– United formet ham – ikke Madrid

Michael Owen mener Real Madrid ikke er berettiget til å ta på seg æren for Cristiano Ronaldos suksess.

Publisert Sist oppdatert

– Han presterte helt vanvittig da han var i United, så jeg mener ikke Real Madrid kan ta æren i det hele tatt. United og Sir Alex Ferguson formet og polerte ham, så bare fortsatte han å ta steg i Real Madrid, sier Michael Owen til Goal.com.

Da Manchester United tapte 1-3 for Sporting i Estádio José Alvalades avdukingskamp i august 2003 var det bare én ting som sto i hodet på Sir Alex Ferguson etter kamp. Det var å få hentet den unge, talentfulle, Cristiano Ronaldo.

Portugiseren ble den første fra sitt land til å signere for United, og ble også tidenes dyreste tenåring i engelsk fotball da han signerte for drøyt £12 millioner for 14 år siden. Siden har det bare gått oppover for Cristiano.

– Folk innser ikke hvor vanskelig det er å bli det Cristiano har blitt; dersom en skulle ha tegnet det perfekte bildet av en fotballspiller er det bare å tegne Ronaldo, sier Owen imponert.

Michael Owen er mektig imponert over Cristiano Ronaldo, og gir United æren. Her er han (til høyre) på jobb for BT Sports sammen med Paul Scholes.

– Perfekt

Owen gir seg ikke der. Han mener ingen i verden er i nærheten av å besitte de samme fysiske ferdighetene som Uniteds tidligere nummer syv hadde.

– Han har den perfekte høyden, han er ikke for høy, og er i perfekt form. Han er rask, god med begge beina, strålende i lufta, utholdende og så scorer han mål som han vil, sier den tidligere United-spissen, som signerte for United samme sommer som portugiseren forlot til Madrid.

– Dersom en hadde skrevet inn alle desse egenskapene inn i en maskin, vill det ikke kommet opp en mer perfekt spiller enn Ronaldo. Han har alt. I tillegg til det har han selvtillit, arroganse, og sin egen overbevisning om at han er den beste. Det er vanskelig å se for seg at noen kan komme i nærheten av ham i fremtiden, sier Owen.

Cristiano Ronaldo debuterer for United mot Bolton i 2003.

– Dedikasjon

– Ikke glem hvordan han lever livet sitt, og dedikert han er på å bli bedre hver eneste dag, heller. Ikke alle er slik. Det er mye som gjør ham til verdens beste, og nettopp dét er han helt garantert, sier Owen.

I United vant Ronaldo Ballon d’Or én gang, i 2008, og siden overgangen i 2009 har han vunnet den prestisjetunge kåringen ytterligere tre ganger.

I begge klubbene har han vunnet både ligaen flere ganger, den hjemlige cupen, klubb-VM, Champions League – og ikke minst: EM med Portugal i 2016.

Les mer om Ronaldos United-karriére her.

Powered by Labrador CMS