Nå har Palace muligheten til å gjøre noe de aldri har fått til tidligere

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld spiller Manchester United borte mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Manchester United har vunnet ni av sine siste elleve midtukekamper i Premier League, og i løpet av den perioden har det blitt seier i alle bortekampene.

Samtidig vant Crystal Palace på Old Trafford i ligaåpningen i september, selv om det naturligvis skal sies at den kampen bar sterkt preg av at United stilte uten sesongoppkjøring.

Hvis Crystal Palace vinner onsdag, så er det første gangen i klubbens historie at de vinner begge ligakampene mot United i løpet av en sesong. 

De har prøvd både på nivå én og nivå to, og både i gamle førstedivisjon og Premier League, uten hell. Selv om vi inkluderer cupkamper har de heller aldri vunnet to ganger mot United i løpet av én sesong.

PALACE VANT I SEPTEMBER: United fikk en tung start på sesongen.

United med god statistikk på Selhurst Park

Manchester United har spilt elleve Premier League-bortekamper mot Crystal Palace.

Det har aldri endt endt med tap for United.

Ifølge Opta er det det høyeste antallet Premier League-bortekamper et lag har spilt mot et annet lag uten å tape en eneste gang.

Selv om United har en god statistikk mot Crystal Palace på Selhurst Park, så skal det uansett nevnes at Palace har vunnet to av sine siste tre ligakamper mot United, noe som er like mange som i de foregående 27 ligakampene mot klubben.

Det skal også sies at United har tapt én Premier League-kamp på Selhurst Park, i april 1994, men det var mot Wimbledon.

Om vi ser helt bort fra det noe kunstige Premier League-skillet, så var Uniteds forrige ligatap mot Crystal Palace på Selhurst Park i mai 1991. Den gang vant Palace 3-0.

VIKTIG FORRIGE GANG: Rashford hadde både mål og målgivende da United vant 2-0 mot Crystal Palace i sommer, klubbens forrige besøk på Selhurst Park.

Zaha kan bli historisk – om han spiller

Da Crystal Palace vant på Old Trafford i september, så scoret Wilfried Zaha to av målene mot gamleklubben.

Zaha er usikker til oppgjøret mot United, men Roy Hodgson har varslet at 28-åringen snart returnerer.

Hvis han er tilbake mot United, så har Zaha muligheten til å gjøre noe ingen andre har gjort tidligere.

Opta informerer nemlig om at ingen tidligere United-spiller noen gang har scoret både hjemme og borte mot United i løpet av samme Premier League-sesong.

SCORET TO PÅ OLD TRAFFORD: Wilfried Zaha.

Powered by Labrador CMS