– Jeg kan aldri glemme United

MANCHESTER: – Det vekker sterke følelser å komme tilbake til Old Trafford, sier Cristiano Ronaldo. Portugiseren lover også at han ikke vil juble dersom han scorer tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Sist Ronaldo spilte på Old Trafford, sendte han United ut av Champions League i Sir Alex Fergusons aller siste europacupkamp i 2013.

Da Ronaldo satte inn Real Madrids 2-1-scoring holdt han hendene opp som for å si «unnskyld».

På spørsmål om hvordan han vil reagere dersom han scorer mot United tirsdag kveld, svarte Ronaldo kontant.

– På samme måte som sist!

– Ønsker Ferguson det beste

Han ble en legende på Old Trafford, en spiller fansen trykket kjærlig til sine bryst. Voksne menn gråt som små barn da han forlot klubben sommeren 2009 og ble verdens dyreste spiller.

I løpet av disse ni årene har United aldri klart å fylle tomrommet som Ronaldo etterlot seg.

SORRY: Slik reagerte Cristiano Ronaldo da han sendte United ut av Champions League i 2013. Han lover å gjøre det samme om han scorer tirsdag kveld.

Nå er portugiseren klar til å stikke kjepper i hjulene for United på ny, men han innrømmer samtidig at klubben har en helt spesiell plass i hjertet hans.

– Selvsagt blir det spesielt. Jeg husker det gode forholdet jeg hadde til fansen her og Sir Alex Ferguson betød enormt mye for meg. Jeg kan aldri glemme alt han gjorde for meg og jeg ønsker ham alt det beste, fortalte Ronaldo på ettermiddagens pressekonferanse.

Enorm oppmerksomhet

Det var ikke et eneste ledig sete, knapt en ledig ståplass blant mylderet av fotografer og journalister på Old Trafford da den portugisiske stjernen ankom ettermiddagens pressekonferanse sammen med Juventus-trener Massimiliano Allegri.

SPESIELT FORHOLD: – Jeg vil aldri glemme alt Sir Alex ferguson gjorde for meg, sier Cristiano Ronaldo.

Da hadde Ronaldo og lagkameratene spasert rolig rundt på Old Trafford-gresset i et drøyt kvarter, mens fotografenes kameraer klikket intenst på tribunen.

For Cristiano Ronaldo er ensbetydende med store nyheter, uansett hvor han går og hva han gjør.

Oppmerksomheten han tiltrekker seg er enorm, men det er også betydningen han har hatt for klubbene han har spilt for.

Etter at Ronaldo forlot Manchester til fordel for Madrid, har United slitt med å hevde seg i Champions League. På samme tid har Ronaldo ledet Real Madrid til fire Champions League-titler.

I sommer bestemte portugiseren seg for å forlate Real Madrid, og igjen ble United koblet til portugiseren. Det var imidlertid Torino og Juventus som ble hans neste destinasjon, og ikke Manchester og United.  

United.no var på plass blant da Ronaldo avholdt sin pressekonferanse:

– Sannheten vil seire

 Nå skal Ronaldo hjelpe Juventus til topps i Champions League for første gang siden 1996.

Juventus har vært i hele fem finaler siden de slo Louis van Gaals Ajax på straffer for drøye 22 år siden, men samtlige har endt med tap.

Nå håper Juventus-fansen at Ronaldo er den siste biten i puslespillet som igjen skal gjøre dem til Europas beste klubb.  

JAKTER NYE TRIUMFER: Cristiano Ronaldo blir av mange sett på som den siste puslebiten i Juventus-laget som har som mål å hente hjem Champions League-tittelen.

De siste ukene er det imidlertid ikke fotballen som har fått mest oppmerksomhet rundt personen Cristiano Ronaldo.

Kathryn Mayorga har beskyldt den portugisiske stjernen for å ha voldtatt henne i USA tilbake i 2009, og Ronaldo ble, naturligvis, bedt om å kommentere saken da han møtte pressen på Old Trafford.

Ronaldo fremstod som både selvsikker og rolig da han svarte.

– Jeg smiler alltid og jeg er en lykkelig mann. Jeg spiller for en fantastisk klubb og har en fantastisk familie. Jeg har  fire barn, er frisk og har alt jeg trenger. Resten plager meg ikke. Jeg skal ikke lyve om situasjonen, men jeg er veldig lykkelig. Mine advokater er sikre på min sak, og det er selvsagt jeg også. Sannheten vil seire, sier Ronaldo sikkert.

– Et nytt kapittel for meg

Etter at han forlot Real Madrid i sommer har den spanske hovedstadsklubben slitt blytungt, og Julen Lopetegui sitter allerede svært utsatt til i sjefsstolen på Santiago Bernabeu etter bare noen måneder i jobben.

Ronaldo er imidlertid lite lysten på å kommentere situasjonen hos sin tidligere arbeidsgiver.

– Både Real Madrid og Juventus er utrolige klubber. Jeg hadde en fantstisk reise med Real Madrid, men nå er det Juventus som gjelder og mitt fokus ligger her. Kampen i morgen blir tøff, men vi er Juventus. Om vi spiller bra og slik treneren vil, kan vi vinne. Men vi møter et tøft lag, med en meget erfaren trener, sier Ronaldo.    

Powered by Labrador CMS