Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

Rekord-Ronaldo i gang igjen

Cristiano Ronaldo hadde ikke scoret på seks kamper, men da målet først kom, nådde han flere milepæler.

Publisert Sist oppdatert

Vi må helt tilbake til 2006 for å finne forrige gang Ronaldo var på banen i mer enn sju kamper uten scoring. Det slipper nå portugiseren å forholde seg til.

Mot Brighton satt den endelig for portugiseren, som ble den tredje United-spilleren som har scoret i Premier League for United etter å ha fylt 37 år. De to andre er Ryan Giggs (som også scoret som 38- og 39-åring) og Paul Scholes.

Manchester Uniteds eldste målscorer noensinne er Billy Meredith, som scoret som 46-åring (!) i 1921.

Brighton var også den 122. motstanderen Ronaldo har scoret mot. Ingen spillere i de fem største europeiske ligaene har scoret mot flere motstandere enn Ronaldo. Nummer to er Zlatan Ibrahimovic, mens Jürgen Klinsmann er tredjemann.

Om vi tar med landslagsfotball også, så har Ronaldo scoret mot 168 motstandere, ifølge Opta.

Scoringen var Ronaldos 93. i Premier League, like mange som Andy Cole gjorde for United. Totalt har Ronaldo 133 scoringer. 13 spillere har scoret flere for klubben, og David Herd (145) er den neste spilleren portugiseren kan passere på listen.

Ronaldo har nå også scoret i 21 kalenderår på rad, fra og med 2002.

– Det var et fantastisk mål. Ikke bare var det viktig, men det var fantastisk. Jeg synes Cristiano leverte en veldig god kamp. Han forsøkte alltid å hjelpe lagkameratene og dette var den beste kampen hans de siste ukene, sa Ralf Rangnick etter 2-0-seieren.

Powered by Labrador CMS