.

Det er derfor vi elsker fotball

Jeg skrek meg hes.

16-åringen min, som også hadde gitt opp, kom løpende fra do for å se hva som skjedde.

For jeg hadde gitt opp. Jeg hadde skrevet at vi kunne skylde på oss selv, at ett mål på åtte store målsjanser er for dårlig, at det er effektiviteten som kommer til å koste oss hvis denne sesongen ender galt, men så var det langt på vei bare å kaste den teksten.

Fordi denne kampen, også denne kampen, handlet til slutt om Alejandro Garnacho.

Å vinne en fotballkamp i siste sekund. Det er ingenting som er bedre i fotballen.

Å vinne en fotballkamp i siste sekund etter et mål av en av våre «egne». Enda bedre.

Han ble tidenes yngste United-spiller med to målgivende sist. Nå scoret han et mål og sikret to ekstra poeng som fort kan bli livsviktige når vi teller opp i mai.

Det siste rykket i 16-meteren der, da han egentlig virker å være litt for langt unna å nå ballen, helt vanvittig.

At han har klart å gjøre også for førstelaget ALT han gjorde for U18-laget (!!) forrige sesong, helt vanvittig.

At han bare utfordrer og utfordrer og utfordrer, helt vanvittig.

At han fortsatt ikke er 18 og et halvt år gammel, helt vanvittig.

At han er vår mann, forhåpentligvis i 18 år til av livet sitt – så vanvittig deilig.

Martinez og Garnacho – i løpet av noen måneder elsker jeg «alt» fra Argentina. Selv om det sikkert er veldig mye som er galt i Argentina så klarer jeg ikke annet, selv om jeg vet at Garnacho selv er født i Spania og at det er moren som er argentinsk og dermed er åsaken til at United-spilleren kunne bli argentinsk landslagsspiller.

Han skal heller ikke til VM.  Nå kan han senke skuldrene, dra på litt ferie og så bruke ukene slik at han skal fortsette å terrorisere Premier League-motstanderne våre når fotballen starter opp igjen i andre halvdel av desember.

Se videosammendrag fra kampen her:

 

Men vi holdt på å rote det til for oss selv

Jeg har nevnt litt over, at jeg hadde 8-4 i store målsjanser før 2-1-målet, at vi er for ineffektive, men det som skuffet meg mest var hvordan vi taklet Fulhams offensiv i 2. omgang.

Ten Hags tidlige bytte i 2. omgang, med Elanga ut, Bruno ut på høyrekanten og McTominay inn sentralt, mislyktes totalt.

Vi fikk ikke mer kontroll, vi ble ikke bedre på høyresiden og vi mistet en av våre mest kreative der han virkelig kan være et problem.

Bruno Fernandes føles rett og slett bortkastet ute til høyre når vi ikke har noen som kan erstatte kreativiteten hans sentralt, og det ble selvsagt også en Bruno-feil (og Malacia) på høyrekanten som ga Fulham muligheten til å sette 1-1.

james

Igjen så må jeg nesten beklage litt om Eriksen

Jeg sa nylig at han vel ikke er så god at han må spille alle kamper.

Samtidig er fotball ferskvare. Torsdag trengte vi Eriksen for å snu kampen. Nå ble det mål og målgivende.

Så Dag Langerød – du som tidligere sa at du trodde han bare kom til å bli en squadplayer, kanskje du ikke skal være så bombastisk om ham lenger.

Det burde vært to mål, med den store sjansen like før pause, men husker dere det forrige danske målet for United?

Det var faktisk keeper Peter Schmeichel i september 1995 mot Rotor Volgograd.

Sånn sett så var dette på tide. La oss håpe det var det første av mange utover.

David de Gea

Jeg har bare én ting å si: Når/Hvis Spania blir slått ut av VM på grunn av en keeper som ikke helt leverer på streken i en avgjørende situasjon så skal jeg le litt.

Jeg telte to store redninger og vel fem gode i løpet av kampen.

Han har, som flere andre, tatt steg denne sesongen.

Strålende i 45 min. av Casemiro og Martinez

Det var en periode under 1. omgangen hvor det virket som om Lisandro Martinez spilte med en slags magnet på kroppen. Hvert eneste forsøk fra Fulham endte hos argentineren.

Legg til at bare et dårlig Martial-nedtak var det som hindret at han kom alene med keeper etter en strålende Martinez-pasning, og igjen – hvem var det som slo pasningen i forkant av Eriksens store sjanse rett før pause? Jo, Martinez.

Samtidig var Casemiro stor sentralt på banen.

casem22

Det var bare passende at det var han som stod for den vanvittige gjenvinningen midt på banen før 1-0, men det var pasninger, taklinger, oversikt og fotballforståelse fra et strålende register.

Så ble det vanskeligere etter pause for alle da vi slet, men de to – for noen fantastiske spillere vi har fått. Jeg vet at det er lett å strø om seg med tabloide begrep, men jeg ville ikke byttet dem ut mot noen.

Og Martial er en ordentlig spiss

Jo da, jeg vet at han ikke har spilt mye. Jeg vet at han forsvant ut av kampen i 2. omgang, tydelig sliten. Jeg vet også at han søndag verken fikk mål eller målgivende, men med franskmannen så føles det som om vi har noe virkelig bra helt på topp.

Det er ikke alltid i høst den følelsen har vært her.

martial323

Så var han tredje sist på målet, men det essensielle for meg er at han klarer å involvere seg, både med ryggen mot mål, rettvendt og han er en trussel. Han var langt i fra feilfri, han kunne valgt annerledes i litt ulike situasjoner, men med Martial så føles det som om vi har en god spiss på banen.

Hvis jeg bare skulle få innfridd et ønske for resten av sesongen så må det være at Martial får være skadefri ut sesongen.

65 målpoeng på 100 kamper

fern

Bruno Fernandes er nå kaptein med stor K for oss. Han tar ansvar, han jobber over hele banen, han vil vinne med den røde drakta på seg. Han oser engasjement og vilje – og nå ble det en ny målgivende.

Det betyr at han etter søndagen, i sin 100. Premier League-kamp for United, står med 38 mål og 27 målgivende for United.

Det er nydelige 65 målpoeng på 100 kamper.

Og for ordens skyld: Det er bare tre mann som har vært bedre for United i Premier League-historien på de første hundre kampene.

Eric Cantona leverte 84 målpoeng, Ruud van Nistelrooy 78 og Dwight Yorke 66. Nestemann på lista, bak Fernandes, er Wayne Rooney med 63.

Maguire er fjerdevalg

Det er ingen andre måter å konkludere på etter søndagens kamp.

Raphaël Varane er skadet, og når Maguire er bak Lindelöf enda en gang når svensken er tilgjengelig i ligaen så er Ten Hags vurdering klar nok.

Dermed er det ikke vanskelig å forstå saken til The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, som søndag skrev at United er villig til å selge kapteinen med et klart tap neste sommer.

Powered by Labrador CMS