Skadefri onsdag

Onsdag kveld befant det seg United-spillere på landslagsoppdrag over store deler av Europa. Bortsett fra Edwin van der Sar, som sto over med fotskade, foreligger det ingen rapporter som tyder på annet enn at resten kom helskinnet ifra oppgavene.

Publisert Sist oppdatert

Middelmådig EM-innsats

De fleste av onsdagens aktører var ute i vennskapslandskamper, men for nasjoner som Portugal og Serbia bød kvelden på blodig alvor. Begge var involvert i viktige EM-kvalifiseringskamper, men ingen av dem har grunn til å være fornøyd med utfallet.

Verst gikk det utover Serbia, som til tross for Nemanja Vidics tilstedeværelse ikke fikk noe ut av oppgjøret mot Belgia i Brüssel. Hjemmelaget vant 3-2, og det begynner så smått å spøke for serbiske ambisjoner om EM-fotball i Østerrike/Sveits. Nemanja Vidic måtte for øvrig tåle gult kort på overtid.

Portugal måtte nok en gang sette sin lit til Cristiano Ronaldo, og United-stjernen reddet i hvert fall noe av landets ære – og sjanser til sluttspill neste sommer. Det var nemlig han som satte inn 1-1-målet som skaffet laget et hardt tiltrengt EM-poeng mot Armenia i Jerevan. Resultatet er til å leve med, men Portugal har ingen grunn til å føle seg trygge på EM-sluttspill. .

England røk hjemme

Rio Ferdinand og Michael Carrick startet for England, som foran et bortimot fullsatt Wembley tok ledelsen mot erkefienden Tyskland. Til slutt endte det imidlertid 2-1 til gjestene, og en ny skuffende kveld for landslagssjef Steve McClaren. Sir Alex' gamle høyrehånd byttet Rio Ferdinand ut i pausen og erstattet ham med Wes Brown, før han deretter trakk Carrick av banen etter 54 minutter.

Gibson-debut i Parken

På Pittodrie i Aberdeen styrte vikarierende kaptein Darren Fletcher Skottland til 1-0-seier over Sør-Afrika, mens John O'Shea spilte hele kampen da Irland knuste Danmark hele 4-0 i københavnske Parken. Derfra er det for øvrig verdt å merke seg at Uniteds 19 år gamle midtbanetalent Darron Gibson debuterte for det irske A-landslaget. Den Londonderry-fødte kom inn etter pause og var direkte delaktig i 3-0-scoringen. Han skjøt, og da Danmarks keeper Jesper Christiansen fomlet, var Readings Shane Long på pletten og dyttet ballen i mål.

Ingen Eddie i Geneve

Edwin van der Sar sto som ventet over da Nederland tapte 2-1 for Sveits i Geneve. Det store spenningsmomentet nå er om han blir kvitt fotskaden i tide til å rekke søndagens Premier League-oppgjør med Tottenham på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS