Ryktesaker, uke 22

Er Verratti et nytt hovedmål? Fred snart klar?

Publisert Sist oppdatert

Her finner du forrige ukes rykter!

Søndag 3. juni:

22.30: Gazzetta dello Sport skriver at Manchester United, sammen med Liverpool og Manchester City, ønsker seg Fiorentina-stjerneskuddet Federico Chiesa.

Ifølge italienerne skal klubbene være klare til å by på den 20 år gamle høyrekanten i løpet av de kommende ukene.

19.25: Samuel Umtiti, som tidligere har vært linket til Manchester United, har nå signert ny avtale med Barcelona. Midtstopperen blir hos katalanerne til 2023.

15.39: Manchester Evening News skriver at Fred-representanter har fløyet til England, og at en overgang kan være i boks innen tirsdag. Brasilianeren skal gjennomgå medisinsk test på Carrington denne uka. Fabien Melo, som sammen med tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva representerer Fred, skal holde samtaler med United mandag.

Samtalene er ventet å være en formalitet, og Fred vil sannsynligvis signere en fireårskontrakt med mulighet for ett års forlengelse.

Fred er for øvrig med for Brasil mot Kroatia nå klokka 16.00, og etter kampen kommer vi med en speiderrapport fra oppgjøret om han får tilstrekkelig med spilletid.

15.26: Fabrizio Romano (Sky Sports, Di Marzio, m.fl.) hinter om at Fred snart kan være klar:

13.59: Gazzetta dello Sport skriver at Inter er interesserte i Daley Blind, men at det ikke har vært kontakt mellom klubbene foreløpig. Hans allsidighet og hans kontraktsituasjon (går ut i 2019) er noe av det som gjør han til et interessant navn for Luciano Spalletti og Inter.

10.54: Vi ser nå at Sunday Mirror ikke er de eneste som omtaler United-interesse for Marco VerrattiThe Sun har også en sak om det. United skal ha forhørt seg om hans tilgjengelighet, og blitt oppmuntret, og han blir sett på som et alternativ til en altfor dyr Sergej Milinkovic-Savic.

Det nevnes også i artikkelen at United vil teste Fulham med et bud på £50 millioner for London-klubbens briljante venstreving Ryan Sessegnon. Fulham skal i utgangspunktet være lite interessert i å selge 18-åringen, og han er ventet å bli værende der.

Saken er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas mest treffsikre på United-stoff.

09.33: Vi skal ikke legge for mye i en sak der United bare blir nevnt i forbifarten, men i denne saken fra The Sun om Everton-interesse for Marko Arnautovic, så omtales United som favoritter til å signere østerrikeren.

09.24: Ifølge Manchester Evening News synes United at Lazio krever for mye for Sergej Milinkovic-Savic. Det snakkes her om en overgangssum på €80 millioner (£70 millioner), noe som er lavere enn det har blitt snakket om tidligere i uka. Det skal uansett være lite trolig at Lazio senker kravene.

I saken blir spanske SPORT også sitert, siden litt av nøkkelen for Uniteds del (siden Lazio egentlig ikke er lystne på å selge) kan være om Lazio klarer å hente Barcelonas Andre Gomes.

09.01: Cristiano Ronaldo fortalte lagkameratene i ukene før Champions League-finalen at han ønsket å forlate Real Madrid. Det skriver José Félix Díaz (som vi ser Petter Veland tidligere har omtalt som en av de bedre spanske journalistene) i MARCA.

Lagkameratene ble ikke overrasket av dette, selv om de var overrasket over tidspunktet han delte dette på, mens det også skal være irritasjon over portugiserens innstilling høyere i Real Madrid-hierarkiet – men der er det større tro på at han blir enn i spillergruppa.

Ronaldo har blitt koblet til United, men det er foreløpig lite som tyder på at United jakter på 33-åringen.

08.29: Ifølge Sunday Mirror er Marco Verratti Mourinhos hovedmål nå for å forsterke midtbanen, og kan sammen med Fred bli en del av en ny United-midtbane.

