SEMIFINALE: Jose Mourinhos Chelsea var det engelske laget som gik lengs i turneringen, men United slår dem hva utbetalinger fra UEFA angår.

Ryktesaker, uke 51

Denne mannen er i ryktespaltene også i dag, mens det har blitt bekreftet at Ancelotti tar over Guardiolas jobb.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 20. desember:

20.31: Samme franske kilder som under melder om at United skal legge inn et bud på Riyad Mahrez. Leicester har uansett gitt uttrykk for at de ikke vil selge, og en reell mulighet for topp fire gjør vel det hele ganske usannsynlig uansett. Les mer (på fransk!) her.

16.52: Det er rapporter i franske medier om mulig United-interesse for Lilles Soufiane Boufal. Den franske kantspilleren interesserer PSG, men også City, United og Inter, skriver Telefoot ifølge Le10Sport.

11.55: Bayern bekrefter at Carlo Ancelotti erstatter Pep Guardiola i Bayern München. Les mer om det hos BBC.

09.40: Daily Mail kjører søndag en overskrift som sier at United nærmer seg å trykke på knappen merket «panikk», og at Mourinho står klar. Artikkelen er skrevet av Oliver Holt, en respektert journalist i England. Men artikkelen inneholder lite nytt, og er ikke en typisk ryktesak, men slår i alle fall fast at Ed Woodward ville elsket å hente inn Mourinho, og at Sir Bobby Charltons innflytelse i klubben nå er mindre (det har lenge blitt snakket om at Charlton ikke vil ha Mourinho).

Independent melder at Mourinho har fått flere tilbud, men ikke fra de virkelige gigantene, og at han sikter seg inn mot United-jobben.

Lørdag 19. desember:

11.29: Siden vi allerede har nevnt Mourinho i denne spalten tidligere i dag: Nå har agenten uttalt seg, og portugiseren har ingen planer om å ta seg en pause:

09.53: Enkelte omtaler noen rykter fra Spania om James Rodríguez i dag, men det er nok ingen grunn til å legge for mye vekt på det, siden det tilsynelatende stammer fra våsgeneratoren Fichajes. Neste!

09.47: Apropos managerstoff: Sport Witness skriver om Pep Guardiola-rapporter fra Bild. Der fremstår det, i likhet med de fleste andre rapporter, som om at City er en mer sannsynlig destinasjon. Enkelte stemmer, som The Suns Neil Custis og Spania-ekspert Graham Hunter, hevder uansett fortsatt at det er United-jobben Guardiola helst vil ha om den skulle bli ledig.

09.41: Independent skriver i dagens utgave at José Mourinhos representanter allerede har vært i kontakt med United, og at portugiseren ønsker seg United-jobben. Det er mer usikkert om United ønsker Mourinho enn omvendt, for det har lenge vært kjent at det er personer høyt oppe i United-hierarkiet som ikke ønsker seg den tidligere Chelsea-manageren.

Independent har fjernet artikkelen fra sin nettutgave, men en av de to artikkelforfatterne – Miguel Delaney – har også publisert en sak om temaet hos ESPN. Independents beste på United-nytt, tidligere Telegraph-journalist Mark Ogden, var ikke involvert i artikkelen.

Fredag 18. desember:

16.30: En tysker som derimot neppe blir å se i United-drakt er Thomas Müller. Bayern München-spissen har nemlig signert en ny kontrakt med den tyske storklubben til 2021. Müllers tidligere kontrakt gikk ut i 2019, men nå har den tyske landslagsspisen forpliktet seg til ytterligere to år for Tysklands ledende lag. Manchester United har flere ganger vært koblet til Müller og det gikk rykter om at klubben la inn bud på 60 millioner pund for ham i sommer, men 26-åringen takket nei.  

16.20: Manchester United kan bli neste stoppested for Real Madrids Toni Kroos. Tyskeren skal være meget frustrert med livet i Real Madrid og skal vi tro det spanske tv-showet El Chiringuito, har Kroos gitt beskjed til sin agent Volker Struth om å finne ham en ny klubb. Kroos var i Uniteds søkelys da David Moyes var manager, men valgte 200.000 pund i uken hos Real Madrid i stedet. Nå kan Manchester bli neste klubb for Kroos dersom United er villige til å hente tyskeren. 

