Ryktesaker, uke 3

Rykter om to United-backer.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter
Bekreftede overganger i januarvinduet

Søndag 21. januar:

11.18: Roma ønsker seg Matteo Darmian, ifølge Sunday Mirror – men kun hvis de kan få ham på lån.

11.14: Ifølge The Sun spurte Arsenal om Luke Shaw i løpet av Alexis Sánchez-forhandlingene, uten at United var interesserte i å gjøre backen til en del av avtalen.

Avisen melder også at Aston Villa har speidet på Dean Henderson, som er på lån til Shrewsbury. Villa låner Sam Johnstone for andre sesong på rad, men ønsker å ha en førstekeeper de eier neste sesong, og Johnstone har vært linket til andre klubber også.

Villa skal ha blitt imponert av Henderson.

11.05: Ingen sannhet i ryktene om at Antoine Griezmann er enig med Barcelona, ifølge klubben selv.

Lørdag 20. januar:

12.48: Som nevnt tidligere denne uken skal United ikke være interesserte i å hente tilbake Cristiano Ronaldo, og nå meldes det fra MARCA også:

10.25: Matteo Darmian linkes stadig bort, og skal ikke være en del av lørdagens tropp mot Burnley. Manchester Evening News videreformidler et bilde fra Instagram som er publisert av Darmians kone fra en privatjet på vei til Milano med en hund. Det spekuleres i at Darmian selv også kan være med, men noe mer konkret er ikke dette.

08.40: Javier Hernández har vært linket til Manchester United igjen, men det ser ut som om det heller kan bli tyrkisk fotball på meksikaneren. Han nærmer seg en Besiktas-overgang for €8,5 millioner, ifølge Goal.com.

08.36: Manchester Evening News melder om spanske rapporter om at United har tatt kontakt med Gareth Bales representanter, og at United har blitt instruert av Mourinho for å gå for dette storkjøpet til sommeren.

Problemet med ryktet er at det er Don Balon som er kilden, og de er veldig lite pålitelige. Vi anbefaler derfor å ta dette ryktet med en klype – eller kanskje fem klyper – med salt.

Manchester Evening News videreformidler også fra L’Equipe – en langt mer pålitelig kilde – at Lucas Moura ikke lenger er aktuell.

Fredag 19. januar:

07.45: Mens vi venter på videre utvikling i sagaen rundt Alexis Sanchez, viser vi aller først i dag til en sak i Gazetta dello Sport (via The Mirror) angående Paulo Dybala.
Juventus-spissen har som kjent vært linket til United over lengre tid, og kanskje, kanskje, kan det spores en aldri så liten bevegelse nå.
Overfor den nevnte italienske sportsavisen tilbød i hvert fall Juve-sjefen selv, Giuseppe Marotta, en aldri så liten åpning. Etter først å ha uttalt at Dybala «utvilsomt blir værende i Juve», la han til: – Vi selger ikke noen, så sant ikke spilleren selv ber om det.
Så kan uttalelsen tolkes dit hen vi måtte ønske.

Torsdag 18. januar:

19.00: United skal også være klare til å tilby Marcos Rojo ny kontrakt. Det skriver Daily Mail, som påpeker at den nåværende utløper sommeren 2019.

18.05: Ikke direkte United-relatert, men Arsenal skal nå være enig med Dortmund-spissen Aubameyang om en overgang, noe som fort betyr at de får Mkhitaryan og Aubameyang som nye spillere nå i januar.

16.35: United skal være i førersetet i kampen om Nice-midtbanespilleren Jean-Michael Seri. 26-åringen var aktuell for Barcelona i sommer, og PSG kunne ikke hentet ham på grunn av financial fair play-reglene, skriver Mirror. Dermed leder United nå an i kampen om Seri mot blant annet Liverpool, Chelsea og Manchester City. Prisen skal være 35 millioner euro, en klausul han har i kontrakten sin. Seri spiller fast for Elfenbenskysten, samme nasjon som Eric Bailly altså representerer.

14.35: Cristiano Ronaldo og Manchester United. Rapportene dukker opp omtrent hvert overgangsvindu, men det pleier å ende med at Ronaldo signerer en bedre kontrakt i Madrid. Derfor mener Andy Mitten at United nå har gått videre, og Ronaldo skal ikke være et aktuelt overgangsmål.