£100 millioner skal være prisen United ble forespeilet av PSG sist sommer, og en lignende sum må til nå også, ifølge avisa.

Det må sies at Sunday Mirror ofte har en del rart, og at dette ikke er skrevet av en av journalistene som følger United aller tettest, og at Verratti ikke akkurat blir hyppig nevnt i forbindelse med United for tiden.

08.24: Vi avsluttet med Gareth Bale i går, og starter med waliseren i dag.  Daily Express skriver at han kommer til å avvente til han ser hvem som blir ny Real Madrid-manager før han tar en avgjørelse om fremtiden. Så passer vi på å minne om at Daily Express ikke akkurat er den mest treffsikre kilden.

Lørdag 2. juni:

22.58: United er klare til å gjøre et forsøk på å hente Gareth Bale til klubben, skriver den påståtte Mourinho-kjenneren Duncan Castles i Daily Record. Noe av infoen som står i saken:

  • Overgangen er ventet å bli på over €100 millioner (£87,4 millioner i dagens kurs), mens det å matche Bales personlige betingelser med Real Madrid vil gjøre waliseren på nivå med Uniteds best betalte spillere.
  • Real Madrids vilje til å selge Bale for riktig pris har vært en åpen hemmelighet lenge. Klubbpresidenten ønsker å restrukturere angrepet, og har forberedt seg på å la enten Bale, Benzema eller Ronaldo gå. Bale skal også være åpen for å forlate Real Madrid til en annen storklubb (Bayern München skal også være interessert).
  • United er i avanserte forhandlinger for FredAlex Sandro og Diogo Dalot, og han har vurdert å gå for Marko Arnautovic som en backupløsning for Lukaku, til en stall som mister litt høyde om Fellaini reiser.

13.10: Nå skal Fred være nærere enn noen gang. Ifølge Mike Keegan i Daily Mail skal brasilianeren til Manchester for en medisinsk sjekk neste uke.

Brasilianeren er prissatt til £52.2 millioner, og er i skrivende stund innlosjert på hotell i Liverpool for Brasils vennskapskamp mot Kroatia på Anfield søndag.

Fred har lagt ut bilder fra både reisen på Instagram, da han befant seg i henholdsvis Watford og Liverpool.

09.01: Nå skal Juventus ha kastet seg inn i kampen om Sergej Milinkovic-Savic, ifølge Gazzetta dello Sport. Italienerne skal ha kastet inn et bud på £70 millioner, mens Lazio ikke vil selge for under £105 millioner.

Den 23 år gamle serberen er for tiden på samling med landslaget, og er ventet å spille en sentral rolle under sommerens fotball-VM.

Fredag 1. juni:

20.50: Di Marzio, en slags overgangs-guru, er også ute og melder om Darmian. Hvis vi har forstått den italienske teksten korrekt, ønsker United minst 20 millioner euro for spilleren, en stivere pris enn Juventus hadde sett for seg.

19.30: Mer Darmian denne fredagen. ESPNs Rob Dawson skriver at United og Juventus fortsatt er et lite stykke unna hverandre hva gjelder prissetting på den anvendelige italienske forsvarsspilleren.

Alt tyder dog på at Matteo Darmian har spilt sin siste kamp i United-drakta.

18.30: Vi meldte det sent natt til fredag, men flere kilder har siden kastet seg på Darmian til Juventus-bølgen. Den overgangen virker å være mer eller mindre i boks, skal vi tro Sport Mediaset (via Sport Witness).

Juventus kjøper Darmian for 12 millioner euro, 6 millioner mindre enn hva United betalte i 2015. Det må vel være greit for alle parter, eller?

 

 

 

17.55: – Det er en store ære at en trener som José Mourinho var her for å se oss spille, skal Marco Arnautovic ha uttalt etter onsdagens privatlandskamp mellom Østerrike og Russland.

Mourinho var altså, som nevnt på torsdag, tilstede på kampen for å forberede seg som ekspert under sommerens VM, men avisene velger fortsatt en annen vinkling.