09.45: Arsenal påstås å ha planer om «en sensasjonell overgang» for en tidligere United-spiss. Den som har funnet veien til Arsene Wengers handleliste er ingen ringere enn mannen Louis van Gaal sendte fra seg i forrige overgangsvindu, Javier Hernandez.
Etter Chicharitos strålende høstform i Bayer Leverkusen er det heller ikke vanskelig å forstå Arsenal-managerens ønske om meksikansk krydder i miksen, men det er vel lite trolig at tyskerne er interessert i å sende fra seg sin toppscorer allerede nå.

08.55: På en særdeles ryktestille morgen kan vi fortelle at Jose Mourinho har seilt opp som flere av de store bookmakerfirmaenes førstekandidat til jobben som Manchester Uniteds neste manager. Dette skjer naturligvis etter at den 52 år gamle portugiseren torsdag ettermiddag fikk fyken i Chelsea,
Metro viser til at BetVictor nå holder ham som 2/1-favoritt til å overta etter Louis van Gaal, mens han hos Paddy Power står i 6/5.

Torsdag 17. desember:

10.20: Louis van Gaal skal, ifølge Telegraph Sport, ha fulgt Marseille-backen Benjamin Mendy over lengre tid. Nå kan den 21 år gamle franskmannen være klar til å forlate Stade de Vélodrom etter at  klubbpresident Vincent Labrune har innrømmet at klubben trolig blir nødt til å selge ham.
Mendy er venstreback og kan, ifølge kilden, være den perfekte erstatter for en Luke Shaw som fortsatt er mange måneder unna friskmelding.

07.45: GFS (Gib Football Show) skriver at PSGs Marco Verratti er et hovedmål for Manchester United. Den teknisk begavede midtbanespilleren hevdes å være misfornøyd med situasjonen i sin nåværende klubb og presser på for å kunne forlate den.
Det antas at United er beredt til å hoste opp £32 millioner for den 23 år gamle italienerens underskrift.
MERK: For det første innrømmer vi særdeles lite kjennskap til kilden her, og for det andre oppgir GFS Squawka.com som sin kilde. Vi har, om ikke akkurat saumfart Squawka, i det minste gått gjennom nettsiden med en liten harelabb – uten å være i stand til å finne noe som bygger opp om Verratti-ryktet. Det betyr ikke at det ikke er noe i det – bare at vi ikke har funnet noe.

Onsdag 16. desember:

22.11: The Sun skriver at United, Chelsea og Liverpool alle er interesserte i Stoke-spiller Bojan Krkic. Det spekuleres i at klubbene vil forsøke å friste med £15 millioner for den tidligere Barcelona-spilleren. Også Gary Nevilles Valencia skal ha spilleren på blokka.

Samtidig skriver avisen også at Bojan ikke er desperat etter å forlate Stoke, men at en storklubb likevel vil friste. Spørsmålet er kanskje mer om det frister Stoke, som skal være lite villige til å kvitte seg med nøkkelspilleren.

Spanske Sport kjører samme sak, men bidrar ikke med noe nytt. Det ser egentlig mest ut som en oversettelse.

17.39: Lewandowski-oppdatering: Bild har rapportert om interessen, og det var kanskje det disse såkalte rapportene handlet om. Det virker ikke som om avisen tror det er noe spesielt i gjære, må det sies. United skal være interessert, i alle fall.

Det har tidligere blitt rapportert at Ferguson ønsket å signere Lewandowski sommeren 2012, men at polakken den gang ville til Bayern. Dermed ble det heller Robin van Persie. United-supportere som håper på Lewandowski får satse på at han tar et annerledes valg denne gangen.

14.25: Så har Robert Lewandowski dukket opp igjen. talkSPORT viser til «rapporter i Tyskland» om at Manchester United har tatt kampen opp med Real Madrid og Paris Saint-Germain om å sikre seg underskriften til Bayern Münchens polske stjerneangriper.