10.25: Arsene Wenger har akkurat avholdt sin ukentlige pressekonferanse, og der kunne han bekrefte at forhandlingene er kommet langt mellom United og Arsenal.

Han kunne også bekrefte at Mesut Özil, i motsetning til Alexis Sanchez, ikke kommer til å forlate Arsenal i januar. Hva som skjer til sommeren når kontrakten går ut, vel, det er en annen sak.

09.45: José Mourinho skal angivelig ha tatt kontakt med Lassana Diarra, for å undersøke mulighetene for å hente den rutinerte midtbanespilleren til United. Dette melder The Mirror.

De to har tidligere jobbet sammen i Chelsea og Real Madrid.

Diarra står for tiden uten klubb, etter et lite opphold i Al Jazira. 32-åringen skal selv vente på et tilbud fra PSG.

09.00: Onsdag ble forøvrig Alexis Sanchez avbildet i London. Det trenger ikke å bety noen verdens ting, all den tid United også har et kontor i hovedstaden.

Han ser i det minste fornøyd ut, så får man tolke det dithen man vil.

08.30: I dag kommer nok det meste til å handle om Alexis Sanchez. Lokalavisen MEN melder at så langt i dag er det ikke det store å melde, men at United og Arsenal har til lunsjtider fredag for å registrere spillerne – slik at de kan spille for sine nye klubber allerede i helgen.

Henrikh Mkhitaryan trente som vanlig med United på onsdag, men samtidig er det all grun til å tro at Mino Raiola jobber overtid for å skaffe klienten sin en god avtale med London-klubben.

Onsdag 17. januar:

22.04: Cristiano Ronaldo-ryktene har blusset opp igjen litt de siste dagene, siden han ikke har fått den nye kontrakten han ble lovet, noe mange United-supportere vil være skeptiske til om stemmer, siden mange føler United har blitt «brukt» av portugiseren tidligere, men det meldes fra vanligvis pålitelige journalister at United kan være interesserte.

Jonas Giæver er stødig i spansk oversettelse, og vi legger dermed inn hans tweet i stedet for den spanske originaltweeten (som en kan finne her):

En viss skepsis får vi tillate oss, men dette er nok uansett ikke det siste vi hører om Cristiano Ronaldo og United.

17.58: United er åpne for å selge Matteo Darmian, skriver Miguel Delaney i Independent, og både Valencia og AC Milan er interesserte i å signere italieneren i dette vinduet.

Det vil nok passe Darmian selv godt også, selv om Italias problemer gjør at mangelen på spilletid i det minste ikke går ut over noen VM-plass.

Om det ikke blir noen avtale i dette vinduet, kan han potensielt brukes som en del av en Alex Sandro-avtale til sommeren, skriver Delaney. Både United og Chelsea er interessert i brasilianeren, men Juventus ønsker ikke å selge i januar.

16.52: Ifølge Crystal Palace-eier Steve Parish er det lite trolig at Timothy Fosu-Mensah og Ruben Loftus-Cheek blir hentet tilbake til United og Chelsea i januar, på grunn av den verdifulle læringen de får på Selhurst Park nå under Roy Hodgson. Det ga han uttrykk for i et intervju med Five Year Plan-podkasten, gjengitt av Manchester Evening News.

15.00: Fortsatt intet nytt i Alexis Sanchez-sagaen i dag, så da kan vi isteden benytte litt tid på en sak fra talkSPORT, som påstår at United er i ferd med å forberede et ferskt bud på Monacos brasilianske stjernespiller Fabinho. Dessverre har talkSPORT her hentet ryktet fra Don Balon, men vi kan jo alltids håpe.

12.05: Tirsdag ble det kjent at Leeds har sendt Cameron Borthwick-Jackson tilbake til Old Trafford etter utlån. Det trenger imidlertid ikke bety at 20-åringen blir værende særlig lenge i Manchester.
SomersetLive skriver nemlig i dag at Reading er interessert i å ta ham på lån. Og, dersom manager og ex-Red Jaap Stam kan tilby ham spilletid på Madejski Stadium, noe Leeds ikke var i stand til, kan det fort skje at CBJ vender nesen sørover.

