Manchester United v Middlesbrough: The Emirates FA Cup Fourth Round

Klubben svarer på ryktene: – Ronaldo er ikke til salgs!

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag kom nyheten fra Duncan Castles om at Cristiano Ronaldo skal ha gitt beskjed til United om at han ønsker å forlate klubben om det dukker opp et passende tilbud.

Fire timer senere bekreftet troverdige David Ornstein opplysningene. Dermed virker en stor overgangssaga å stå på trappene på Old Trafford. Fabrizio Romano har også backet opp historien.

Et ønske om å spille i Champions League skal være bakgrunnen for Ronaldos transfersøknad. Samtidig meldes det at portugiseren er opptatt av å få fram at han respekterer klubben, men at han ønsker å spille om de gjeveste trofeene da han nærmer seg slutten av karrieren.

Tidligere i sommer har 37-åringen vært koblet til Chelsea og Bayern München.

The Athletic har tidligere rapportert at Jorge Mendes har vært i samtaler med Chelsea-eier Todd Boehly for å diskutere muligheten for en overgang, mens Bayern München også skal ha blitt fortalt om portugiserens situasjon. Paris Saint-Germain er ikke blant de interesserte klubbene skriver Ornstein, men Napoli nevnes som en potensiell kjøper.

Manchester United har ifølge Ornstein respondert på rapportene på følgende vis:

– Cristiano Ronaldo er ikke til salgs, og har kontrakt med klubben i ett år til.

Ronaldo ble klubbens toppscorer med 24 scoringer forrige sesong, inkludert to hattrick. 37-åringen måtte likevel tåle kritikk på grunn av ujevne prestasjoner og Manchester Uniteds svake resultater.

Erik ten Hag har vært klar på at Ronaldo er en del av planene fra dag én. Først kalte han 37-åringen en «gigant», før han på sin første pressekonferanse erklærte at Ronaldo «selvfølgelig» var ønsket med videre.

– Utgangspunktet til Manchester United har vært at Cristiano Ronaldo vil bli værende i 2022/23-sesongen, og ga derfor ikke Liverpool konkurranse om Darwin Nunez. Erik ten Hag kan finne kreative løsninger, men en Ronaldo-exit vil gjøre United sårbare på topp. De er allerede godt i gang med signeringer i andre posisjoner, tvitrer United-journalist Laurie Whitwell.

Nedenfor kan du se en Ronaldo-spesial av «Rykter, Bloody Hell»:

Powered by Labrador CMS