– Vårt største talent noensinne

FANTORSDAG: – Noen er bitre, noen er såret, men de fleste ser at dette er en fantastisk mulighet for ham, sier Crewe-fansen om Uniteds nyeste spiller.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke intervjuet united.no Dortmunds tyske fans om kjøpet av Shinji Kagawa fra dem.

Denne uka sikret United seg supertalentet Nick Powell fra Crewe. I den forbindelse har united.no snakket med klubbens norske fanside.

Du kan les mer om Crewe ved å gå til hjemmesiden crewealexnorway.wordpress.com. Du kan også følge dem på twitter på @crewealexnorway. Der kan du også følge Helge Gjerstad, som vi har intervjuet her, på @HelgeGjerstad.

– Forstår Crewe-fansen at Powell nå dro?
– Som supporter ser man gjerne på dette med forskjellige øyne, noen er gjerne bitre over at han dro, andre såret mens jeg og de fleste med meg ser at dette er en fantastisk mulighet for Nick. Hvilken 4.divisjons spiller vil ikke spille for ett av de beste lagene i landet, for å ikke si verden?
– Det er og det har vært veldig mye snakk om denne overgangen den siste måneden, så det er mange som har luftet sine meninger. Mange prøver å tenke på hva som er «best for Powell» med å si at han burde gå til en «mid-table»-klubb i Premier League der det er mer sannsynlig han får spille fast tidlig i karrieren, men når han nå har muligheten til å spille for Manchester United, forstår de fleste at han drar.
– Godtar dere det?
– Etter den sesongen han har hatt hos Crewe, spesielt etter at Steve Davis overtok som manager i November, ble det tidlig forventet at han kom til å forlate Gresty Road.

– Så mange av fansen har spekulert i hvilken klubb det kom til å bli, hvordan hele overgangen kom til å bli gjennomført og ikke minst hvordan Nick ville ta det. Så når overgangen til United endelig ble en realitet og Powell var kjapp ute med å takke Crewe Alexandra for alt klubben har gjort for han siden han var 5år gammel, da har det vært ingenting annet enn lykkeønskninger samt ønsker om å se han i en England-trøye i fremtiden.

– Er dere fornøyde med prisen?
– Nå er jo prisen enda ikke kommet ut. Om det er vi som ikke vil at folk skal vite hvor mye penger vi har, eller om det er United som ikke vil ligge press på en 18 år gammel tidligere League Two-spiller, vet vi jo ikke.

– Men når det ryktes alt fra 2.75 mill pund + add ons til 4 mill pund + add ons, så skal vi nok si oss fornøyd.

– Han ble verdsatt til 1.5 tidligere i sesongen, men som frontfigur for ett lag som går 19 kamper ubeseiret igjennom slutten av sesongen og play-offen så er jo det forståelig at prisen går litt opp. Jeg tror ikke vi har gjort en dårlig deal! Vi er en klubb som «lever» av å produsere talenter og å selge dem videre. Akademiet til Crewe koster 500.000 pund å drive hvert år og de siste årene har vi bygget opp en stor gjeld og vi har ikke solgt spillere på en stund ( solgte John Brayford og James Bailey til Derby for 1 mill pund i 2010 og tidligere i år Dan Smith til Liverpool for 300.000 pund ) Så pengene kommer godt med!
– Han største styrke?
– Han har ett fantastisk overblikk og pasninger. Han liker seg i den Rooney-rollen som dere omtalte på united.no – hvor han ligger dypt og mottar pasninger. Han har et flott førstetouch og vet før han får ballen hvor han har medspillere. God til å holde på ballen også og skaper med det rom for andre.
– Utmerket teknikk, er ikke redd for å utfordre hverken dypt eller i boksen. Nå florerer det masse filmer av han med målene han laget for Crewe denne sesongen ( han scoret forresten 16 mål, ikke 14 ) og der kan dere ved mange anledninger se førstetouchen og ikke minst skuddfoten. Er høyrefotet, men skyter like godt med venstre.
– Svakheter?
– Tar kanskje noen feilvalg til tider, hvor han gjør det litt vanskelig for seg selv – men har ferdighetene til å komme seg ut av det. Svakheten vil nok være mentaliteten, er jo enda ung – men dette er jo noe som kommer med erfaring.
Du kan les mer om Crewe ved å gå til hjemmesiden crewealexnorway.wordpress.com. Du kan også følge dem på twitter på @crewealexnorway. Der kan du også følge Helge Gjerstad, som vi har intervjuet her, på @HelgeGjerstad.
– Kan han slå igjennom og faktisk bli United-spiller?
– Ja, det tror jeg.
– Nå har vi brukt han mye som møtende spiss men det vil nok være på sentral midtbane han vil kunne slå igjennom hos United. Med det overblikket, den passningsfoten og en fantastisk arbeidsmoral kan han sammen med gode medspillere bli veldig god for United. Han blir brukt som dyp sentral midtbanespiller på U-landslagene så han kjenner til den rollen godt selv om vi har brukt han mest fremme den siste tiden.
– Hvor fort kan det skje?
– Nå har jo det vært snakket mye om utlån og sånt.
– Vi har akseptert i Crewe at han ikke kommer tilbake på lån til oss, som lenge var en snakkis blant fansen, men at han gjerne kom til å bli lånt ut til en Championship-klubb. Det siste jeg har hørt nå er at Blackburn var aktuelle, men Sir Alex har sagt at han skal være med troppen på oppkjøringen i sommer. Så om han får sjansen i klubben allerede i sommer, at han ikke går på utlån, så skal du ikke se bort ifra at han slår igjennom allerede kommende sesong.
– Er han det største Crewe-talentet noensinne?
– Crewe har hatt mange fantastiske talenter opp gjenom tiden ( blant annet: Danny Murphy, Seth Johnson og Dean Ashton ), men Nick Powell er det største talentet av alle. Det spørs jo enda hvordan han vil lykkes, men når det er snakk om talenter hos Crewe er han det største vi har hatt i klubben. Supportere og tidligere spillere som har fulgt klubben tett i mange år er soleklar på den.
– Som Crewe-fan, stolt av at han spiller for United?
– Personlig, som en nordmann som holdt med United tidligere før jeg fant Crewe på midten av 90-tallet og fremdeles har ett øye til klubben, så vil det være fantastisk. Jeg følger fremdeles United og det å kunne se en tidligere Crewe-gutt spille for Manchester United vil være en ære.
– Den lokale fansen vil nok ikke gå ut og si det er stolt av at han spiller for United, de holder med Crewe Alexandra FC. Men de holder også med England og ser at dette er ett springbrett inn på landslaget – så når det forhåpentligvis skjer ( med takk til United ) så vil de være utrolig stolte av å ha fostret opp en landslagspiller.
– Til slutt – hva med neste sesong for Crewe?
– Nå er klubben fremdeles høyt opp etter en fantastisk sesongavslutning, så man ser veldig lyst på neste sesong. Men så har det også gått en del spillere ut døren som ikke har fått fornyet kontrakt, deriblant kapteinen Dave Artell med sine 31 år som var lederen i midtforsvaret og så Carl Martin (26år og i forsvaret) og Lee Bell (29 år og i et rulleringssystem på midten). Powell er borte og spissen Shaun Miller sies å være på vei bort. Men klubben er på jakt etter nye spillere, fem stykker, sies det. Så vi har fremdeles mye bra å bygge på men trenger forsterkninger for å kunne heve oss i League One.

– Vi er tippet til å gjøre det bedre enn Shrewsbury og Crawley som også rykket opp fra League Two. Realistisk, med litt håp, så ender vi på lavt på øvre halvdel.

– Og på sikt?

Det er jo ikke mange årene siden Crewe lå i Championship. Vi rykket ned til League One i 2006. Det hadde jo vært en drøm om vi kunne kommet oss opp igjen der og kunne klart å kjempe på øvre halvdel der. Nå er vi tilbake i League One og er med det ett steg nærmere. Vi får bare se hva neste sesong bringer – men tror vi skal klare oss bra i League One.

Du kan les mer om Crewe ved å gå til hjemmesiden crewealexnorway.wordpress.com. Du kan også følge dem på twitter på @crewealexnorway. Der kan du også følge Helge Gjerstad, som vi har intervjuet her, på @HelgeGjerstad.

Powered by Labrador CMS