Denne «rekorden» vil ikke Mourinho ta

Forrige gang det skjedde var for 22 år siden. Nå står José Mourinho i fare for å lage en negativ rekke på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

Dersom det skulle bli tap mot Crystal Palace på Selhurst Park vil mannskapet til Mourinho stå med tre strake nederlag på bortebane i Premier League.

Det har ikke skjedd siden Sir Alex Ferguson tapte for Liverpool (0-2), Leeds (1-3) og Tottenham (1-4) i 1995/96-sesongen.

LES OGSÅ: Dette sa Mourinho på pressekonferansen

Reddet av Cantona

På Anfield senket laget til Roy Evans United med to scoringer av Robbie Fowler, mens Gary McAllister, Tony Yeboah og Brian Deane sørget for Leeds-seier på Elland Road. 1. nyttårsdag 1996 var ydmykelsen komplett da United ble knust 4-1 på White Hart Lane etter scoringer av Teddy Sheringham, Sol Campbell og Chris Armstrong (2).

Den negative rekken stoppet i neste bortekamp, da Eric Cantona sørget for seier mot West Ham med en tidlig scoring.

Etter de tre tapene vant for øvrig United seks av de åtte siste bortekampene og gikk som vi alle vet til topps i Premier League med fire poengs margin.

LES OGSÅ: Uniteds vanvittige Palace-rekke

STOPPET TAPSREKKE: Eric Cantona scoret vinnermålet på Upton Park mot West Ham i 1995/96. Her i aksjon på samme sted den påfølgende sesongen.

Godt tak på Palace

Historikken er imidlertid på Uniteds side, både når det gjelder tallene til Mourinho og tidligere oppgjør mot Crystal Palace.

Før mandagens oppgjør i London har United tapt for Tottenham (0-2) og Newcastle (0-1), men bare én gang i karrieren har Mourinho tapt tre bortekamper i serien på rad.

Det skjedde for tolv år siden, da Chelsea tapte sine to siste bortekamper i 2005/06-sesongen for Blackburn (0-1) og Newcastle) – på et tidspunkt da de for øvrig allerede var seriemester – og den første i 2006/07 mot Middlesbrough (1-2)

På 17 forsøk står Palace igjen med null seirer mot United i Premier League.

Det er en slags rekord i seriesammenheng. Ingen andre har samme negative rekord mot et annet lag i Premier League, ifølge Opta.

Vi må faktisk helt tilbake til 1991 for å finne sist gang London-laget gikk seirende ut av en seriekamp mot United, og den gangen het det League Division One.

LES OGSÅ: Lukaku månedens spiller

STARTER MOT UNITED? Alexander Sørloth har fått en god start i Crystal Palace etter overgangen fra Midtjylland.
Powered by Labrador CMS