– Ingen falmet storhet

CSKA-spiller avfeier påstanden om at Manchester United ikke lenger henger med i den ypperste Europa-toppen.

Publisert Sist oppdatert

Det er seks år siden United sist sto overfor CSKA Moskva i Champions League-sammenheng. Den gang var det et United på toppen av maktinden, et lag som nettopp hadde vunnet tre strake Premier League-troféer og blitt kåret til verdens beste klubblag. Det hadde vunnet Champions League i 2008 og nådd finalen igjen året etter.

Det skulle bli enda en finale i 2011, samt Premier League-mesterskap samme år og i 2013, men siden har Manchester United holdt seg langt unna flere troféer. Derimot har klubben opplevd to managerbytter og en spillerutskiftning man ikke har sett maken til i moderne tid.

“Et United med sine mange unge spillere, er en veldig sterk motstander.”

Roman Eremenko, CSKA

Dette bidrar imidlertid ikke til å berolige CSKAs russiskfødte finske landslagsspiller Roman Eremenko. Han er overbevist om at United ikke er noen enklere oppgave i dag enn klubben var forrige gang CSKA sto på menyen, høsten 2009.

– Jeg er slett ikke enig i at Manchester United ikke lenger er så veldig gode, sa han, ifølge FourFourTwo, på pressekonferansen dagen før møtet med Louis van Gaals mannskap.

Eremenko la så til at «United har et sterkt lag med massevis av unge spillere», og representerer en «meget sterk motstander».

Han røpet videre at han gleder seg stort til å møte Bastian Schweinsteiger:

– Hans kvaliteter og erfaring ville gjort ham til en nyttig spiller for et hvert lag. Jeg har ikke sett ham spille (for United), men jeg har alltid likt ham. Det blir nok ikke enkelt å møte ham.

– De er giganter

ls
LEONID SLUTSKY

CSKA-manager, Leonid Slutsky ga på sin side uttrykk for at han er forberedt på at «et lag med slike navn og ferdigheter, vil vise frem sitt fulle potensial».

– Kamper som dette (der lagene skal møtes to ganger på rad) er bestandig veldig viktige. Vi må ha respekt for våre motstandere og være bevisst på at vi står overfor et gigantisk lag. Likevel har vi rett til å håpe på et positivt resultat, sa den 44 år gamle russiske CSKA-sjefen.

Powered by Labrador CMS