Duket for Herrera

PREVIEW: Onsdag venter CSKA Moskva for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Første Champions League-kamp etter en sesong utenfor det gode selskap endte med 3-0 og full pott hjemme mot Basel på Old Trafford.

Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Marcus Rashford sørget for de nødvendige målene etter at Paul Pogba serverte sesongens første bekymringsverdige skade.

Franskmannen måtte ut med skade etter 18 minutter, og blir trolig ute noen uker til.

Selv vant CSKA Moskva sin kamp mot Benfica 2-1.

Dette er, uten tvil, det sterkeste Manchester United-laget siden Alex Ferguson.

CSKA Moskva

Det russiske storlaget ligger, etter 11 kamper spilt, på fjerdeplass i den russiske toppserien, med syv poeng opp til ligaleder Zenit St. Petersburg.

De har allerede spilt seks kamper så langt i september. Det har endt med ett tap, én uavgjort, og fire seiere.

CSKA Moskvas to foregående kamper, mot henholdsvis Dinamo Moskva og Avangard Kursk, endte 0-0 og 1-0, og de har dermed ikke vunnet siden de vant 2-0 over Rostov 16. september.

SJEF: CSKA Moskva-manager, Viktor Goncharenko.

Deres toppscorer Vitinho har bare scoret tre mål på 11 kamper. De må også klare seg uten den ankelskadede midtbanespilleren Aleksander Makarov. Mário Fernandes må trolig stå over kampen som følge av en hjernerystelse han pådro seg i helgen.

United møtte russerne også i Champions League-gruppespillet 2009/2010- og 2015/2016-sesongen. For to år siden endte det henholdsvis 1-0, til United, og 1-1. I 2009/2010 vant United 1-0 i Moskva, mens returoppgjøret på Old Trafford endte 3-3. United har altså ikke tapt én av de fire siste møtene med CSKA Moskva.

RUSSERNE: Vasili Berezutski, Vitinho og Pontus Wernbloom.

– Dette er, uten tvil, det sterkeste Manchester United-laget siden Alex Ferguson. (…) Typisk karaktertrekk for en toppklubb er at de klarer å erstatte skadede spillere med andre gode spillere, sa CSKA Moskva-sjef Viktor Goncharenko til pressen tirsdag.

Vi kommer til å ha et lag med kvalitet, balanse og vår klare målsetting er å vinne kampen

Manchester United

Rødtrøyene leverte ingen enorm forestilling da de slo Southampton 1-0 i helgen, men likevel var det glimtvis storspill som førte til tre poeng og en sterk borteseier for Manchester United.

Dermed står de med 16 poeng på seks kamper og 17-2 i målforskjell etter seks seriekamper.

Ligacup-kampen mot Burton Albion forrige uke ble en ren festforestilling av de lokale guttene, Marcus Rashford og Jesse Lingard, som begge var svært delaktige i 4-1-seieren over Championship-laget.

Uken før der igjen vant United enkelt 3-0 over Basel i Champions League.

Dermed er alt som det skal være idet vi nærmer oss oktober måned i José Mourinhos andre sesong som Manchester United-sjef.

MÅLMASKIN: Romelu Lukaku scoret mot Basel for to uker siden.

Anthony Martial, Henrikh Mkhitaryan, Paul Pogba og Marcus Rashford har tatt store steg fra forrige sesong, og har alle levert strålende prestasjoner med både mål og målgivende i hytt og gevær.

United må klare seg uten Paul Pogba. Også Michael Carrick, Marouane Fellaini, Antonio Valencia og Phil Jones må stå over oppgjøret. For øvrig er Eric Bailly tilbake fra UEFA-suspensjonen.

Dermed ligger det an til at Ander Herrera danner midtbaneduo sentralt med Nemanja Matic. Spanjolen har bare startet én seriekamp denne sesongen, men fikk tillit fra start mot både Real Madrid i Supercup-finalen og da United vant 4-1 over Burton forrige uke.

– Vi har ikke Fellaini, Pogba eller Carrick. Vi har ikke mange andre løsninger, men vi forsøker å unngå fokus på individuelle kamper på banen. Vi kommer til å ha et lag med kvalitet, balanse og vår klare målsetting er å vinne kampen, var José Mourinhos budskap på tirsdagens pressekonferanse.

Jose Mourinho var ambisiøs på tirsdagens pressekonferanse.

Dommeren

Jonas Eriksson har fått oppgaven som hoveddommer i den russiske hovedstaden onsdag. Den 43 år gamle svensken vil få selskap av et helsvensk team, og dømmer med det sin tredje Champions League-kamp i år. Eriksson har de siste årene dømt både EM 2012 og 2016 samt VM 2014. Forrige gang han dømte Manchester United tapte rødtrøyene 3-1 mot Bayern München i David Moyes’ siste Champions League-kamp, i april 2014.

Dommer Jonas Erikssen.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

 

Powered by Labrador CMS