Ryktesaker, uke 28

OPPDATERT 16.25: Bayern-direktør Matthias Sammer nekter for at klubben allerede skal ha signert Thiago Alcantara.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 14. juli

16.25: Det ble tidligere denne uken rapportert at Thiago Alcantara var klar for Bayern München, og at han var blitt enig med klubben om en fireårskontrakt. Pep Guardiola har uttalt at han ønsker å signere midtbanespilleren, men Bayern-direktør Matthias Sammer avviser at Thiago allerede skal være signert.

– Hvorfor skulle vi ikke ha sagt noe dersom vi har signert en spiller? Det er selvsagt ikke slik, sier Sammer ifølge Daily Mail.

12.45: Ifølge The Express har David Moyes rettet fokus mot Antonio Candreva i kjølvannet av at Thiago ser ut til å forsvinne til Bayern München. Den 26 år gamle playmakeren imponerte for Italia i Confederations Cup, og har tidligere blitt koblet til Tottenham og City, som begge skal ha vært i Roma for å se ham i aksjon for Lazio.

Også Luka Modr skal være på Moyes’ radar, men kroaten virker å være et usannsynlig mål etter at han fikk en viktigere brikke i Real Madrid mot slutten av forrige sesong.

12.15: Ryktene rundt Benficas Ezequiel Garay vil ingen ende ta, og nå går Tuttomercatoweb så langt som å hevde at Manchester United er enig med Benfica om en overgangssum for midtstopperen. Størrelsesordenen skal være på rundt 17 millioner pund. 26-åringen har blitt linket til United over lengre tid, og tiden får vise hvor mye sannhet det er i disse ryktene.

Lørdag 13. juli

20.50: Ifølge den høyt respekterte italienske journalisten, Alfredo Pedulla, har Manchester United arrangert et møte med agenten til Stevan Jovetić førstkommende mandag. Tidligere har både Liverpool, Arsenal og Manchester City vist sin interesse, men nå melder Pedulla at det nå står mellom Manchester City og Manchester United. Videre forteller han at det er City som angivelig er i førersete i kampen om å signere montegrineren, men at United nå gjør et forsøk på å snappe ham foran nesen på byrivalene.

17.30: Anderlecht ønsker å forsterke stallen, og skal derfor være interesserte i å hente Manchester Uniteds Marnick Vermijl på lån kommende sesong. Belgieren kom til Manchester United fra Standard Liège i 2010, og debuterte for de engelske ligamesterne i Ligacupen mot Newcastle i september 2012.

12.00: Det virket lenge som om han var på vei til Manchester United, men de siste dagenes nyheter tyder på at Thiago Alcantaras neste arbeidsgiver heter Bayern München. Tidligere i uken uttalte Bayerns nye manager Pep Guardiola at han ønsket å hente 22-åringen til München, og ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo skal Thiago ha informert Barcelona om at han ønsker å reise til den tyske storklubben.

Thiago og Bayern München skal ifølge rapportene fortsatt ikke være enige om alle detaljene i kontrakten, men alt tyder på at partene snart kommer til enighet. Avisen skriver at det er muligheter for at Thiago blir spilleklar allerede til Bayerns kamp mot Barcelona 24. juli.

Fredag 12. juli

16.30: Ifølge Liverpool Echo er David Moyes interessert i å hente både Leighton Baines og Marouane Fellaini til Old Trafford. De siste dagene har det blitt stadig mindre sannsynlig at Thiago havner på Old Trafford, og avisen skriver at Moyes skal være villig til å betale tilsammen 40 millioner pund for de to Everton-juvelene – et tilbud Bill Kenwright og Roberto Martínez skal være villige til å akseptere.

United har allerede fått et tilbud på Baines avslått, mens Fellaini lenge har vært på vei til Arsenal. Den overgangen er satt på vent fordi Wenger i øyeblikket fokuserer på å signere en spiss. Fellaini har en utkjøpsklausul på 23.5 millioner pund som utløper 15. august, og belgieren frykter at en overgang til Arsenal vil glippe om London-klubben ikke har hentet en spiss innen den tid.

11.30: Wayne Rooney har reist hjem fra sommerturneen med en liten skade i hamstringen. I tillegg til å være skadet, er Rooney en av spillerne det skrives mest om i ryktespaltene for tiden, og Chelsea nevnes hyppig som en mulig ny arbeidsgiver for angriperen. Fredag formiddag hadde José  Mourinho følgende å si da han ble spurt om Wayne Rooney:

– Det er et morsomt lurespørsmål, svarte Mourinho. – Fra et etisk synspunkt kan jeg ikke snakke om andre klubbers spillere. Men jeg vil ikke være hyklersk, det er ikke i min natur. Jeg sier alltid det jeg mener.

– Rooney er en spiller jeg liker veldig godt, men jeg kan ikke si mer enn det. Han er rask og direkte, noe jeg liker, men han er Manchester United-spiller, fortalte Mourinho på pressekonferanse på Chelseas turné, som i likhet med Uniteds for tiden foregår i Bangkok.

01.10: Pep Guardiola uttalte torsdag at han har et sterkt ønske om å hente Thiago Alcantara til Allianz Arena. Den nye Bayern München-manageren fortalte samtidig at han trengte et klarsignal fra Bayern-styret før han kunne legge inn bud på den spanske U 21-kapteinen. Ifølge den katalanske radiostasjonen RAC skal Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge torsdag kveld ha informert Barcelona om at Bayern München er villige til å betale Thiagos utkjøpsklausul på €18 millioner.

Torsdag 11. juli

21.30: Sky Italia meldte tidligere torsdag at Thiagos overgang til Bayern var i boks. Sky Italia trakk senere torsdag tilbake dette utsagnet, men melder at forhandlingene mellom klubb og spiller har kommet langt. Thiago-sagaen er altså ikke over allikevel.

17.40: Pep Guardiola uttalte torsdag at han ønsket å hente Thiago Alcantara, og noen timer senere melder Sky Italia at overgangen er i boks. Foreløpig har verken noen av klubbene eller spilleren bekreftet dette. Drømmen om Thiago til United ser imidlertid ut til å henge i en svært tynn trå for øyeblikket.

09.30: Den spanske avisen Marca melder i dag at Thiago Alcantara, som de aller fleste hadde regnet med var på vei til United, i stedet velger Bayern Munchen og gamletrener Pep Guardiola. Avisen skriver at forhandlingene om en overgang har kommet så langt at Thiago kan bli presentert som ny Bayern-spiller allerede i dag.

08.50: Stevan Jovetics navn skal ha fått både United og City til å fatte interesse, skriver The Sun. Fiorentina-spissen skal visstnok ha en utkjøpsklausul i kontrakten på 27 millioner pund og City skal være villige til å innfri denne. Ettersom Robert Lewandowski ser ut til å glippe for David Moyes skal han også ha kastet seg inn i jakten på Jovetic, skriver The Sun.

08.20: Daily Star er på ingen måte kjent som den mest troverdige taboliden i England, men i dag har de om mulig overgått seg selv. Avisen skriver at Cristiano Ronaldo kan være på vei til Manchester, men da til Uniteds naboer i lyseblått, City.  Klubben skal stå klar med en lønnssjekk på over 300 000 pund i uken for å lokke Ronaldo til Etihad. Avisen gir seg imidlertid ikke der. Daily Star skriver videre at Arsenal ikke har gitt opp håpet om å sikre seg Wayne Rooney, og at pengene som skal til for å lokke United-spissen til London er tilgjengelige for Arsenal-manager Arsene Wenger.

Onsdag 10. juli:

20.45: Ifølge The Telegraph skal José Mourinho og Chelsea fortsatt ha tro på å få hentet Wayne Rooney til London denne sommeren. til tross for David Moyes’ gjentatte utsagn om at angriperen ikke er til salgs. Avisen mener Rooney er klubbens hovedprioritet på transfermarkedet denne sommeren, og at Mourinho ikke ønsker å la sjansen til å signere en spiller av Rooneys kaliber gå fra seg – og sammenlikner situasjonen med Uniteds interesse i og kjøp av Robin van Persie i fjor sommer. Dersom Rooney kommer inn dørene på Stamford Bridge vil dette i så fall bety kroken på døra i Chelsea for enten Demba Ba eller Fernando Torres.

13.00: Da David Moyes ble ansatt som Manchester United-manager, sank oddsen betraktelig på at Marouane Fellaini skulle gjennomføre en overgang til samme klubb. Den belgiske 25-åringen imponerte stort forrige sesong, og den høyreiste midtbanespilleren er forventet å bytte beite denne sommeren. Nå ser det imidlertid ut til at det er Arsenal som skal stikke av med belgierens underskrift. Oddsen på at Fellaini går til Arsenal er nede i 1.50 hos enkelte bookmakere, og en overgang til London-klubben ser stadig mer sannsynlig ut.

11.30: Ifølge den portugisiske avisen Record forhandler Nani og Manchester United om en ny kontrakt for førstnevnte. Portugiseren skal ha avslått tilbudene fra Zenit og Tottenham, og skal i stedet signere en kontrakt som angivelig gir ham 5.2 millioner pund i året, samt en fet signeringsbonus. Tottenham skal kun ha vært villige til å tilby den tekniske kantspilleren 2.7 millioner pund i årslønn, mens verken Anzhi, Roma eller Galatasaray har klart å legge et forlokkende tilbud på bordet.

08.00: Den katalanske avisen Sport mener å hevde at Thiago Alcántara vil bli klar for Manchester United innen kort tid. Avisen skriver at Real Madrid-president Florentino Pérez lovnader om å ikke utnytte Thiagos utkjøpsklausul ikke var sanne, og at de kongehvite gjorde et forsøk på å hente Thiago fra tittelrivalen. Sport melder at Thiago skal ha avslått tilbudet fra Real Madrid fordi han kun er interessert i mer spilletid, og at han også ser meget positivt på en overgang til Manchester United.

Det står lite konkret i artikkelen, men sportsavisen skriver at avtalen kan skje når som helst, og at Thiago vil slutte seg til Manchester United-troppen i løpet av neste uke.

Tirsdag 9. juli:

21.00: Thiagos fotballfremtid er fortsatt i det blå, men Barcelona-talsmann Toni Freixa forteller tirsdag at midtbanespilleren skal møte opp samen med resten av troppen når sesongoppkjøringen setter igang.

– Vi har de spillerne vi har, og Thiago er en av dem. Sesongoppkjøringen begynner som planlagt, sier Freixa til Sky Sports.

12.40: Tidligere førstelagstrener i United, René Meulensteen, ble 1. juli klar for jobben som assistent for Guus Hiddink i russiske Anzhi Makhachkala, og det har vært spekulert i om Meulensteen ville ta med seg Nani til klubben fra Dagestan – og at portugiserens representanter allerede skal ha vært i samtaler med Anzhi. Nani har ett år igjen av kontrakten med United, og skal være åpen for et klubbskifte. Anzhis styreleder Konstantin Remchukov avfeier imidlertid ryktene om at klubben skal ha vært i samtaler om en overgang for Nani.

– Ryktene om Nani stemmer ikke i det hele tatt, sier Remchukov til den russiske avisen Izvestia.

09.25: Real Madrid-president Florentino Pérez har helt kaldt vann i årene på de som fortsatt har et håp om å se Cristiano Ronaldo returnere til Manchester United.

– Du kan være helt sikker på at Cristiano vil avslutte karrièren i Real Madrid.

Det spørs nok likevel om ryktene rundt verdensstjernen stopper ved Pérez’ kommentarer.

09.10: Bayern München skal ikke ha gitt opp håpet om å snappe Thiago Alcántara. Det har blitt hevdet at Thiago vil signere for United i løpet av uken, men nå melder Sport at Pep Guardiola vil forsøke seg på Thiago. Flere er skeptiske til om Guardiola er villig til å hente spillere fra Barcelona, så troverdigheten i disse ryktene må tas med en klype salt.

08.20: Manchester United forsøkte seg med et bud på Leighton Baines på om lag 10 millioner pund i forrige uke, men Evertons styreformann, Bill Kenwright, avslo budet og sa samtidig at Baines ikke er til salgs. Ifølge The Express skal United nå stå klare til å høyne budet til 13 millioner pund. David Moyes skal være meget interessert i å hente sin tidligere Everton-elev, og vil gjøre det han kan for å ta ham med seg til Manchester.

Mandag 8. juli:

13.45: Det går ikke en dag uten at det er noe rundt Thiago Alcántara. Kilder med nære tilknytninger til midtbanespilleren hevder at Thiago skal være enig med Manchester United om en femårskontrakt, og at det kun gjenstår små detaljer før overgangen er fullstendig i orden.

For noen dager siden var Thiago inkludert i Barcelonas lagfotoseanse i forbindelse med de nye hjemme- og bortedraktene, men i går kveld ble han stille klippet bort, noe som har satt ytterlige fart på ryktene om at hans La Liga-dager er omme.

I tillegg skal faren Mazinho ha lagt sin restaurant i Barcelona – ‘Campechano’ – ut for salg, så det er med andre ord nok å spekulere i.

13.00: En rekke ulike medier hevder at Manchester United skal være interesserte i den italienske midtstopperen Davide AstoriCagliari-spilleren har tidligere blitt linket til både Southampton og Liverpool.

11.00: David Moyes’ tidligere elev, Leighton Baines, blir nødt til å be om å forlate klubben for at det skal bli aktuelt med en overgang til Manchester United. Everton har allerede avslått et bud på 12 millioner pund, og Roberto Martínez har gjort det klart at venstrebacken vil få en viktig rolle på Goodison Park. Hovedpersonen selv skal være fornøyd i Everton, og det er slettes ikke sikkert at han ønsker å forlate Merseyside-klubben.

07.55: Det har vært stille en stund rundt Kevin Strootman, men nå melder den italienske avisen Il Messaggero at midtbanespilleren har takket ja til en overgang til Roma. Ifølge avisen skal partene grovt sett være enige om de personlige betingelsene, og skriver at kun enighet mellom Roma og PSV Eindhoven gjenstår før overgangen går i orden.

Å bli enig med PSV kan riktig nok bli enklere sagt enn gjort. Den nederlandske toppklubben krever angivelig mellom 15 og 20 millioner euro for midtbanejuvelen, mens Roma kun er villige til å legge 11 millioner euro på bordet på det nåværende tidspunkt. PSV er ikke i en økonomisk situasjon hvor de er nødt til å selge etter at både Erik Pieters, Dries Mertens og Jeremain Lens har forlatt klubben i sommer.

Powered by Labrador CMS