Ryktesaker, uke 23

OPPDATERT 22.30: Robert Lewandowski får ikke lov til å dra til Bayern München, noe som åpner opp for en overgang til Premier League.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 9. juni:

22.30 Bayern München har allerede hentet Mario Götze fra Bundesliga-rivalene Borussia Dortmund, men Robert Lewandowski har de kjempet forgjeves etter. Manchester United har lenge også vært linket til spissen som scoret fire mål mot Real Madrid tidligere i vår, og Dortmund-president Hans-Joachin Watzkes siste uttalelser styrker det De røde djevlenes sjanser, melder Daily Mail.
– Robert Lewandowski går definitivt ikke til FC Bayern i 2013. Det er en endelig avgjørelse. Vi har informert Robert og agentene hans, sier Watzke til Bild.

17.30 United er ifølge Sunday Mirror interesserte i Porto-stopper Eliaquim Mangala – men det er også Chelsea. Med David Moyes på ferie og David Gill på vei ut, har London-klubben benyttet muligheten til å sette inn et støt for å sikre seg 22-åringen.

17.00 Manchester United håper å få på plass signeringen av Cristiano Ronaldo før Rio Ferdinands testimonial 8. august, skriver MEN. Prislappen sies å være på £65 millioner, og Ronaldos representativer krever svimlende £35 millioner i årslønn – i tillegg til «image rights». Lokalavisa skriver samtidig at Nani vil møte David Moyes mandag før hans framtid i klubben bli avgjort.

12.15 Monacos defensive midtbanespiller Nampalys Mendy skal ifølge L’Equipe være i Uniteds søkelys, og den franske avisen skriver at overgangen kan skje allerede denne sommeren. Spilleren, som er kalt ‘den nye Makelele’, har fortalt at han forlater Monaco denne sommeren, og at han vet hvor han skal. Han vil imidlertid ikke røpe sin nye klubb foreløpig. Om det er United som er hans nye klubb gjenstår å se.

09.50 Med David Moyes som nyansatt manager, diskuteres det naturlig nok om skotten kommer til å ta med seg noen av sine elever fra Everton-tiden med seg til Old Trafford. Ved siden av Leighton Baines, er Marouane Fellaini den Everton-spilleren som oftest nevnes som aktuell for United. Nyansatt Everton-manager Roberto Martinez er imidlertid ikke interessert i å selge midtbanespillere.

– Det er ikke noe tema. Vi snakker ikke her om en spiller som er ute av troppen eller i samtaler med en annen klubb. Jeg har ikke noen planer om å snakke med ham om dette, for det er ingenting å snakke om.

– Det jeg ønsker er at han skal være klar for neste sesong, klar for å ta en viktig rolle i klubben og forstå at det er en stor sesong i vente for ham, sier Martinez ifølge TeamTalk.

08.45 Det har vært mye spekulasjon rundt Wayne Rooneys fremtid den siste tiden, og nyrike Paris Saint-Germain har vært av klubbene som har vært nevnt som potensiell ny arbeidsgiver for scouseren. Brasilianske Thiago Silva forteller til Sambafoot at han ønsker seg Rooney som lagkamerat i PSG fra høsten av.

– Jeg elsker spilleren. Hver gang jeg har spilt mot ham har han scoret. Jeg hadde virkelig likt om Rooney kom til PSG. Han ville vært en kvalitetsforsterkning for oss, forteller landslagskapteinen.

08.40 Javier Hernandez scoret 18 mål forrige sesong, og var således en viktig spiller for Manchester United. Til tross for at meksikaneren leverte varene da han fikk spille, ble det kun ni kamper fra start i Premier League i 2012/13-sesongen. Ifølge Tuttosport er Hernandez lei av benketilværelsen i United, noe han skal ha uttalt på landslagssamlingen han nå deltar på.

– Jeg er lei av å sitte på benken, jeg ønsker å spille. Alt i alt trives jeg i Manchester United, men det er frustrerende å spille så lite. Jeg vil spille mer. Heldigvis er jeg med landslaget nå, og her er alt bra, skal Hernandez ha sagt ifølge avisen.

Avisen har publisert sitatene to ganger i løpet av de siste dagene, men foreløpig har de ikke funnet veien til de største engelske avisene. Om Hernandez virkelig har kommet med uttalelsene, eller om Tuttosport har lagt godviljen til, gjenstår å se.

Lørdag 8. juni:

19.20 Nani har slitt med tilliten i United-trøya den siste tiden, og ryktene har lenge svirret om at han skal være på vei ut dørene på Old Trafford. Hovedpersonen selv innrømmet fredag kveld at han ikke er sikker på hva fremtiden vil bringe. Nå hevder InsideFutbol.com at Galatasaray skal ha lagt inn et bud på 12 millioner euro for vingen, og at de med dette håper å slå Monaco i kampen om Nanis signatur.

15.15 Det har vært mye spekulasjoner om hvilke trenere som David Moyes ansetter i klubben. Nå slenger MEN seg på i kampen og hevder at Phil Neville vil bli en del av den nye managerens støtteapparat – men det avhenger av om Rene Meulensteen blir i klubben eller ikke. Meulensteen er en av kandidatene til å overta den ledige managerjobben i Wigan.

12.25 Cristiano Ronaldo har blitt linket med en retur til gamleklubben, men nå står hovedpersonen selv fram og sier han kommer til å signere en ny kontrakt med Real Madrid.
– Jeg vet vi snart blir enige. Jeg føler meg bra, er rolig og ikke særlig bekymret over det, sa han til Reuters etter fredagens VM-kvalikseier mot Russland.

10.25 Goal.com hevder Wayne Rooney holdt hemmelige samtaler med to klubber i løpet av én dag tidligere denne uka. Om morgenen møtte han en Premier League-klubb, før han reiste til utlandet for å diskutere med et annet lag. Nettstedet avslører ikke hvilke klubber det er snakk om, men skriver at Rooney er fast bestemt på å forlate klubben ettersom han ikke ønsker å være under David Moyes’ vinger.

08.55 Dersom David Moyes bestemmer seg for å selge Wayne Rooney står Chelsea klare i kulissene, melder Independent. London-klubben er også interesserte i å hente Edinson Cavani, men den uruguyanske superspissen er uprøvd i Premier League og vil neppe være et billigere alternativ enn scouseren. United skal imidlertid være lite lystne på å selge til en annen Premier League-klubb.

Fredag 7. juni:

16.50 Som det står rett under, skal Rene Meulensteen visstnok i møte med Wigan for å diskutere den ledige managerjobben. Ifølge The Guardian kan han få konkurranse fra hans tidligere kollega Mike Phelan, som også skal intervjues.

14.00 BBCs David Ornstein melder via sin twitter-konto at Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen skal i møte med Wigan angående den ledige managerjobben etter Roberto Martinez. David Moyes skal ha tilbudt ham å fortsette i samme rolle som hittil, men nederlenderen ønsker å forsøke seg som manager. Det, pluss det faktum at flere av hans kolleger allerede har forsvunnet fra Old Trafford, veier så tungt at han ser seg om etter andre jaktmarker.

10.10 Manchester Evening News hevder at United-ledelsen har gitt David Moyes frie tøyler i forsøket på å overtale Marouane Fellaini til å følge ham til Old Trafford.
Tidligere i dag kom meldingen om at Arsenal allerede skal ha gjort et fremstøt (se under), og dermed kan det gå mot en aldri så liten budkrig i kampen om den høyreiste belgieren.
Derimot ser det mørkt ut for muligheten til å lokke Leighton Baines med i samme rennet. Både Everton-eier Bill Kenwright eller klubbens nyansatte manager, Roberto Martinez, er krystallklare når de nærmest i kor uttaler at venstrebacken ikke er til salgs. – Jeg har sagt til David at når det gjelder han ene så har han en utkjøpsklausul i kontrakten sin (Fellaini, £22 millioner), men ingen andre er til salgs, sier Kenwright, ifølge kilden.

09.15 The Sun hevder at United er i ferd med å intensivere jakten på Cristiano Ronaldo.
Klubben sies å være overbevist om at det skal bli mulig å utnytte usikkerheten som for tiden råder på Santiago Bernabéu, og at £65 millioner + en spiller, vil være nok til å oppnå målsettingen.
Ronaldo selv påstås også å være lysten på en retur til klubben hvor han inntil 2009 feiret så mange triumfer.

09.10 Arsenal virker å være i støtet om dagen. Ikke bare er de villig til å spasje ut for Marouane Fellaini (se under); nei, nå følger klubbens administrerende direktør, Ivan Gazidis, opp med å uttale til Sky Sports at det også finnes nødvendige midler til å finansiere et kjøp av Wayne Rooney.

09.00 Dersom United virkelig ønsker seg Marouane Fellaini, må de raske på. Ryktene sier nemlig at Arsenal nå har tatt ledelsen i kappløpet om belgieren med høysåten.
Arsene Wenger & co. skal nemlig ha tilbudt Everton de £22 millionene klubben krever for å løslate ham fra Merseyside.

Torsdag 6. juni:

17.30: Ryktene om en overgang for Guillermo Varela (nevnt tidligere torsdag) forsterkes, og SkySports melder nå at overgangen er så godt som klar, og at United kommer til å betale rundt 1 million pund for uruguyaneren.

15.50 Evertons styreformann, Bill Kenwright, vil ifølge The Express gjøre alt for å hindre David Moyes i å hente Leighton Baines til United. Derimot ser han få muligheter til å stoppe Marouane Fellaini dersom belgieren velger å forlate Goodison Park.

11.45 Ifølge den uruguayanske avisen El Observador, fløy den 20 år gamle Penarol-backen Guillermo Varela onsdag til England for å skrive under for United. Overgangssummen sies å ligge på rundt €1.8 millioner, men denne vil senere kunne stige, avhengig av prestasjoner.
Varela, som også tidligere har vært linket med en overgang til Old Trafford, var for en måneds tid siden på prøvespill på Carrington. Og han likte det han fikk oppleve:
– Jeg ble veldig godt tatt imot og jeg stortrivdes. At jeg i det hele tatt fikk sjansen til å prøve meg i Manchester United, kom som en stor overraskelse på meg, sier Varela til Tirando Paredes. Han trekker også frem Chicharito, og sier at «erten» var til god hjelp under oppholdet.
Varela skal senere i sommer spille U20-VM for Uruguay, et mesterskap som skal avholdes i Tyrkia i perioden 21. juni-13. juli.

10.15 Wayne Rooney fortsetter karrieren i Manchester United – i alle fall om vi skal tro vanligvis ikke utpreget pålitelige Daily Star.
Avisen «avslører» i dag at Rooney er fast bestemt på å hjelpe klubben til mer sølvtøy. «Et knusende slag for en rekke klubber,» melder medarbeider Jeremy Cross, og minner om interesse blant annet fra Paris Saint Germain, Chelsea og Arsenal.
Cross påpeker også det faktum at United selv hintet sterkt om et fortsatt Rooney-liv på Old Trafford, da den gjorde spilleren til midtpunkt i sin nye draktkampanje.
Videre antydes det at Rooney skal være skeptisk til å flytte sin unge familie utenlands, og at han ikke er lysten på å dra å til en annen klubb i Premier League.

09.10 Serie A-vinner Juventus skal være villige til å lytte til bud på tidligere United-spiller Paul Pogba, og det til tross for en imponerende debutsesong av den 20 år gamle franskmannen.
Nyheten har alarmert klubber i England, deriblant Arsenal og Manchester City. Ifølge Daily Express skal de to klubbene være villige til å hoste opp £17 millioner for å lokke Pogba tilbake til øyriket.
Paul Pogba forlot Old Trafford i fjor sommer etter å ha avslått tilbudet om ny kontrakt.

Onsdag 5. juni:

16:00 Borussia Dortmunds stjernespiss, Robert Lewandowski, har i et intervju med den tyske avisen Bild fortalt at han håper å forlate klubben i sommer.

– Jeg forventer at alt blir klargjort slik at jeg kan gå til drømmeklubben min i sommer. Det ville vært det beste for alle de involverte, sa spissen, og la til:

– Dortmund er en fantastisk klubb som jeg alltid vil beundre. Det er bare at jeg trenger nye utfordringer nå.

Akkurat hvilken klubb som er Lewandowskis drømmeklubb er uvisst. Tidligere stoppet bookmakerne spill på Dortmund-spissen til Bayern München, så det er nærliggende tro at den tyske storklubben er i førersetet. Samtidig lurer både Manchester United og Real Madrid i kulissene, så Lewandowski har muligheten til å velge og vrake i sommer om Dortmund lar ham gå.

09.00 Ifølge Daily Mirror er Patrice Evra ønsket i sin gamle klubb, Monaco. Det er gått over syv år siden den 32 år gamle franskmannen forlot fyrstedømmet til fordel for det som skulle vise seg å bli en stor fremtid på Old Trafford, og nå kan det være duket for en gjenforening.
Evras kone skal også være svært lysten på en retur til hjemlandet, noe som til syvende og sist kan vise seg å bli selve tungen på vektskålen når «Paddy» skal ta sin beslutning.

08.30 Blir Leighton Baines påtroppende manager David Moyes’ første kjøp? Vel; Daily Mail mener i hvert fall så. Avisen skriver i dag at jakten på Everton-backen er i ferd med å intensiveres.
Patrice Evras Old Trafford-fremtid skal være usikker, og United har uansett behov for førsteklasses dekning i venstrebackposisjonen. Og, som vi alle vet, har Moyes full oversikt over Baines’ kvaliteter, og ser helst at han blir med til Old Trafford.
Baines er for tiden på turné med det engelske landslaget. Han startet søndagens oppgjør mot Brasil på Maracanã, men måtte av med skade i første omgang.

Tirsdag 4. juni:

21.45: Flere rapporter fra Tyrkia går ut på at Nani skal være klar for Galatasaray og at en avtale vil være klar i løpet av uka. Portugiseren har bare ett år igjen av kontrakten på Old Trafford og ble tidligere i dag sterkt koblet til Monaco.

19.45: Hva skjer med Darren Fletcher neste sesong? SportsDirect News siterer en av klubbens representanter på at 29-åringen kan forventes tilbake for fullt ved sesongstart. Fletcher er diagnostisert med «ulcerøs kolitt» og har nå vært gjennom en operasjon.

17.00: Den siste tiden har det vært flere rykter om en potensiell sjokkovergang for Cesc Fabregas til United. Det kan imidlertid se mørkt ut for de som håpet å se den tidligere Arsenal-spilleren på Old Trafford. Nå har nemlig Fabregas selv kommentert spekulasjonene.

– Det er ingenting å si. Jeg er veldig lykkelig i Barcelona, og jeg ønsker å bli i mange år, sier Fabregas til katalansk radiostasjon.

16.45: MEN melder at United nok en gang skal være interessert i Stoke-keeper Asmir Begovic. Før David de Gea virkelig viste seg frem som førstekeeper tidligere i år var bosnieren sterkt linket til United. Interessen skal ha kommet etter at styreformann Peter Coates uttalte at Stoke ikke ville stå i veien for en overgang til United eller en annen klubb av den størrelsen. City og Arsenal er også interessert i keeperen som har en prislapp på rundt 12 millioner pund.

15.25: Goal.com skriver tirsdag ettermiddag at Wayne Rooneys representater skal ha gitt Arsenal beskjed om at spissen kan være interessert i en overgang dit – hvis de matcher hans lønn i United. (Les hele saken her)

15.17: Glenn Hoddle har snakket med TalkSPORT, og sier til dem at han ikke tror Gareth Bale er spesielt interessert i å dra til Madrid. Han tror i alle fall at Bale heller vil Manchester United eller Manchester City enn å ta turen til Spania nå.

15.15: Avisa People skriver tirsdag at David Moyes kommer til å få 80 millioner pund å signere spillere for når han returnerer fra ferie. Det er snakk om 60 millioner pund som allerede ligger der, og 20 millioner ekstra ved et eventuelt salg av Nani til Monaco. (se 11.30 i dag)

12.45: Den portugisiske avisa Record skriver at United og Benfica har en uformell avtale som kan gjøre Ezequiel Garay til United-spiller. Garay har vært jevnlig koblet til United i lang tid, og ifølge Record sikrer avtalen at Garay blir United-spiller hvis klubben er villig til å betale 17 millioner pund. Garay er 26 år gammel, midtstopper, fra Argentina og har også vært innom Real Madrid etter at han kom til Europa fra Argentina.

11.30: Nani kobles i Frankrike sterkt til en overgang til Monaco. Det spekuleres i en overgangssum på snaut 20 millioner pund, og United er villig til å gi slipp på ham siden han står uten kontrakt om ett år. Nanis agent heter for øvrig Jorge Mendes, og det skal være Mendes som har skaffet Monaco firkløveret Falcao, Moutinho, Carvalho og Rodriguez allerede denne sommeren.

10.30: Den spanske avisa AS skriver tirsdag at Cristiano Ronaldo har avvist Real Madrids forslag om en ny kontrakt. Den nåværende går først ut sommeren 2015 så Real Madrid har ikke voldsomt tidsnød, men de som elsker spekulasjoner kan jo tolke kontrakts-avslaget til det de ønsker. Hvis det faktisk stemmer, da. For to uker siden ble det også kjent at Cristiano Ronaldo selger villaen sin i Madrid, selv om det selvsagt bare kan bety at han ikke var helt heldig med naboene eller ønsket en enda bedre og stiligere kåk. For dere som vil se huset han nå selger så er det her.

08.15: I tysk presse skal det de seneste dagene ha vært skrevet at Manchester United har vært på jakt etter Bayern Münchens Thomas Muller, men Champions League-vinneren understreker nå at han ikke er interessert i et klubbskifte. – Det er alltid henvendelser. Spesielt etter en sesong som denne. Jeg har imidlertid ingen planer om å forlate Bayern München etter denne sesongen, sier han til Kicker.

Mandag 3. juni

20:00 Mange har hevdet at Manchester United har et midtbaneproblem, og det har vært spekulert i om United kommer til å hente en makker til Michael Carrick. Ifølge SportsDirect News kommer David Moyes til å offentliggjøre Kevin Strootman som sin første signering i løpet av få dager. Nederlenderen, som har spilt 18 landskamper for landet sitt, har bidratt med 5 mål og 11 målgivende pasninger for PSV Eindhoven denne sesongen.

Tidligere PSV-manager, Dick Advoocat, har tidligere røpet at Strootman kommer til å forlate klubben i sommer, og manageren er sikker på at midtbanedynamoen vil passe inn på ethvert storlag.

– Mannen passer inn overalt. Han er fantastisk spiller fordi han vet akkurat hva han er god på, sa Advocaat.

Powered by Labrador CMS