Mitt lag mot: CSKA Moskva

Ansvarlig redaktør mener at laguttaket egentlig er enkelt.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ofte ned sine tanker før og etter kamp. Her er hans vurderinger før onsdagens kamp.

De skadde:

Luke Shaw, Paddy McNair, James Wilson og Ashley Young er hjemme.

Mulighetene:

Det enkle er ofte det beste, heter det i reklamen.

Og selv om City venter søndag ettermiddag så mener jeg det må gjelde også i Moskva. Det er viktig å ikke havne bakpå i gruppespillet så poeng i Moskva vil kunne bli avgjørende. Jeg tror fortsatt sterkt på minst ett poeng i Moskva og så hjemmeseirer i våre to neste kamper. Da er nok mye gjort med tanke på avansement allerede før gruppespillet avsluttes borte mot Wolfsburg.

Med «enkelt» mener jeg at de 11 som slo Everton må få tillit på ny.

Antonio Valencia er riktignok et alternativ på høyrebacken, etter at han gikk glipp av Everton-kampen fordi han kom så sent tilbake fra VM-kvalifisering med Ecuador. Jeg mener imidlertid at Darmian må foretrekkes fra start til denne. Såpass bra var prestasjonen hans mot Everton. Da tenker jeg på Darmians individuelle prestasjon, men enda viktigere – hvor godt United fremstod som lag defensivt.

Daley Blind er også et sterkt alternativ til både stopper- og venstreback-plass, men taper her på grunn av samme argument som nevnt rett over.

Michael Carrick er åpenbart et alternativ på midtbanen, men jeg mener at hvis det fysisk er greit, så burde Schneiderlin og Schweinsteiger starte både mot CSKA og City – før de så begge hviles i ligacupen mot Middlesbrough neste uke. Carrick har vært tredje best av de tre hittil i sesongen. Det var følelsen min uten å ha sett noen statistikk om sesongen til nå, og det ble også underbygget av Opta-statistikken united.no presenterte tirsdag.

Memphis Depay er selvsagt også et offensivt alternativ, hvis Louis van Gaal mener at Martial, Rooney eller Mata bør hviles fra start av, men mitt inntrykk er at han nå er inne i en liten periode hvor han har fått en lærepenge. At United fungerer uten ham blir som en slags syretest. Enten tar han opp hansken og da tror jeg selvsagt at han har store muligheter til å ta store steg etter hvert. Alternativet er at han begynner å surmule, noe vi bare får krysse fingrene for at han ikke gjør. Fra PSV-tiden er det blitt rapportert at han var flink til å utvikle seg – også som menneske – og jeg tror representantene hans – og ham selv – klarer å ordne opp i den lille uroen som nå er rundt ham.

Marouane Fellaini kan også brukes hvis man mener CSKA har en svakhet som United kan utnytte med belgierens styrke. (uten at jeg vet noe om det)

Jesse Lingard og Andreas Pereira må fortsatt nøye seg med en mulig plass på benken.

 

“Skummel kamp dette. Vanligvis så skal vi være bedre enn CSKA, men denne er ekstra skummel syns jeg ettersom det er Manchester City til helgen. Vil egentlig prioritere CL-kampen og PL-kampen, men ikke lett det og ikke bra å stille med 100% toppet i begge heller. ”

Kokapetl på unitedforumet.no (trykk for å lese mer)

Personlig blir jeg minst overrasket om Michael Carrick spiller. Jeg forventer faktisk at han spiller, siden normalen så langt i sesongen har vært en rullering blant de tre sentrale. Jeg utelukker heller ikke at Daley Blind kommer inn, men det vil være direkte galt i mine øyne – all den tid det defensive var så godt som prikkfritt mot Everton.

Profil CarrickLaguttaket:

De samme 11 som slo Everton må få sjansen igjen, og fungerer det også mot CSKA må de så få starte også mot City. Jeg blir provosert om enten Schneiderlin eller Herrera settes ut, men er veldig komfortabel med Martial som venstrekant. Han var veldig god i rollen mot Everton, og var veldig god i samme rolle for Frankrike borte mot Danmark forrige uke.

Mitt lag: De Gea – Darmian, Jones, Smalling, Rojo – Schneiderlin, Schweinsteiger – Mata, Herrera, Martial – Rooney

Jeg tror imidlertid at Van Gaal dytter inn Carrick i stedet for Schweinsteiger.

Blir det enda flere endringer så tror jeg at det skjer fordi City-kampen er i tankene allerede, selv om Van Gaal benektet at så var tilfelle i pressekonferansen sin tirsdag kveld.

Powered by Labrador CMS