ronal070522

Hvor kan egentlig Ronaldo dra nå?

Mange alternativer, men få av dem er gode eller realistiske.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kom meldingene om at Cristiano Ronaldo har bedt United om å få dra fra klubben om det kommer et passende bud.

Hvilken sum som kan være tilstrekkelig her, sies det lite om, og det er heller ikke godt å si hva slags destinasjon han eventuelt går for, men hvor mange alternativ har han egentlig?

LES OGSÅ: Wikestad mener Ten Hag aldri hadde et Ronaldo-valg: – Hadde hendene bundet på ryggen


Nedenfor kan du se en Ronaldo-spesial av «Rykter, Bloody Hell»:


Under går vi gjennom de ulike alternativene for Ronaldo denne sommeren, og det blir egentlig ganske tydelig at det ikke er så åpenbart hvor veteranen skal dra om han forlater Manchester United.

Noen alternativer med en viss logikk finnes det, men betyr det nødvendigvis at de klubbene er interesserte?

Fortsette i United?

Før vi går videre til mulige andre destinasjoner for Cristiano Ronaldo, så starter vi med å påpeke at det på ingen måte er sikkert at han drar. For det første må noen være villige til å tilby noe United er fornøyde med, og så må det også være en klubb med både økonomi og et prosjekt som tilfredsstiller Ronaldo selv.

I tillegg har United fastslått at Ronaldo ikke er til salgs.

– Det er fortsatt alle muligheter for at Ronaldo blir værende på Old Trafford, og at alt dette vil være glemt så snart en ny sesong starter, nevnte Philip Buckingham i sin The Athletic-artikkel om Ronaldo.

Vi vil i tillegg minne om at Ronaldo linkes bort fra klubbene han er i nesten hver sommer, og som regel ender det ikke opp med å bli stort av det.

– På Old Trafford er det en følelse av at [agent Jorge] Mendes spiller et spill, skrev James Robson for Goal, før han legger til at det er uklart hvilket spill det i så fall er.

At denne nyheten kommer nå kan uansett tolkes som at Mendes kanskje har fått indikasjoner på at det kan komme Ronaldo-bud, men enn så lenge er det bare gjetting. Nå vet i alle fall alle klubber at Cristiano Ronaldo potensielt kan være lysten på en overgang.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
KAN BLI VÆRENDE: United kan tvinge ham til å bli på grunn av mangelen på gode alternativer – og samtidig har ikke portugiseren så mange gode alternativer heller, kan det virke som.

Andre Premier League-klubber?

Liverpool henter nok ikke Cristiano Ronaldo, og det er vanskelig å se for seg Ronaldo under Conte i Tottenham også, spesielt siden Spurs allerede har Kane og Son, og nylig også hentet inn Richarlison fra Everton.

Arsenal er neppe særlig fristende, og selv om Newcastle fort kan bli en storklubb, så er vel neppe Ronaldo den mest sannsynlige til å fronte den satsingen.

For Manchester City er ikke timingen like god som forrige sommer, og det er nok lite trolig at de blir aktuelt.

Da står vi igjen med Chelsea, som har blitt navngitt som en av klubbene Jorge Mendes har diskutert en Ronaldo-overgang med. De kan trenge en spiss, og selv om Thomas Tuchel kanskje aller helst vil ha en mer bevegelig spiss, så er den nye Chelsea-eieren Todd Boehly en usikkerhetsfaktor her siden vi ikke helt vet hvordan han vil agere på overgangsmarkedet.

Chelsea kan tilby Champions League-fotball, og troverdige journalister melder om disse samtalene mellom Ronaldo og Boehly, men likevel må det sies at Chelsea-journalistene virker å ha ganske liten interesse av Ronaldo-utviklingen.

Utenom United er nok uansett trolig Chelsea den mest sannsynlige destinasjonen for Ronaldo om vi kun ser på Premier League, men per nå virker det ikke akkurat som om det er nært forestående.

Chelsea (2)
STAMFORD BRIDGE: Ronaldos neste destinasjon?

Bundesliga-spill i Bayern?

I Tyskland kan vi nok her avskrive både Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund, RB Leipzig og Bayer Leverkusen med en gang, selv om disse har Champions League-fotball å tilby.

Da står vi igjen med Bayern, som i likhet med Chelsea er en av klubbene som har blitt nevnt at Jorge Mendes har snakket med om Ronaldos situasjon.

Det går an å se logikken i en overgang. Robert Lewandowski ønsker seg bort (og er aktuell for Barcelona), og da kan det bli behov for en annen spiller med mange mål i seg, og kanskje kunne Ronaldo fylt det tomrommet. At Bayern har røket ut i kvartfinalen av Champions League de siste sesongene gjør også at en kan tenke seg at en Champions League-ekspert kunne vært spennende.

Om han er en spiller Julian Nagelsmann er interessert i å bygge laget rundt er mer usikkert, og de fleste Bayern-spekulasjonene har handlet om Mendes’ samtaler med Bayern heller enn om et Bayern som sikler etter 37-åringens underskrift.

Søndag melder Bild at Bayern ikke er interessert i å hente Cristiano Ronaldo til klubben. Alder og gigantlønn oppgis som grunnene.

rlew
KANSKJE TRENGER BAYERN EN LEWANDOWSKI-ERSTATTER: Ifølge Bild kommer i så fall ikke det til å bli Cristiano Ronaldo.

Serie A-retur?

Det har vært spekulert i interesse fra Roma, men ikke kan de tilby Champions League den kommende sesongen, og relasjonen mellom José Mourinho og Cristiano Ronaldo var vel ikke den beste mot slutten av Mourinhos tid i Real Madrid heller…?

