Fem seirer på seks forsøk

José Mourinho elsker Moskva – kanskje denne statistikken forklarer hvorfor?

– Jeg har vært her med Chelsea, Real Madrid, Inter og nå med United. For å være ærlig så liker jeg å være her. Det er en vakker by og jeg trives bedre og bedre for hver gang jeg kommer, sa Mourinho på tirsdagens pressekonferanse i den russiske hovedstaden.

Seks ganger har United-manageren møtt CSKA Moskva i Champions League, og han har fortsatt til gode å tape.

Det eneste poengtapet kom da svenske Pontus Wernbloom utlignet til 1-1 i Moskva på overtid i 2012. På de 540 minuttene har Mourinho-lagene kun sluppet inn to baklengsmål.

Vi tar også med oss at Mourinho har nådd semifinalen i turneringen alle de tre gangene han har møtt CSKA.

– Rent sportslig må jeg imidlertid si at dette er det beste CSKA-laget jeg har stått overfor, advarte imidlertid Mourinho på pressekonferansen.

2011/12: Storseier på Bernabeu

Første utslagsrunde, Champions League:
CSKA Moskva – Real Madrid 1-1
Real Madrid – CSKA Moskva 4-1

TRE MÅL: Cristiano Ronaldo scoret tre mål på to kamper mot CSKA i 2012.

For fem år siden gikk Mourinhos spanjoler ubeseiret gjennom gruppespillet og tok seg også greit forbi CSKA Moskva i første utslagsrunde.

På Luzhniki Stadium, der Manchester United hadde vunnet turneringen fire år tidligere, sendte Cristiano Ronaldo gjestene i ledelsen, men Pontus Wernbloom, som fortsatt er i klubben, utlignet på overtid.

I Madrid ledet hjemmelaget 3-0 etter scoringer av Gonzalo Higuain, Ronaldo og Karim Benzema, før tidligere United-spiller Zoran Tosic reduserte med et vakkert langskudd. På overtid fastsatte Ronaldo sluttresultatet til 4-1.

Real Madrid tok seg til semifinalen, der de røk på bortemål mot Bayern München.

2009/10: Mesterligafinale via Moskva

Kvartfinale, Champions League:
Inter – CSKA Moskva 1-0
CSKA Moskva – Inter 0-1

VIDERE: Inter tok seg videre i Champions League mot CSKA i 2010.

På veien til 2010-finalen i Madrid slo Mourinho ut gamle kjente i Chelsea i første utslagsrunde og deretter CSKA Moskva i kvartfinalen.

I Milano ble Diego Milito matchvinner med sitt mål i andre omgang, mens Wesley Sneijder scoret tidlig i Moskva, der hjemmelaget fikk en spiller utvist før pause.

Inter vant til slutt finalen mot Bayern München 2-0.

2004/05: Chelsea-debut i Europa

Gruppespill, Champions League:
Chelsea – CSKA Moskva 2-0
CSKA Moskva – Chelsea 0-1

MATCHVINNER: En ung Arjen Robben ga Chelsea tre poeng mot CSKA i 2004.

I Mourinhos første sesong på Stamford Bridge vant Chelsea sin gruppe foran Porto, CSKA Moskva og Paris Saint-Germain.

Oppgjøret mot russerne i London endte med 2-0-seier til hjemmelaget etter scoringer av John Terry og Eidur Gudjohnsen, mens Arjen Robben ble matchvinner i Moskva med sin scoring som kom før halvtimen var spilt.

Chelsea tok seg til semifinalen, der det ble ettmålstap for Liverpool.