Ronaldo nest best

Cristiano Ronaldo nådde ikke helt opp i kåringen av årets beste fotballspiller søndag. Ballon D'Or (Gullballen) ble ikke overraskende tildelt brasilianske Kaká. (oppdatert)

Publisert Sist oppdatert

Ballon D’Or er en videreføring av utmerkelsen Årets fotballspiller i Europa, som ble innstiftet av bladet France Football i 1956. Prisen har lenge vært anerkjent som den mest prestisjefylte innen europeisk fotball, men fra og med i år er horisonten blitt utvidet. Nå går prisen til den spilleren som anses som best i verden i inneværende år. Tildelingen skjer på grunnlag av stemmer fra 96 ledende fotballjournalister, hvorav 53 er basert i Europa, mens de øvrige 43 holder til i verden for øvrig.

Utfallet av årets avstemning ble offentliggjort søndag. Cristiano Ronaldo var blant de tre som nådde finalerunden, sammen med Milans Kaká og Barcelonas Lionel Messi. At nettopp disse tre ble nominert, er neppe basert på tilfeldigheter; de er nemlig også innstilt til FIFAs Årets Spiller-trofé som skal tildeles den 17. desember.

Kaká til topps

Cristiano Ronaldo fikk 277 poeng totalt i fotballjournalistenes avstemning. Med denne poengsummen kom Ronaldo et godt stykke bak vinneren, brasilianske Kaká. Milan-stjernen vant suverent med 444 poeng. Argentineren Lionel Messi ble nummer tre.

Ronaldo ble altså ikke den fjerde United-spilleren som får Gullballen. Tidligere har Denis Law (1964), Bobby Charlton (1966) og George Best (1968) vunnet prisen

United.no ønsker likevel å gratulere Ronaldo. En ny sjanse venter dessuten portugiseren den 17.desember. Da skal FIFA kåre verdens beste fotballspiller; Ronaldo er sammen med Lionel Messi og Kaká de tre gjenværende kandidatene til denne prisen.

Kilde: The Times

Powered by Labrador CMS