08.20: Serie A-klubben Cagliari har en sentral midtbanemann som etter sigende har vakt interesse på Old Trafford. Navnet er Nicolo Barella, han er 20 år gammel og del av Italias U21-landslag.
Italienske Corriere dello Sport (via The Mirror) opplyser at Barella nylig har skrevet under på en ny kontrakt som i utgangspunktet binder ham til Cagliari frem til 2022. Dette innebærer, ifølge klubbpresident Tommaso Giulini, at det må minst £44 millioner til om det skal kunne bli aktuelt med salg.
Avisen skriver videre at Manchester United må regne med konkurranse fra Juventus og Liverpool. Barellas Wikipedia-profil.

08.05: Spanske Estadio Deportivo hevder at Barcelonas Aleix Vidal kan være på vei til Premier League. I alle fall skal 28-åringens agent allerede ha innledet samtaler med begge Manchester-klubbene, samt Everton og Liverpool.
Vidal, som kan benyttes i alle posisjoner på høyresiden, fremover så vel som bakover, skal være misfornøyd med spilletiden han blir til del på Camp Nou.

07.55: Foreløpig denne morgenen har det ikke dukket opp noe nytt om Alexis Sanchez, ikke annet enn at frykt for mindre spilletid i City skal være en av grunnene til at han nå ser ut til å velge/ha valgt United som sin nye arbeidgiver. Det er Manchester Evening News som skriver dette.

Tirsdag 16. januar:

22.50: Sent tirsdag kveld melder The Telegraph at José Mourinho stadig nærmer seg en kontraktforlengelse til juni 2021 med opsjon på ytterligere 12 måneder. Forhandlingene skjøt fart forrige måned, og nå skal de ha blitt enige, ifølge avisen. The Telegraph skriver at det bare er formalitetene som gjenstår.

15.35: Den spanske journalisten Diego Martinez, igjen, skriver nå at Jose Mourinho sa «nei» da han ble spurt av Jorge Mendes om United kunne være interessert i Cristiano Ronaldo. Mandag la jo spanske AS ut en svær artikkel om at United kanskje kunne være aktuelle for ham.

15.25: Ifølge Sky Sports vil bytteavtalen med Sanchez og Mkhitaryan til slutt også være en ren bytteavtale – uten at United betale et mellomlegg til Arsenal.

15.20: Mino Raiola, Henrikh Mkhitaryans agent, igjen, denne gangen til Sky: – Akkurat nå er vi langt unna en endelig avtale.

15.00: Den armenske TV-personligheten som har skrevet at Micki er enig med Arsenal fortsetter med å vise seg frem. Han mener at dealen blir Alexis Sanchez for Henrikh Mkhitaryan + 15-25 millioner euro.

14.35: Antonio Conte på dagens pressekonferanse, om Chelsea er inne for Alexis Sanchez: – Jeg vet ikke, men jeg tror ikke det!

14.25: Den spanske freelance-journalisten Diego Martinez skriver at «folk må stresse ned. Alexis Sanchez blir United-spiller».

14.15: Goal melder at Henrikh Mkhitaryans overgang til Arsenal nå avhenger av at United er villig til å betale ham det han hadde tjent i lønn hvis han hadde blitt i United ut kontraktstiden. Raiola vil selvsagt også ha penger for «strevet» selv også…

13.15: I samme sak i The Times hevdes det at Juan Mata nå står fritt til å forhandle med andre klubber, siden United ikke skal ha utløst klausulen i kontrakten hans om kontrakts-fornyelse. Det betyr i så fall at den nåværende går ut til sommeren.

13.10: Henrikh Mkhitaryans agent, Mino Raiola, har uttalt seg. Les hva han sier her.

13.00: Vi har ikke klart å finne det selv, men det rapporteres at avisa London Evening Standard skriver at det ikke medfører sannhet at Chelsea er ute etter Alexis Sanchez.

12.25: Og nå skal alle mene noe. Independent fotballsjef, Miguel Delaney, mener at Micki helst vil ut av England og til Dortmund. Les saken her.

12.20: ESPNs Mark Ogden, som er ganske høyt respektert, skriver at Mkhitaryan vil like en overgang til Arsenal, men at det som nå skjer er at agenten hans forhandler frem best mulig avtale for armeneren.

