Trenere

Potter tar Rangnick i forsvar

Publisert Sist oppdatert

Brighton-manager Graham Potter tar Ralf Rangnick i forsvar før managerduellen mellom de to tirsdag kveld.

Sistnevnte har ikke lyktes med å heve nivået til United i så stor grad som mange nok hadde håpet. Etter det skuffende poengtapet mot Southampton lørdag uttalte Paul Scholes at United har en sportsdirektør på sidelinjen, og ikke en trener.

Den gamle midtbanespilleren sa også at Rangnick «ser ut som at han mangler erfaring».

Potter mener derimot at forventningene til hva Rangnick kan utføre på kort tid har vært altfor store, og at det ikke er slik at alt blir bra igjen bare man bytter manager.

– Samfunnet tror at det kommer til å bli en massiv endring og at alt kommer til å bli så mye bedre, bare fordi det kommer en ny manager inn døren. I virkeligheten er det dog snakk om små forandringer over tid, sier Potter ifølge Metro.

Det høres ikke så interessant eller sexy ut, men det er slik det er i realiteten.

– Fantastiske spillere, med erfaren fotballmann som trener

46-åringen er klar på at han i utgangspunktet ikke har god nok peiling på situasjonen i United til å uttale seg.

Samtidig har han fått med seg hvilke resultater de rødkledde fra Old Trafford har plukket med seg på de ti Premier League-kampene laget har spilt under Rangnick så langt.

– De har bare tapt én kamp i ligaen siden han kom inn. Jeg tror de har vunnet fem, spilt fire uavgjort og tapt én, og man kan argumentere for at de lett kunne ha vunnet de uavgjorte kampene, sier Potter.

– Det er bare slik at marginene er så små i Premier League.

rangtald
I MOTVIND: Pilen så ut til å peke riktig vei for Ralf Rangnick før vinterpausen. Etterpå har laget dog røket ut av cupen og tatt to av seks poeng i ligaen.

Mot et United som har spilt 1-1 og uavgjort i de siste tre kampene på rad (i ordinær tid), virker det som om Potter og hans mannskap har en god mulighet til å ta Brightons første poeng på Old Trafford i Premier League.

Seagulls-treneren er dog klar på at United er et godt lag, selv om de ikke er i kjempeform.

De er fortsatt en fantastisk klubb med fantastiske spillere, og de har en skikkelig erfaren fotballmann ved roret, så det kommer til å bli en tøff kamp.

– Ronaldo kanskje i ut-av-denne-verdensklasse

Med Edinson Cavani ute av spill, blir tirsdagens oppgjør sannsynligvis også første gang Potter møter Cristiano Ronaldo – mannen Brighton-treneren som «en av historiens beste fotballspillere» – i kamp.

Potter forteller at han knapt har superlativer nok i sitt vokabular til å beskrive 37-åringen. Brighton-treneren er klar på at portugiseren fortsatt er en fantastisk fotballspiller, selv om han er inne i sin verste måltørke på mange år.

Han er i verdensklasse, kanskje til og med ut-av-denne-verdensklasse. Det er ikke så mye annet å si enn det.

Ronaldo kommer til tirsdagens kamp uten mål på sine siste seks kamper. Portugiseren har enda ikke scoret i 2022.

Manchester United v Southampton - Premier League
SLITER FORAN MÅL: Cristiano Ronaldo er ikke i kjempeflyt om dagen.

Tidligere Östersund-trener Potter mener det fokuseres for mye på Ronaldos måltørke og at spissveteranen får skylden for noe som egentlig er et lagproblem. Engelskmannen sier at han har opplevd det samme med sin franske angriper, Neal Maupay, som også har hatt sine tørkeperioder.

Altfor ofte zoomer vi inn på enkeltspillere og glemmer at vi har med en lagsport å gjøre. Når laget ikke scorer, er det mannen helt der fremme som havner i søkelyset – det har vi opplevd selv med Neal også, sier Potter.

Så, som jeg alltid sier og som jeg har sagt om Neal, handler det ikke bare om enkeltspilleren. Det handler om laget. Fra det jeg har sett, kan du fortsatt se kvalitetene Ronaldo har.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS