– Dean er klar, hvis han trengs. Det så dere i kveld

Publisert Sist oppdatert

På kalde og tåkete Selhurst Park, klarte ikke United å levere spille som verket skinte opp i mørket eller varmet nevneverdig. Dermed ett kampens få lyspunkt Dean Henderson, som tok over burvokterrollen fra David de Gea.

Spanjolen var ute på grunn av «personlige årsaker» forklarte Ole Gunnar Solskjær før kampen, før nordmannen påpekte at hans lag var i trygge hansker.

– Vi får håpe han presterer like bra som han har gjort hele sesongen. Nå får han sjansen og han er klar til å benytte seg av den, uttalte United-treneren.

Og da det gjaldt som mest, leverte Henderson en strålende redning, da Patrick van Aanholt var nære ved å sende United tomhendte tilbake nordover.

Usikkert om De Gea rekker City-kampen

Det medfører ros fra sjefen for den unge og fremadstormende målvakten.

– Han vokser inn i den posisjonen og det var en flott redning. Jeg vet ikke om han (Van Aanholt) var offside eller ikke, så jeg takker ham (Henderson) for ett poeng istedenfor null, sier Solskjær.

FAST I KLYPA: Dean Henderson gjorde ingen feil mot Crystal Palace.

Til tross for at oppgjøret på Selhurst Park endte i skuffelse, var i det store og det hele en relativt stille dag på jobben for Henderson. Det gjør det kanskje enda mer imponerende at keeperen fortsatt var påskrudd helt på tampen.

Solskjær mener engelskmannen må bli vant til liknende kampbilder i fremtiden.

– Det er utfordringen han kommer til å møte her i United, forhåpentligvis. Han kommer ikke til å ha mye å gjøre. Han viser god konsentrasjon og god reaksjonsevne.

MANGLET: David de Gea sto over kampen mot Crystal Palace på grunn av ukjente personlige grunner.

Å ha en Henderson i slag kan bli viktig før helgens monstermøte med ligaleder Manchester City. Solskjær vet nemlig ikke hvor lenge det er før David de Gea er tilbake.

– Nei, det det er et privat anliggende, så det tar den tiden det tar, sier Solskjær og gjentar at hans lag uansett er i trygge hender:

– Dean er klar, hvis han trengs. Det så dere i kveld.

Hvilte Lindelöf på grunn av ryggen

En annen av de fire endringene Solskjær gjorde på laget før Palace, var å erstatte Victor Lindelöf med Eric Bailly på midtstopperplass.

Solskjær forklarer at dette hadde med ryggproblemene til svensken å gjøre.

– Victor slet med ryggen. Når han spiller på søndag, der han spiller en krevende kamp og gjør det veldig bra, vil jeg ikke spille ham hvis jeg ikke må. Eric er mer enn kapabel til å spille. Han har gjort det bra og gjorde det bra i dag.

HOLDT NULLEN: Eric Bailly var del av en forsvarsrekke som holdt tett mot Crystal Palace.

Ivorianeren har stort sett gjort sine saker godt når han har fått sjansen, og han gjorde seg heller ikke bort på Selhurst Park.

Nå må Solskjær velge hvem av de to som spiller ved siden av Harry Maguire i Manchester-derbyet.

– Det er en avgjørelse å ta før søndag og det er en avgjørelse jeg ikke tar foran dere nå. Forhåpentligvis er ryggen til Victor bra igjen og forhåpentligvis han har fått den hvilen han trenger.

Powered by Labrador CMS