– Problemet er løst

AVISREAKSJONER: – United har funnet løsningen på innleggsproblematikken. Det mener MENs Samuel Luckhurst.

Publisert Sist oppdatert

Både Luckhurst og hans fotballskriblende kolleger i øvrig britisk presse, er videre enige i at United, svak motstand til tross, med sin forestilling i Moskva, viste at de har skumle hensikter i årets Champions League. 

Med målgarantisten Romelu Lukaku som siktepunkt foran motstandernes keepere, og en formsterk Anthony Martial med presise innlegg, har José Mourinho klart å skape et fryktinngytende partnerskap aller fremst i et homogent mannskap. Men, det advares også mot defensive skrøpeligheter.

Manchester Evening News:

Samuel Luckhurst: Man United har vært ustyrlige i sesonginnledningen. Og, etter å ha løst scoringsproblemet har de nå tatt tak i sin andre bekymring – innleggskvaliteten.

Manchester United have solved their final problem.

Det var en viss uro i sesongoppkjøringen over at laget manglet en pålitelig innleggsfot til å fôre spillere som Romelu Lukaku, Marouane Fellaini og deres like. José Mourinho snakket stadig om behovet for en fjerde spiller, men fikk avslått bud på Ivan Perisic. Han fikk heller ikke napp på Gareth Bale.

Men, det Mourinho også gjorde med sin retorikk, var å motivere noen av Uniteds yngre spillere. Her i Moskva fortsatte han sitt venstrevingmønster med Anthony Martial — og franskmannen svarte med to målgivende.

Denne sesongen har United allerede scoret ti mål etter innlegg. Dermed har spillerne i fellesskap klart å kvele forsesongens antakelser om at laget trengte minst fire nye spillere for å stå rustet til utfordringene i Premier League og Champions League.

The Mirror:

David McDonnell mener at Manchester United, med storseieren i den russiske  hovedstaden, sendte en illevarslende melding til resten av Europas toppklubber.

– José Mourinhos lag fortsatte sin seiersmarsj i Gruppe A, og holder stø kurs mot turneringens utslagsfase, fastslår han, og trekker frem fem momenter som støtter oppunder dette synet:

1. Lukaku klarer ikke å stanse sin målproduksjon

Romelu Lukaku startet og avsluttet trekket forut for Uniteds åpningsmål. Først la han en utsøkt pasning til Anthony Martial, for deretter å heade innlegget hans i mål ved bortre stolpe. Det var belgierens niende scoring på like mange kamper for United, og syvende kamp på rad med scoring for klubb og landslag. Deretter plusset han på med enda et mål før halvtimen var spilt, denne gang etter grusomt forsvarsarbeide av CSKA.

I tillegg til sine fulltreffere, imponerte Lukaku hele veien med sin arbeidsinnsats, sine bevegelser og sin hurtighet.

2. United viser sin allsidighet

Nok en gang viste Mourinho sin fenomenale evne til å tilpasse seg diverse krav stilt av ulike motstandere. Her la han om til en 3-4-3-formasjon for å fjerne trusselen fra CSKA og ta kommandoen fra start.

3. Martial gjør seg selv uunnværlig
ROM, ROM, ROMELU – 10 mål på ni kamper for den belgiske scoringsmaskinen.

Med nok en majestetisk forestilling må vel Anthony Martial her ha satt sluttstrek for enhver diskusjon om hvorvidt han fortjener fast plass (i førsteelleveren). Her sørget han for assist til begge Lukakus scoringer, i tillegg til at han selv scoret fra straffemerket.

4. De Gea beviser igjen at han er best

Dette var nok et bevis på det vi allerede visste — at David De Gea i øyeblikket så utvilsomt er verdens beste mellom stengene.

To ganger i løpet av de første 45 minuttene trakk  han frem redninger i verdensklasse; en lavt til høyre fra Alan Dzagoev, og deretter en enda bedre en da han demonstrerte sine knivskarpe reaksjoner ved å slå Fedor Chalovs skudd fra kort hold over tverrliggeren.

Til slutt måtte han bite i gresset da et skudd forsvant inn mellom beina hans. Selv om det nok irriterer ham grenseløst, var ikke det nok til å ødelegge enda en flott forestilling.

5. Grå trøyer, men ingen traumer denne gang

Forrige gang United spilte i grått, mot Southampton i 1996, beordret Sir Alex Ferguson dem til å skifte drakter i pausen. Han hevdet at spillerne ikke kunne se hverandre.
I Moskva var det ingen slike bekymringer, for her tok United kontroll fra første spark på ballen.

Spillerbørs: De Gea 7, Bailly 7, Smalling 7, Lindelöf 7, Young 7 (Damian -), Herrera 7, Matic 7, Blind 6, Mkhitaryan 7 (Lingard -), Martial 9 (MotM) (Rashford -), Lukaku 8

Daily Mail:

Ian Herbert: Det syntes mest som en diplomatisk gest at hjemmelagets manager i sin programspalte hadde skrevet følgende: «Manchester United har vært på utkikk etter seg selv helt siden Alex Ferguson pensjonerte seg, men nå ser letingen snart ut til å være over».
Da kvelden tok slutt, satt vi imidlertid med en ekte følelse av at han kan ha hatt helt rett.

Spillerbørs: De Gea 7, Bailly 6.5, Lindelöf 6, Smalling 6, Young 6.5 (Darmian -), Matic 6.5, Herrera 6, Blind 6, Mkhitaryan 8.5 (Lingard -), Lukaku 8, Martial 8 (Rashford -)

Independent:

GRÅ DRAKTER – no problem.

Tim Rich: Da han prøvde å roe alle ned seieren over Basel i åpningsrunden, beskyldte José Mourinho spillerne sine for å ha mistet fokus og henlagt seg til «PlayStation-fotball».

Dette var «PlayStation-fotball» av den typen alle som holder et konsoll i hånden tror at de er i stand til å spille. Og CSKA Moskva hadde ikke noe svar.
I Sovjet-tiden var CSKA laget til Den røde armé. Etter nederlag som dette, hadde Stalin for vane å få sine generaler skutt.

United run riot in Moscow: Lukaku at the double as Martial and Mkhitaryan strike in impressive Champions League win at CSKA.

Manchester United kunne ha vunnet med mye større sifre enn dette. Romelu Lukaku, som nå står med 10 mål på ni kamper. Det måtte en superledning til av Igor Akinfeev for å hindre ham i å score hat-trick. Keeperen tilbrakte mye av kvelden med å stirre fortvilet på forsvarsspillere som aldri syntes å gå trøtt av å blottstille sin kaptein. Han var CSKAs ensomme helt.

Da så det mye bedre ut fra José Mourinhos plass på sidelinjen. United kan allerede begynne å planlegge for turneringens neste fase.

Huller i forsvaret

Det er vanskelig å være kritisk overfor en forestilling som den United sto bak her, men den bakre treeren Mourinho hadde satt sammen, ble innimellom åpnet opp på vid gap. David De Gea måtte derfor i aksjon flere ganger, hvorav en der han på mesterlig vis slo ballen over tverrliggeren og inn i det enorme havet av flagg og bannere bak målet.

Manchester United run riot to fire four past CSKA Moscow in stylish Champions League victory.

CSKA fortjente sin scoring i siste spilleminutt, men den var til mager trøst.

Powered by Labrador CMS