Jose Mourinho var ambisiøs på tirsdagens pressekonferanse.

Tryglet Belgia om å hvile Fellaini

Ingen Carrick, ingen Pogba og ingen Fellaini. Problemene hoper seg opp på midtbanen for José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho må klare seg uten midtbanetrioen Paul Pogba, Michael Carrick og Marouane Fellaini mot CSKA Moskva. I tillegg er midtstopper Phil Jones også ute.

Nå trygler United-manageren det belgiske fotballforbundet om å spare Fellaini i de kommende landskampene, ettersom Belgia allerede er klare for fotball-VM i Russland i 2018.

Må skape balanse

Manchester United har fått en knallstart på sesongen, både i Premier League og i Champions League.

I den første gruppespillskampen vant United 3-0 mot Basel etter at Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Marcus Rashford scoret målene for United.

United måtte imidlertid reise til Moskva uten Marouane Fellaini, som ble skadet mot Southampton, mens Pogba måte gå av banen før 20 minutter var spilt mot Basel. Nå er også kaptein Michael Carrick ute av spill mot russerne. Mye tyder på at det derfor kan bli duket for Ander Herrera og Nemanja Matich sentralt på midten mot CSKA onsdag kveld.

– Vi har ikke Fellaini, Pogba eller Carrick. Vi har ikke mange andre løsninger, men vi forsøker å unngå fokus på individuelle kamper på banen. Vi kommer til å ha et lag med kvalitet, balanse og vår klare målsetting er å vinne kampen, sier Mourinho.

United-manageren forklarer også at han har valgt Henrikh Mkhitaryan til å snakke med journalistene fra podiet etter ham, uten at han kan garantere at armerenen starter. 

– Han snakker russisk så jeg gjør det for å hjelpe de russiske journalistene, forklarer Mourinho.

Tilfreds med å slippe straff

United-manageren fikk også spørsmål om hvordan han reagerte da han fikk vite at han ikke kom til å bli ytterligere straffet for å ha blitt sendt på tribunen mot Southampton i helgen.

– Om jeg ikke straffes så er det fordi det faktisk ikke var noen grunn til å vise meg ut. Jeg er glad for at det synet ble akseptert og at jeg kan lede laget mot Crystal Palace. Det holder for meg, sier Mourinho.

Oppgjøret mot CSKA Moskva er på ingen måte det første i den russiske hovedstaden verken for Mourinho eller Manchester United og Uniteds manager var kjapp til å understreke at kamper på russisk jord alltid er vanskelige.

Men onsdagens kamp tror han blir ekstra vrien.

– Jeg har vært her med Chelsea, Real Madrid, Inter og nå med United. For å være ærlig så liker jeg å være her. Det er en vakker by og jeg trives bedre og bedre for hver gang jeg kommer. Rent sportslig må jeg imidlertid si at dette er det beste CSKA-laget jeg har stått overfor.

– Er det noe nytt rundt Paul Pogba og en mulig returdato?
– Nei!

– Victor vil få tid

Henrikh Mkhitaryan var Uniteds toppscorer og store spiller i Europa League sist sesong, noe også Mourinho er enig i.

– Ja, dere har rett. Han var veldig god i Europa League sist sesong, men vi trenger ham også denne sesongen fra hans beste side. Det blir vanskeligere i Champions League mot bedre lag, særlig på bortebane, sier Mourinho.

Victor Lindelöf har hatt en vanskelig start i United. Svensken startet den første Champions League-kampen mot Basel og klarte seg godt.

Mourinho har tidligere antydet at svensken vil trenge tid på å venne seg til klubben. Det budskapet har ikke endret seg.

– Victor vil få den tiden han trenger. Han skal spille en spesiell rolle for oss og skal få utvikle seg. Han kommer til å få sine muligheter og vil vokse, sier Mourinho.  

Årets sesong har startet strålende for United. Med syv seire på de siste åtte kampene er Mourinhos menn virkelig i dytten. Det er imidlertid hardt arbeid og displin og ikke noe Mourinho-magi som ligger bak resultatene skal vi tro sjefen selv.

– Vi prøver å spille bra og dersom motstanderen er bedre enn oss i selve spillet, må vi forsvare oss bra. Jeg har sett kampen mot Southampton og det er en situasjon på 1-0 der vi kunne fått marginer med oss som hadde gjort at vi kunne vunnet enklere. Men Southampton var gode og vi måte forsvare oss bra.

– Du sikter kanskje til episoden med Fellaini som blir sparket ned av Shane Long. Hvor lenge tror du Fellaini blir ute?

– Jeg synes Craig Pawson hadde en glimrende kamp. Han hadde kontroll, men da jeg så kampen etterpå og så taklingen så kan jeg konkludere med at Fellaini var heldig tross alt. Men dommeren hadde ikke tv-kamera. Vi er uten Pogba og Carrick og da ville Fellaini vært enda viktigere for oss. Men jeg tror ikke han vil være ute lenge.

Powered by Labrador CMS