12.05: Samtidig melder en armensk TV-personlighet at Mkhitaryan skal være enig med Arsenal nå – og at Sanchez-overgangen dermed kan fullføres. Arsenal får Micki og litt penger for Sanchez.

12.00: Sky Sports’ Jim White mener at Henrikh Mkhitaryan ser ut til å velte Uniteds håp om å få Alexis Sanchez. Han skriver at Mkhitaryan er helt avgjørende for dealen – og at sjansen for at han ender i Arsenal er liten.

11.55: Fotball-journalist Tom McDermott mener at Mkhitaryan til Arsenal bare er én løsning i Sanchez-sagaen, selv om det er Arsenals foretrukne løsning. Det kan fortsatt skje at United også «bare» betaler Arsenal det de ønsker…

11.40: Borussia Dortmund er ikke interessert i Henrikh Mkhitaryan nå i januar, skriver BBCs United-journalist Simon Stone.

10.50: Henrikh Mkhitaryan sitter med nøkkelen til hele Alexis Sanchez-overgangen, melder BBC. Han vurderer Arsenal, andre klubber og å bli i United, selv om han ikke er noen fan av Jose Mourinho. Hvis Mkhitaryan sier ja til Arsenal kan overgangen skje raskt. Reaksjonene til dette er at det spekuleres i at armeneren ønsker å få på plass en bra sluttpakke fra United – før han aksepterer byttehandelen.

07.45: Her kan du lese hvordan engelske aviser vurderer Alexis Sanchez-overgangen, nå som Chelsea ser ut til å være Uniteds største rival.

Mandag 15. januar:

22.00: City skal ha trukket seg i kampen om Alexis Sanchez, men Chelsea skal ha kastet seg inn i den. Det skriver flere engelske journalister mandag kveld. Så spørs det om det kan få noe å si for hva som skjer Fra før av virker det jo åpenbart at Henrikh Mkhitaryan også er en del av dealen, noe Jose Mourinho egentlig bekreftet i forbindelse med mandagens 3-0-seier mot Stoke.

14.25: Fortsatt er det uklart hva som blir utfallet av Alexis Sanchez forventede overgang til en av Manchester-klubbene, City eller United. Siden City lenge så ut til å være chilenerens foretrukne valg, har pendelen etter hvert sving i retning av United. Så langt er det imidlertid ingen grunn til å utelukke verken det ene eller det andre.

Manchester Evening News skriver nå at City har trommet sammen til møte i dag mellom klubbens administrerende direktør Ferran Soriano, fotballdirektør Txiki Begiristan og manager Pep Guardiola. Der skal trioen ta stilling til om klubben fortsatt skal kjempe for Sanchez’ underskrift eller trekke seg helt ut.

08.10: Goal.com følger opp om Lucas Moura ved å sitere ham på at han er klar til å forlate PSG.
Nettstedet viser til uttalelser han har gitt til brasiliansk tv, der han bekrefter at han trolig er på vei bort fra den franske hovedstaden.
– Dessverre er nok dette slutten for meg i Paris. Jeg tror ikke at jeg blir værende, og jeg liker den engelske ligaen, sier han, og legger til at han nå vil sette seg ned sammen med familien «for å se hva Gud har bestemt for meg».

08.00: Selv om det har vært, og fortsatt er, mye snakk om Alexis Sanchez om dagen, er det så langt ifra stillhet rundt Lucas Moura heller.
Nå melder MEN at Nantes-manager Claudio Ranieri har gitt Manchester United et «boost» i jakten på brasilianeren. Den tidligere Chelsea- og Leicester-manageren bekrefter nemlig overfor Le Parisien at Moura har takket nei et tilbud fra Nantes, og at klubben nå har trukket seg ut av kampen om 25-åringen.
– Han er en klassespiller som kunne ha spilt i en liga han kjenner, istedenfor å være innbytter hos PSG eller dra til et annet land. Han ville ha vært tilgjengelig umiddelbart og fått seks måneder med spilletid før VM-sluttspillet. Men ok, han valgte annerledes, konstaterer den italienske Nantes-sjefen.

 

Powered by Labrador CMS