– Vil gjøre ham godt!

Crewes assistentmanager mener Wigan-utlånet vil gjøre Nick Powell godt, og er sikker på at unggutten blir en toppspiller.

Publisert Sist oppdatert

Nick Powell gikk på deadline day som ventet på lån til Wigan, noe som potensielt kan ha hjulpet prosessen med å skaffe Fellaini siden Everton ville ha McCarthy fra nettopp Wigan. Det blir altså Championship-fotball i stedet for Premier League-fotball for Powell, men en av hans tidligere trenere mener ikke nødvendigvis at det er et steg ned for 19-åringen.

– Han kommer til å spille på et bra nivå, og det er bedre å spille i Championship enn for U21-laget! Det var et stort sprang å gå til Premier League, men United ville se hvordan han ville gjøre det. Det ville vært poengløst å sende ham rett på lån, mener Neil Baker, assistentmanager i Crewe Alexandra.

– De har tatt en god titt på ham, og følte kanskje at han ikke ville få spille regelmessig nok, så de har sendt ham ut slik at han får konkurransepreget fotball, sier Baker ifølge Manchester Evening News.

Powell mistet en del av fjorårssesongen med skade, men rakk likevel å gjøre inntrykk – i alle fall i debuten, da han banket ballen knallhardt i mål etter ti minutter.  På en måte United er vant til å se en rødtopp gjøre det på, og morsomt nok mot Wigan, hans nye klubb. Ellers ble det mest reservelagsfotball på Powell, men Baker er sikker på at han vil bli virkelig god.

– Jeg forventer at han kommer til å spille på aller høyeste nivå. Han kan spille for England, og jeg vil bli overrasket om han ikke gjør det.

Nick Powell, Crewe-Cheltenham
Målfeiring på Wembley.

Baker kan i stor grad kan takke Powell for at han nå jobber i League One, siden Powell var en svært viktig brikke da Crewe rykket opp til divisjonen via play-off i 2011/12-sesongen. Ikke bare scoret han et fantastisk mål i Wembley-finalen, men han scoret også mange mål i ligaen, og de fleste av dem var pene mål. Powell har vært spesiell lenge, ifølge Baker.

– Jeg ble først oppmerksom på ham da jeg trenge ham for U15-laget. Han hadde sine egne ideer og tanker om spillet. Han var ikke en robot, han var annerledes enn de andre, skryter Crewe-assistenten.

Ferguson har snakket om Powell som «fremtiden i Manchester United», og det er på midtbanen de fleste ser for seg at han vil ende opp. Neil Baker mener Powell har alt.

– Han har et klokt hode, noe som er viktig. Han kan score mål og han kan passere folk. Han har et godt skuddbein og han er god i lufta. Han kan score med begge føtter fra både kort og langt hold. Han har alt. Kanskje er det de nå ser etter hva han kan gjøre uten ball, og ikke hva han kan gjøre med den.

inni_sak_nick_powell_og_david_gill
God handel: Nick Powell og David Gill etter at Powell hadde signert for United.

– Mange spillere har fått godt utbytte av å gå på lån heller enn å spille reservelagsfotball. Han kommer til å spille konkurransepreget fotball, og kommer til å få god progresjon hos Wigan.

Wigan spiller i år Europa League-fotball i tillegg til alle ligakampene, og vil på grunn av det få et svært tettpakket program. Det burde altså være gode muligheter for mye spilletid for Powell, i tillegg til at europacuperfaring selvsagt ikke er noe negativt for utviklingen. Powell har allerede fått smake på spill i Europa; han spilte sist sesong fra start for United i de to siste gruppespillskampene. I Wigan kan det være grunn til å tro at han får flere kamper, og at han får en viktigere rolle. Baker er optimistisk på hans vegne.

– Det vil være den riktige overgangen for ham. Å be en 19-åring spille hver uke for United er voldsomt. Å få 35 kamper for Wigan vil gjøre ham godt, avslutter Baker.

Wigans neste kamp er lørdag klokka 16.00 (norsk tid), en tøff bortekamp mot Leicester City. Om Powell får spilletid er det godt mulig å se dette, siden TV 2 Sport Premium 2 sender kampen direkte.

Powered by Labrador CMS