ferdinand

Reagerer på Ronaldo-kritikk: – Fortell meg hvorfor!

Publisert Sist oppdatert

Søndag spilte Cristiano Ronaldo sine 45 første minutter for Manchester United i sommer. Det ble ingen scoringer på portugiseren mot Rayo Vallecano, og i etterkant ble det mye oppstyr da superstjernen ble observert utenfor Old Trafford før kampen var ferdigspilt.

Ifølge Sky Sports har klubben sagt at de vurderer hendelsen som uproblematisk. I The Sun er imidlertid klubbansatte sitert på det motsatte.

Uansett er det ingen tvil om at støyen rundt Ronaldo ikke virker å forsvinne før sesongen sparkes i gang mot Brighton på søndag.

Helt siden nyheten om Ronaldos transfersøknad sprakk har det vært usikkert om 37-åringen blir værende på Old Trafford. Fra offisielt hold har Manchester Uniteds standpunkt hele tiden vært at spissen ikke er til salgs.

Rio Ferdinand mener det beviser at Erik ten Hag trenger Ronaldo neste sesong.

– Dersom Cristiano Ronaldo ikke er der, hvem skal score 20 mål for Manchester United? sier Ferdinand i et intervju med Football Joe.

– Hvis Erik ten Hag tror at Marcus Rashford, Anthony Martial og Jadon Sancho kan fylle det tomrommet, går sannsynligvis Cristiano til et annet lag. Men at han ikke har fått lov til å forlate klubben, forteller meg at de ønsker å beholde ham. De vet at han vil skaffe dem 20 mål denne sesongen.

– De fikk ikke Haaland, de fikk ikke Nunez. Hvem andre kan de få?

– Jeg tror ikke det handler om hva Cristiano Ronaldo vil, jeg tror det handler mer om hvor Manchester United er.

Et sentralt spørsmål er hvem Ronaldo eventuelt skulle signert for. Både Chelsea og Bayern München har uttalt at de ikke har planer om å signere spissen.

Samtidig har eksperter spurt seg om det er riktig av Ten Hag å satse på Ronaldo som sitt førstevalg.

Mandag argumenterte Times-kommentator Henry Winter for hvorfor «Ronaldo-sirkuset bør forlate byen».

– Dersom Ten Hag skal klare å lede Manchester United og implementere sitt personlige stempel og filosofi, må Ronaldo forlate klubben, skriver Winter i The Times.

Ferdinand skjønner ikke hvorfor det settes spørsmålstegn ved sin tidligere lagkamerat.

– Hvorfor? Fortell meg hvorfor! Basert på hva? Alderen hans? Han ble toppscorer forrige sesong, sier Ferdinand.

– Cristiano er unik fysisk. Vi har aldri sett lignende tidligere. Han beviste forrige sesong at han fortsatt kan spille mange kamper og score mål. Hvem i det United-laget scorer flere mål enn Ronaldo? Det forteller meg at han fortsatt vil være en viktig brikke for laget, og at United ikke lar ham gå bekrefter det.

Anthony Martial og Jadon Sancho scoret tre mål hver i sommeroppkjøringen, mens Marcus Rashford scoret to.

Powered by Labrador CMS