West Ham skal ha verdsatt angrepsspilleren, som også spilte under Mourinho i Inter, til drøye 50 millioner Euro.

14.00: ESPNs Rob Dawson skriver at United er interessert i Gareth Bale, men at de venter på eventuelt grønt lys fra Real Madrid før de foretar seg noe. De ønsker nemlig ikke en overgangs-saga, og vil kun agere om Real bestemmer seg for å selge eller Bale bestemmer seg for at han vil vekk.

13.50: Diogo Dalot skal ha bedt United betale mer enn utkjøpsklausulen sin, fordi han ikke ønsker å forlate Porto med dårlig samvittighet, skriver portugisiske Record. Dette er andre gang denne uka det er nevnt at kjøpet kanskje blir noen millioner dyrere. Første gang var grunnen at United med et litt høyere bud ville vinne kampen mot andre europeiske storklubber.

13.10: Manchester Evening News skriver at det meste nå skal være i orden med Fred-avtalen, slik at han kommer til å presenteres som United-spiller neste uke. Dette stemmer overens med flere andre rapporter om at United kommer til å sikre seg den brasilianske VM-spilleren i løpet av den første uka i juni.

10.00: Goal Italia skriver at Juventus har tilbudt United-aktuelle Alex Sandro en ny kontrakt verdt fem millioner Euro i året frem til 2023. Hans nåværende kontrakt løper til 2020.

08.55: Italienske Il Bianconero, som vi ikke skal si noe om seriøsiteten til, skriver at United har fått avslått et bud på 91 millioner euro for Sergej Milinkovic-Savic, Lazio-spilleren som av mange nå regnes som det aller heteste på overgangsmarkedet. Tilbudet skal også ha inneholdt en klausul om ti prosent av inntektene ved et fremtidig videresalg igjen.

07.10: Porto-spiller Diogo Dalot vil gjennomføre legesjekken i United neste uke, skriver Daily Mail. Torsdag ble det meldt at overgangen kunne bli klar raskt, men nå ser det altså likevel ut som om det drøyer for unggutten. Dalot behandles nå også for en meniskskade.

07.05: Litt ulike rapporter om Gareth Bale nå. Daily Mail skriver at United har Real Madrids Gareth Bale nå som hovedmål for sommeren, men samtidig skriver de – og Daily Mirror – at Bale fort blir i Real nå som Zidane har gitt seg. Mirror skriver at sjansene for at Bale nå drar er så godt som lik null. Prisen på Bale ville fort vært rundt 120 millioner pund. Mirror skriver at Zinedine Zidane skal ha gitt seg som Real-trener fordi han ikke ville fase Ronaldo ut – til fordel for Bale – i Real Madrid.

07.00: The Sun skriver at United har vunnet kampen om Fred, og at han kommer til å skrive under for United neste uke. Pris: 52 millioner pund.

Les også: – Alle lag som ønsker å spille fin angrepsfotball ville ønsket Fred

00.02: United er klare til å by 50 millioner pund for Tottenhams Toby Alderweireld neste uke, og ser ikke for seg at lønna hans blir noe problem. Det skriver The Sun.

00.01: Matteo Darmian er nå i Italia for å fullføre overgangen til Juventus. Det melder SportItalia.

Torsdag 31. mai:

20.00: Marouane Fellainis kontraktsforhandlinger med AC Milan skal ha brutt sammen. Belgieren ønsker sju millioner euro i årslønn, skriver Calciomercato.

16.00: The Times skriver at United ønsker å sikre seg Portos Diogo Dalot allerede torsdag – for mer enn utkjøpsklausulen – for å holde unna i kampen om spilleren mot Barcelona, Real Madrid og Bayern München. Utkjøpsklausulen er 17,5 millioner pund, men United skal være villig til å legge et par millioner ekstra på bordet for en rask avtale.

14.45: MEN melder det vi alle har fått inntrykk av tidligere – at United er nær ved å signere Fred. Bare finpussing gjenstår før forhandlingene med Shakhtar Donetsk fullføres, og det er ikke ventet at noe vil kunne hindre overgangen, heter det. Det hevdes også – som tidligere meldt, at avtalen trolig vil koste United £52.5 millioner.