10.05: Det har dukket opp et rykte om at en gruppe United-fans, foran lørdagens hjemmekamp mot Norwich, forbereder et flystunt à la «Moyes Out»-protesten i 2014. Forskjellen er at det er Louis van Gaal som er mål for supporternes misnøye denne gang.
I en tweet vises det som angivelig skal være banneret som er myntet på United-manageren (se under), men det har nå blitt bekreftet at hele protestsaken er oppspinn fra ende til annen.

0945: Italienske ItaSportPress mener United er beredt til å legge £99 millioner på bordet i et forsøk på å sikre seg Everton-duoen Romelu Lukaku og John Stones, samt Southampton-backen Ryan Bertrand i januar. Kilden har til og med tatt seg umaken med å spesifisere utleggene (det blir jo mer troverdighet av sånt), ved å påstå at United vil legge ut £51 millioner for Lukaku og £33 millioner for Stones, mens de resterende £15 millionene vil gå til å overbevise Southampton til å kvitte seg med Bertrand.

09.35: Vi slipper det umiddelbart – dagens sjokkrykte fra franske Buzz Sport, og videreformidlet av The Telegraph: Manchester United ønsker å hente en viss Luis Suarez fra Barcelona i januarvinduet!!!
Men som The Telegraph skriver det: «Som om de spanske gigantene vil selge i januar». Men United påstås å være rimelig trygge på å få det som de vil.
Hvorvidt Suarez selv – eller United-fansen, for den saks skyld – ville være interessert i en slik handel, er en  helt annen sak.

Tirsdag 15. desember:

17.05: Siden Louis van Gaal for en tid tilbake uttalte at han er ute etter raske og kreative kantspillere, har Leicester-vingen Riyad Mahrez vært ansett – i hvert fall i media – som et høyaktuelt overgangsmål.
Etter mandagens Mahrez/Vardy-oppvisning mot Chelsea, gikk imidlertid ligaledernes manager, Claudio Ranieri, ut med en «fingrene-fra-fatet»-advarsel til enhver som måtte bevege seg rundt grøten:
– Ingen kan kjøpe Vardy eller Mahrez i januar, sa han, og la til: «Ikke har de nok penger, og ikke aner de prisen, som jeg heller ikke vil opplyse om.»

16.50: For halvannen uke siden ble Fulham-spiss Moussa Dembele koblet til en januarovergang til United. Nå skriver London Evening Standard at også Napoli holder et våkent øye med den talentfulle 19-åringen. Det samme gjør visstnok også Feyenoord, Borussia Dortmund og – Tottenham.
Hvorfor Tottenham er så interessert kan man jo bare spekulere på, ettersom de allerede har en Moussa Dembele på lønningslisten.
Uansett – United synes ikke å mangle konkurranse om den spennende franskmannen.

Mandag 14. desember:

23.45: Napoli vil forsøke seg på Guillermo Varela i januar, melder gratisavisen Metro. Varela fikk sin Premier League-debut som innbytter mot West Ham og spilte fra start både mot Wolfsburg og Bournemouth fra.

08.15: Daily Star (sic…) presterer å påstå at Manchester United vurderer å sparke Louis van Gaal og erstatte ham med Carlo Ancelotti – for å sikre en overgang for Cristiano Ronaldo!
Avisen bruker tilsynelatende Ronaldos utsagn forleden om at han har lyst til å spille under italieneren igjen, til å koke opp en historie som har fått tittelen: «Man United kan sikre seg en utrolig dobbeltavtale dersom Louis van Gaal blir sparket».

08.00: Er ex-Red Jaap Stam på vei tilbake til England? Ikke som spiller, for den 43 år gamle nederlenderen la opp allerede for åtte år siden, men kanskje som manager?
Stam er for tiden trener for Ajax-reservene i Amsterdam, men skal nå, ifølge Daily Mail, være interessert i den ledige sjefsjobben i Fulham

Powered by Labrador CMS