Portugal ute av dansen

Portugal måtte i går kveld si takk og farvel til årets EM-sluttspill, etter at Tyskland ble nummeret for store.

Publisert Sist oppdatert

Tykland, anført av kaptein Michael Ballack, ledet allerede 2-0 da halvtimen ble passert i Basel. Bastian Schweinsteiger og Miroslav Klose var målscorere for germanerne. Nuno Gomes ga portugiserne nytt håp etter 40 minutter, da han satte en retur i mål, etter skudd fra United og Portugals nummer 7. Ronaldo hadde forøvrig ingen stor kamp, til tross for enkelte forsøk i kjent Ronaldo-stil.

Etter drøye timen var det dags for scoring igjen. Om den hadde kommet Portugals vei, hadde dette sett spennende ut. Men dengang ei… En god Schweinsteiger slår et frispark inn i feltet. En rutinert, men smått ufin, Ballack dytter klubbkamerat Ferreira den nødvendige meteren unna, og får gå uforstyrret opp og heade inn 3-1 for Tyskland. Portugisernes målvakt, Ricardo, hadde ikke tålmodighet til å holde seg på streken, og benyttet anledningen til å dra på en aldri så liten bærtur et stykke ut i eget felt, noe som gjorde Ballacks jobb med å stange Tyskland til semifinalen hakket enklere.

I håp om en snarlig opphenting satte Scolari inn Luis Nani da det gjensto snaue 20 minutter. Nani gjorde det han var satt inn for å gjøre, og la på nydelig manér inn til en dårlig markert Helder Postiga, som kunne heade inn reduseringen til 2-3, fire minutter før de 90 var unnagjort. Portugal maktet ikke utligne, og Tyskland var klare for semifinale, mens Ronaldo, Nani og deres Portugal måtte pakke sakene, og reise hjem.

Nå som EM er slutt for Portugals vedkommende, åpner dette selvfølgelig alle dører for at Ronaldos overgangssaga atter skal rulle for fullt…

Powered by Labrador CMS