09.25: Ryktepressen har fått et ekstra par bein å gå på etter å ha fått øye på José Mourinho under onsdagens privatlandskamp mellom Østerrike og Russland i Innsbruck.
Gjennomgangsmelodien er selvsagt at «han var tilstede for å sjekke ut hjemmelagets West Ham-spiss Marko Arnautovic», en mann som i løpet av den siste uken har klatret fortere på listen over sommerens påståtte United-mål enn de fleste andre.
Og United-manageren brukte muligens noe av tiden sin til å studere Arnautovic, men det var slett ikke formålet med reisen hans til Nord-Tyrol. Det var derimot det faktum at han var på jobb for å forberede seg til sitt virke som ekspert for russisk tv under det kommende VM-sluttspillet. Dette vet selvsagt samtlige medieaktører, men de klarer altså ikke å dy seg.
Østerrikerne vant for øvrig oppgjøret med 1-0, og Marko Arnautovic skal ha spilt en god kamp.

08.10: The Sun melder at Ed Woodward skal være desperat etter å sikre seg Gareth Bale i sommerens overgangsvindu. Samtidig skal José Mourinho ha advart mot å bruke av overgangsbudsjettet [anslagsvis £200 millioner] til kjøp av den 28 år gamle waliseren.

Mourinho skal være redd for at slik pengebruk i så fall vil gå ut over spillerkjøp han i utgangspunktet er mer interessert i. United-manageren krever derfor ekstra midler til et eventuelt kjøp av Bale.

Ifølge den samme kilden, skal Mourinho også ha gjort det klart at brasilianske Fred må skrive under innen neste uke. Hvis ikke blir det heller ingen handel.

Onsdag 30. mai:

22.04: Ikke noen dramatisk utvikling i denne saken fra Manchester Evening News fra tidligere i dag, men de skriver i alle fall at Fred-forhandlingene ikke er over, men at det ikke er forventet å oppstå store komplikasjoner, og det er ventet at overgangen blir sluttført mens Brasil er i England. United ønsker å signere brasilianeren for mindre enn utkjøpsklausulen på €60 millioner (£52,5 millioner), noe Shakhtar ikke har vært ventet å gå med på, men med noen oppnåelige tilleggsutbetalinger kan det gå.

Fred og Brasil trener nå i London, før de møter Kroatia på Anfield på lørdag.

21.18: Joel Castro Pereira ønsker et lån, ifølge Manchester Evening News, og avisa skriver at United kan være villige til å la ham gå på lån. Klubber i både Italia og Spania skal ha vist interesse for den spennende portugiseren, som fikk ett innhopp for førstelaget sist sesong.

Noen permanent overgang skal være United eller Pereira være ute etter.

20.46: Siden vi nevnte Marko Arnautovic tidligere: José Mourinho er visst til stede på Russland-Østerrike i kveld, men det må sies at det ikke nødvendigvis er for å se på West Ham-spilleren. Mourinho jobber nemlig for det russiske TV-selskapet RT under sommerens VM, og det skader jo ikke akkurat å kjenne det russiske hjemmelaget før han tar fatt på det oppdraget.

18.08: Det er i utgangspunktet lite som tyder på at United jakter på Cristiano Ronaldo, men vi tar med at Dolores Aveiro (hans mor) har uttalt seg på fransk TV (her sitert av Daily Mail) om fremtiden hans – hun fikk spørsmål om hun (etter å ha uttalt seg positivt om Paris) kunne overbevise sønnen om å signere for PSG.

– For å være ærlig ville ikke det irritert meg, men jeg ville foretrukket at han returnerte til Manchester United.

17.58: Spanske SPORT hevder at det er interesse fra både United og Chelsea for Jordi Alba.

Venstrebacken skal nylig ha gitt uttrykk for at han ønsker å tilbringe resten av karrieren i Barcelona, men det som gir håp er at det skal være misnøye i Alba-leiren for at 29-åringen ikke er tilbudt en ny kontrakt.

Kanskje blir United og Chelsea brukt for å få Barcelona til å fortgang på kontraktsprosessen…?

16.54: Kaveh Solhekol i Sky Sports melder om interesse for Marko Arnautovic, men en overgang virker ikke spesielt sannsynlig. Ex-red David Moyes fikk for alvor fart på Arnautovic i løpet av sin tid i West Ham, og derfor blir han også dyr.

13.10: Selv om United-linken til Robert Lewandowski ikke er like het som tidligere tar vi med rapportene fra Tyskland som sier at den polske superspissen er på jakt etter en ny klubb. Lewandowski byttet nylig agent fra Cezary Kucharski til Pini Zahavi, mannen som var hjernen bak Neymars overgang til PSG sist sommer og Zahavi uttaler at Lewandowski er klar for nye utfordringer. Real Madrid er nevnt som den største favoritten til å sikre seg Bayerns superspiss. 

08.30: Daily Mail kaster seg på bølgen av aviser som skriver at Diogo Dalot er nær ved  å bli United-spiller, men at det er fremdeles noen detaljer som gjenstår i kontrakten til den unge Porto-backen. Matteo Darmian vil trolig bli solgt i sommer og United håper å kunne få rundt 11 millioner pund for italieneren. Det vil i så fall betale en betydelig del av de 17,4 millionene som United må gi Porto for Dalot.

08.15: Manchester United, Tottenham og Bayern München er de tre aktuelle klubbene for Gareth Bale, skriver den spanske avisen AS i denne saken. Artikkelen virker imidlertid mer som en spekulativ oppsummering av det som tidligere har kommet frem, enn en nyhet i seg selv. Manchester Uniteds fortrinn kan ligge i at Bale trolig må gå med på en kraftig lønnsreduksjon om han skal bli Tottenham-spiller, mens Bayern neppe vil betale 140 millioner euro for Bale.

08.10: Daily Mails Charlie Sale skriver at Uniteds muligheter for å sikre seg Gareth Bale vil avhenge om Anthony Martial blir solgt for en sum som United mener er akseptabel. Sale mener United vil be om 100 millioner pund for å slippe Martial.

Tirsdag 29. mai:

19.40: Nå skriver Telegraph-journalist Jason Burt det samme som Duncan Castle skriver under. United skal være nær å signere Diogo Dalot for €20 millioner.

18.00: Fotballjournalist og José Mourinho-venn Duncan Castles skriver i Daily Record tirsdag ettermiddag at United er interessert i å hente Portos høyreback Diogo Dalot for €20 millioner. Den portugisiske U21-landslagsspilleren skal visstnok ha blitt presentert sine personlige betingelser fra klubben, og er tiltenkt å gå «i lære» hos Antonio Valencia.

14.45: Lazio påstås nå å ha hengt en prislapp med beløpet £131 millioner rundt halsen på Sergej Milinković-Savić. I så fall er det et beløp United stiller seg svært motvillig til å betale for 23-åringen.
Ifølge MEN skal klubben derimot være villig til å punge ut med £96 millioner, i tillegg til en rekke prestasjonsbaserte «add-ons». Likevel anses det klart at Roma-klubben må senke sitt krav ganske betydelig om det skal bli noen handel.

Samtidig uttaler Lazio-direktør Igli Tare til Sky Italia [via Fotball.London] at klubben ikke ønsker å prate om beløp, siden markedet «ikke baserer seg på hvis og dersom». Han hevder imidlertid at klubben ikke har mottatt noen bud, og at en avgjørelse om hva som skal skje, først vil bli tatt når og hvis et bud skulle dukke opp.

Mandag 28. mai:

22.05: Det snakkes om mulige bud på €60 millioner fra United og City på slovaken Milan Skriniar, men ifølge Corriere dello Sport (her gjengitt på italiensk av en Inter-side) er det ingen sjanse for at Inter vil selge.

22.04: Du verden, nå er Fabinho allerede bekreftet klar for Liverpool. Da kan vi i alle avskrive han fullstendig!

