– Ingen Playstation-fotball i dag

En fornøyd José Mourinho møtte pressen etter at hans representanter ute på gressmatta hadde sikret tre poeng og tabelltopp i Champions League gruppe A.

Publisert Sist oppdatert

United sikret med 4-1-seier et veldig godt utgangspunkt etter to kamper i gruppespillet av Champions League.

Martial leverte sin kanskje aller beste kamp i United-trøya, Lukaku noterte seg for to scoringer, og 3-5-2-formasjonen fungerte til punkt og prikke.

Det eneste Mourinho kan være misfornøyd med, må være det enkle 4-1-målet som gjorde at nullen røk like før overtiden.

– Sjokkerte dem

Mourinho brydde seg imidlertid ikke særlig mye om 4-1-scoringen, og var isteden veldig fornøyd med å ha sikret seks poeng og en god start på gruppespillet.

Om selve kampen hadde han kun en kort oppsummerende setning:

– Vi startet veldig bra og sjokkerte dem med instillingen vår og spillet vårt. Vi vant ikke på grunn av dem, men på grunn av oss, sa en fornøyd portugiser.

Han mener United nå «nesten» har sikret seg det forventede avansementet fra gruppa.

– Vi er nesten der. Det var ikke så mye Playstation-fotball i dag, bare litt avslapning. Det er normalt, sa Mourinho, med henvisning til Uniteds noe slappere andreomgang.

– Må innrømme at Lukaku er viktig

Videre fikk han spørsmål om Uniteds toppscorer, som nå har nettet 10 scoringer på 9 kamper for de røde djevlene.

– Han har en veldig bra scoringsflyt nå, og det har jeg selvfølgelig lagt merke til. Han er en veldig god spiller og kan score mange mål, men han er også omringet av kvalitetsspillere, så det er lett for ham. Men jeg må innrømme at han scorer viktige mål, og i nesten hver kamp, sa Mourinho.

Han ville ikke snakke om hvorvidt 90 millioner pund for ham nå ser ut til å være et røverkjøp.

– Det viktige for meg er ikke det. Det viktigste for meg er to kamper og seks poeng i CL. Fire kamper igjen, men vi har startet sterkt og er nesten der, sa Mourinho.

– Skulle gjerne gitt ham 90

Avslutningsvis fikk Mourinho spørsmål om hvordan han vurderte spissduoen Martial/Lukaku. De to fant hverandre en rekke ganger, og kunne med hell scoret enda flere mål.

– De to viste  gode kvaliteter. Vi spilte på en måte som utfylte dem også, sa han, før han begynte å snakke om Martial:

– Vi ga ham masse frihet, og han hadde masse kvalitet rundt ham. Martial spilte veldig bra, og jeg er fornøyd. Det er synd Martial ikke kunne spille 90, for jeg var klar for å la ham spille hele kampen.

Om skadene:

Etter kveldens oppgjør venter tabelljumbo Crystal Palace i Premier League. Mourinho fikk noen spørsmål om skadesituasjonen.

– Carrick har ingen sjans. Jones er det mange tvil rundt, mens vi bare kan håpe på at Fellaini blir klar, sa Mourinho.

Han kunne heller ikke dy seg med å gi nok et stikk til kampopsettet, som naturlig nok er enklere for lagene som ikke spiller i europeiske toppturneringer. United spiller ettermiddagskamp mot Crystal Palace på lørdag.

– Det blir en tøff kamp mot et lag som er helt uthvilt, mens vi fortsatt er her, sier Mourinho.

Powered by Labrador CMS