Refser dommer Webb

Cristiano Ronaldo er rykende uenig med dommeravgjørelsen som førte til tidlig dusj under søndagens Manchester-derby på CoM.

Publisert Sist oppdatert

United-vingen hevder at kampleder Howard Webb lot seg influere av City-fansen, som unisont krevde utvisning som følge av den bisarre hands-situasjonen.

Ronaldo var ti minutter tidligere blitt notert i svarteboken etter en sen takling på Shaun Wright-Phillips, og gjorde seg etter dommerens oppfatning skyldig i et bevisst forsøkt på å tilegne seg en fordel ved å stige til værs og handse inne i City-feltet.

Dermed fisket Webb frem gult kort nummer to, en handling som ikke bare førte til at Ronaldo måtte forlate banen, men automatisk også utelukker ham fra onsdagens kvartfinale i Ligacupen.

Det som først og fremst irriterer Ronaldo, er at Webb ga fullstendig blaffen i forklaringen hans. Ronaldo hadde ingen fordel av å bruke hendene i den aktuelle situasjonen, og bedyret at han var overbevist om at han hadde hørt dommerfløyten:

«Rooney tok corneren og jeg steg til værs. Da hørte jeg et skrik fra (Micah) Richards, og samtidig lyden fra en fløyte,» sier han, ifølge Sky Sports.

«Der og da var jeg overbevist om at dommeren hadde blåst for en forseelse. Derfor stanset jeg forsøket på å heade og score, og grep isteden etter ballen for at Richards skulle kunne få hjelp.

«Det foresvevet meg ikke at dommeren ville gi meg gult kort, for jeg hadde ikke gjort noe galt. Tvert imot, for da Richards skrek trodde jeg at han var skadet og hadde behov for assistanse.

«Jeg hørte fløyten og tok initiativ til å få stoppet spillet. Deretter forsto jeg at dommeren ønsket å prate med meg. Men så, kanskje influert av (City)-fansen, stakk han hånden i lommen og sendte meg av banen.

«Jeg forsøkte å forklare meg, men han ville ikke høre,» sier Ronaldo, og lar det samtidig skinne tydelig igjennom at han nå er lut lei av å måtte forklare seg om både det ene og det andre.

1., 2. og 3.

Da tenker CR7 blant annet på forrige ukes presseoppslag, der han ble sitert på at han ville legge beslag på de tre første plassene under kåringen av Europas beste fotballspiller, Gullballen.

«Ja, jeg er begynt å bli passe lei av å måtte benekte ting. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri ville ha sagt noe slikt; det ville ha vært både absurd og krenkende. Det ville ha vært helt feil å vise mine profesjonelle kolleger så lite respekt, og jeg har heller aldri tenkt i de baner.

«Etter hvert har det gått opp for meg at hver eneste bevegelse jeg foretar meg, enten det er på eller utenfor banen, blir analysert til døde.

«Hvis jeg ikke feirer scoringene mine er jeg nedfor, og hvis jeg ikke uttaler meg til offentligheten er det fordi jeg har mistet bakkekontakten.

«Med andre ord; uansett hva jeg gjør, blir det gjenstand for all verdens kritikk. Folk venter konstant på at jeg skal foreta meg noe, og leter etter grunner til å kritisere meg. Hver eneste lille hverdagslige detalj blir satt under lupen.

«Til tross for dette kommer jeg bestandig til å være den jeg er, uansett hva som måtte skje på eller utenfor banen. Folk kritiserer bestandig de beste, så hva mer kan jeg si, annet enn at jeg blir fordømt enten jeg gjør slik eller slik,» sier Gullballvinneren oppgitt.

Powered by Labrador CMS