20.42: Fabinho ble sist uke koblet til United igjen. Nå skriver anerkjent fransk journalist at Liverpool-forhandlinger er i gang, og at spilleren ønsker å spille i Premier League.

Flere i engelsk presse melder også om at Fabinho nærmer seg en overgang til Liverpool for rett i underkant av £40 millioner.

18.29: Neil Ashton i The Sun skriver at United følger med på Aston Villas Jack Grealish.

Grealish var regnet som et stort talent for noen år siden, men ble da mer kjent for diskutabel profesjonalitet, men det kan virke som om han har blitt voksen i løpet av oppholdet på nivå to. Grealish har hatt en svært god sesong for Aston Villa, og United liker visstnok det de har sett av den 22 år gamle indreløperen.

Det står ikke noe om at noe er på gang  – det er Fred-overgangen som er i ferd med å gå i boks nå, mens dette virker å være mer noe som kan skje på sikt.

17.31: Vi har i denne saken omtalt en rapport om fremtiden til Luke Shaw fra en ofte treffsikker journalist.

12.50: Manchester United har ingen intensjoner om å selge Anthony Martial i sommer, skriver Manchester Evening News, som også har vært på Fred-ballen. Avisen skriver at 22-åringen aldri har bedt om en overgang, og at han er en del av fremtidsplanene til José Mourinho. Klubben skal imidlertid være forberedt på å lytte til bud dersom Martial skulle fremme et overgangsønske, noe han for ordens skyld altså ikke har gjort.

I samme artikkel meldes det at United ville lagt inn et bud på Ryan Sessegnon, dersom Fulham ikke hadde rykket opp. Nå blir 18-åringen sannsynligvis med klubben til Premier League.

09.45: Etter at Rui Faria forlot klubben, har det vært mye snakk om hvordan José Mourinho løser oppgavene på treningfeltet. Lokalavisen Fermanagh Herald har snakket med broren til Kieran McKenna og skriver at den nye førstelagstreneren vil få ansvaret med å «organisere og lede førstelagstreningene». Om det betyr at McKenna blir en slags hovedtrener for Mourinho er likevel vanskelig å svare på.

09.40: Det skulle vel bare mangle, men Timothy Fosu-Mensah har i sommer ambisjoner om å spille seg inn på førstelaget til United etter en brukbar sesong hos Crystal Palace, melder ESPN.

Nylig snakket vi med Palace-fansen om nederlenderens opphold på Selhurst Park!

08.20: United-aktuelle Fred er på plass i England – for å spille landskamp. På sin Instagram-profil la Shakhtar-spilleren ut et bilde fra flyreisen som tok ham fra Granja Comary til London. Der skal det brasilianske landslaget fortsette sin VM-oppkjøring, før de møter Kroatia på Anfield på søndag. Tidligere har Manchester Evening News skrevet at United har ambisjoner om å gjennomføre overgangen mens Fred er i landet, altså i løpet av inneværende uke.

08.00: The Sun og The Times kommer i dag med sine versjoner av hypotesen om at Gareth Bale skal til Old Trafford i sommer.

Førstnevnte hevder at United er klare til å legge 200 millioner pund på bordet. Avisens representant i Kiev skriver at Real Madrid-trener Zinedine Zidane ikke snakket med matchvinneren før tre timer etter kampslutt, noe han mener tegner et bilde av forholdet deres. Bales agent skal visstnok i møter med Florentino Perez de to neste ukene for å diskutere fremtiden. En overgang til United verdt 200 millioner pund med en ukelønn på 650.000 skal være alternativet. Det vil gjøre Bale til en av fotballens beste betalte spillere. Samtidig er Bayern München en mulighet, skriver Telegraph.

Skriveriene om Bale begynte da tomålsscoreren i lørdagens Champions League-finale etter kampen uttalte at han burde «spille uke inn og uke ut».

Søndag skrev både Independent og Daily Mirror at en overgang kan skje i sommer.

Powered by Labrador CMS