Hans siste dag i rødt?

VIDEO I disse dager er det lav odds på at Dimitar Berbatov takker for seg i United-trøya. Ryktene går om at bulgareren er på vei til Italia og Juventus.

Publisert Sist oppdatert

Siden han kom fra Tottenham i 2008, har Berbatovs karriere på Old Trafford hatt sine opp- og nedturer. Den enorme prislappen (£30 millioner) la et voldsomt press på bulgarerens skuldre, og det var heller aldri gitt at han var førstevalget i en angrepsrekke som allerede bestod av både Rooney, Ronaldo og Tevez. Allikevel rakk den slepne teknikeren å notere seg for 149 kamper og 56 mål under Sir Alex Ferguson.

Selv om han aldri vil bli husket som en av de største klubblegendene, er det ingen mangel på høydepunkter i Berbatovs United-karriere. Han ble den første bulgarer som vant Premier League i 2009, og to sesonger senere ble han toppscorer i ligaen sammen med tidligere lagkamerat Carlos Tevez. Samme sesong ble han også medlem av en eksklusiv klubb da han ble fjerdemann i Premier Leagues historie som scoret fem mål i én kamp mot Blackburn. Alan Shearer, Andy Cole og Jermaine Defoe – det er ikke dårlig selskap.

Han lagde også tre hat-trick denne sesongen, men det er naturlig nok ett av dem som vil bli husket bedre enn andre. Den 19. september 2010 sto han for alle tre målene da Liverpool ble slått 3-2 på Old Trafford, og hans andre mål står fortsatt som et glimrende eksempel på hvilken spiller han er på sine beste dager (se video nederst).

Nedtur

Fjorårssesongen ble en gedigen skuffelse for Berbatov, men nedturen begynte allerede våren 2011. Etter å ha bommet på en rekke sjanser i FA Cup-semifinalen mot naborival City, var han utelatt fra troppen som tapte Champions League-finalen mot Barcelona på Wembley. Hele 2011/2012 var han fjerdevalg på topp bak Rooney, Welbeck og Hernandez, og ble aet til Bayern München i januar uten at det ble noe av.

I sommer har overgangsryktene florert rundt eleganten, og siste nytt er nå at han skal sitte på et fly til Italia. På formiddagen onsdag var det snakk om at Firenze og Fiorentina skulle være neste stopp for Berbatov, men nå i ettermiddag melder Football Italia at Juventus skal ha kommet med et sent bud, og at ‘den gamle dame’ nå skal være favoritter i kampen om angrepselegantens underskrift.

Den som lever får se.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/5lJ471wBZM0″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS