– Marcus skal få sjansen

José Mourinho føler Marcus Rashford (20) gir ham trygghet og garanterer at spisstalentet skal få nok av sjanser i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Med til sammen 38 opptredener i United-trøya denne sesongen er det kun Romelu Lukaku (40) som har spilt flere kamper enn Rashford denne sesongen.

Samtidig har ikke 20-åringen startet én eneste Premier League-kamp i 2018.

Det har fått flere engelskmenn til å reagere, blant andre Jamie Redknapp, som i januar uttalte at veien til førstelaget virket å være «blokkert» for Rashford.

– Med hensyn til alderen hans, er det han gjør mer enn nok. Han tilegner seg erfaring og har en stor fremtid, sa Mourinho om spisstalentet på pressekonferansen før møtet med Crystal Palace.

– Men fordi han spilte en så stor rolle i begynnelsen av sesongen, forventer nok mange at han skal spille enda mer og score enda oftere enn han gjør. Men det er ikke så enkelt.

– Det som gjør meg glad er at han fortsatt er den samme gutten, akkurat som Scott McTominay. Vi ønsker å lede dem i riktig retning og gi dem muligheten til å utvikle seg. Marcus er en fantastisk gutt. Vi elsker ham, vi tror på ham, og vi skal gi ham sjansen til å utvikle seg.

FØRSTE DEL: – Jeg håper Fellaini blir værende

– Kan spille i tre roller

De fleste av de 38 kampene Rashford har spilt denne sesongen har vært i en av kantrollene.

På pressekonferansen ble Mourinho spurt om 20-åringen ville være et alternativ på topp sammen med Lukaku neste sesong, men United-manageren valgte i stedet å understreke hva Rashfords fleksibilitet gir United-laget.

– Det som er så fint med Marcus er at han kan spille i alle de tre offensive rollene. Selv når han er på benken er han en trygghet for meg og laget. Mot Chelsea skulle han for eksempel inn på 1-1 da det var 15 minutter igjen å spille, men så scoret vi, og Antonio (Conte) satte (Oliver) Giroud sammen med (Álvaro) Morata, og da endret jeg planen. Rashford er et fantastisk alternativ for oss.

I nettserien «Glory, Glory!» uttalte Ole Gunnar Solskjær for øvrig at det er fornuftig å bruke et ungt spisstalent som Rashford i ulike roller og at det ikke haster å dyrke 20-åringen i en ren spissrolle.

Se hva Solskjær sa om Rashford fra 7:50 i videoklippet nedenfor!

VM-plassen i fare?

Også på det engelske landslaget har Rashford hovedsakelig figurert som ving, men uten en fast plass på United-laget mener enkelte at VM-plassen kan stå i fare for unggutten.

Det synet deler ikke José Mourinho.

– Jeg kan ikke gi noen av spillerne mine forsikringer. Den viktigste forsikringen hans er at han alltid blir valgt, sa United-manageren.

– Jeg ser at det spekuleres om han blir tatt ut i VM-troppen eller ikke. Det eneste som betyr noe er om landslagssjefen tror på ham. Det finnes mange eksempler på spillere som ikke spiller for klubben sin i det hele tatt, men som likevel er en del av landslaget, som Sergio Romero. Han er andrekeeper i United og førstekeeper for et fantastisk landslag som Argentina. Det finnes også lignende eksempler i England.

– Det er opp til Gareth Southgate. Dersom han tror på Marcus, velger han ham. Det spiller ingen rolle om han spiller for United eller ikke.

Mandag kveld kan Marcus Rashford få sin første Premier League-kamp fra start i 2018, når Manchester United møter Crystal Palace på Selhurst Park.

LES OGSÅ: Her startet eventyret

Powered by Labrador CMS