En Inter-overgang virker lite trolig siden de har hentet tilbake Romelu Lukaku, mens byrival AC Milan heller ikke fremstår som den mest sannsynlige destinasjonen ut fra hvordan de jobber, og hvordan laget ser ut, og det ser ut til at de er ute etter helt andre offensive forsterkninger.

Ronaldo tok mye plass da han var i Juventus også, og det er trolig ikke noe stort ønske der om å få ham tilbake, spesielt ikke siden det bare er et halvt år siden de investerte i Dusan Vlahovic.

Den siste Champions League-klubben fra Italia er Napoli, og i The Athletics rapport om at Ronaldo ønsker seg bort var Napoli den eneste klubben som ble nevnt som en klubb som er interessert i å hente 37-åringen.

DRAR NEPPE TILBAKE TIL JUVENTUS: Cristiano Ronaldo.
DRAR NEPPE TILBAKE TIL JUVENTUS: Cristiano Ronaldo.

PSG?

Ja, det er vel ikke verdt å vurdere andre franske lag…? Marseille og Monaco høres ikke ut som klubber for Ronaldo.

PSG kunne kanskje vært det.

Muligheten for å se Messi og Ronaldo på samme lag høres kanskje fascinerende ut, men ifølge The Athetic er PSG for øyeblikket ikke blant lagene som er interesserte i å jakte på Ronaldo i dette overgangsvinduet. Så kan jo ting selvsagt forandre seg fort i fotballen, og Neymar har blitt ryktet bort, og hvem vet om de plutselig ville ønsket seg Ronaldo likevel om brasilianeren fant seg en annen klubb?

At de er desperate etter å vinne Champions League vet vi, jo, og en skal nok ikke se bort fra at Ronaldo selv kunne tenkt seg en slik overgang, så en PSG-overgang virker mer logisk enn mange av alternativene. Likevel må en enn så lenge forholde seg til at troverdige journalister mener at PSG ikke er interesserte i å hente Ronaldo for øyeblikket.

messi
BLIR NEPPE LAGKAMERATER I PSG: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

La Liga-retur?

City-flørtingen i fjor gjør vel at en aldri kan avskrive en overgang til Barcelona eller Atlético Madrid helt, men det virker ikke som helt logiske overganger. Spesielt ikke Atlético Madrid, med Diego Simeone-stilen.

Sevilla høres heller ikke ut som en klubb som verken ville gått hardt inn for å signere Ronaldo nå, eller som en klubb som ville fristet Ronaldo til La Liga igjen.

En Real Madrid-retur er kanskje mer sannsynlig enn den ville vært om Kylian Mbappé kom, men Real Madrid har bevist at de ikke må ha Cristiano Ronaldo for å vinne Champions League, og Karim Benzema er veteranen mye av angrepsspillet nå er bygd rundt.

Jonas Giæver fra La Liga Loca-podkasten tror heller ikke at Cristiano Ronaldo havner i Spania:

– I Spania er det nok ingen. Real Madrid er veldig fornøyde med de alternativene de har. De skulle nok likt å ha et alternativ til Benzema, men jeg tror ikke Ronaldo drar tilbake for å spille annenfiolin – jeg tror egentlig ikke Ronaldo drar noe sted for å spille annenfiolin, sier Giæver til united.no.

Han mener for øvrig at Chelsea og PSG (hvis de kvitter seg med Neymar) er de alternativene som gir mest mening.

TROR IKKE RONALDO HAVNER I SPANIA: La Liga Locas Jonas Giæver.
TROR IKKE RONALDO HAVNER I SPANIA: La Liga Locas Jonas Giæver.

Sporting-retur?

Hvis Cristiano Ronaldo ikke drar til en av de store europeiske ligaene, så er det vanskelig å se for seg mange andre løsninger enn gamleklubben Sporting. De er allerede kvalifisert for Champions League-gruppespillet, og de har gode muligheter på hjemlige titler i konkurranse med (spesielt) Porto og Benfica.

Samtidig så kan en jo undre seg på om en som Ronaldo vil være fristet til å gå til en relativt liten klubb.

Og det er før vi i det hele tatt snakker om økonomi, som jo også er en faktor.

HENTET FRA SPORTING: Sir Alex Ferguson med nysigneringen Cristiano Ronaldo i 2003, etter å ha hentet portugiseren fra Sporting. Det er lite realistisk med en Lisboa-retur for Ronaldo denne sommeren.
HENTET FRA SPORTING: Sir Alex Ferguson med nysigneringen Cristiano Ronaldo i 2003, etter å ha hentet portugiseren fra Sporting. Det er lite realistisk med en Lisboa-retur for Ronaldo denne sommeren.

Utenfor Europa?

Kanskje kan MLS friste på tampen av karrieren, og vi vet i tillegg at det kan være store penger å tjene i en del andre land utenfor Europa også, og da spesielt i land med suspekt nyere historikk når det gjelder menneskerettigheter.

Samtidig er det vel ikke godt å si om noe slikt noen gang egentlig vil friste en spiller med Cristiano Ronaldos ambisjonsnivå Timingen for en slik type overgang virker uansett helt feil akkurat nå, og om formålet med å forlate United er å spille Champions League-fotball, så

PS. Skuespiller Rob McElhenney er inne på eiersiden av Wrexham, og han la spøkefullt ut en Twitter-melding der han skrev «definer passende» etter rapportene om at Ronaldo ønsker å få lov til å forlate klubben om det dukker opp et passende bud. Magefølelsen vår sier nok uansett at Wrexham ikke blir neste destinasjon for Ronaldo!

Hvor har du egentlig tenkt deg, Cristiano? 

Powered by Labrador CMS