Ryktesaker, uke 10

United er klare til å gi Molde en solid Solskjær-kompensasjon.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Ryktesaker uke 9


Søndag 10. mars:

10.42: Mer fra Sunday Mirror, men denne gangen litt mindre virkelighetsfjernt (og fra en mer erfaren journalist i Simon Mullock, om enn ikke blant de aller mest treffsikre). De hevder at United kommer til å betale Molde £6 millioner når Solskjær blir United-manager etter sesongen.

Det skal ikke være noen juridiske forpliktelser til å betale Molde, men United skal være takknemlige for at Molde lot United få hente Solskjær da det behovet oppstod – og det ble i desember aldri snakket om en kompensasjon siden planen var at Solskjær skulle tilbake til Molde etter sesongslutt.

09.28: Ifølge Sunday Mirror har Philippe Coutinho snakket med flere Manchester United-spillere om en potensiell overgang til United. £100 millioner blir det meldt om som en potensiell overgangssum.

Han har ikke slått til for fullt i Barcelona, og det rapporteres om at han mistrives. Han vet at Liverpool neppe er en aktuell klubb for ham nå, og ifølge avisa er Uniteds hans foretrukne destinasjon.

Det har vært noen rykter om Coutinho tidligere også, men vi har til gode å se noe fra pålitelige kilder. Mirrors søndagsutgave er definitivt ikke en pålitelig kilde heller, så vi ville tatt dette ryktet også med mer enn bare en klype med salt.

Samme avis melder for øvrig også at United følger med på Milan-back Davide Calabria som en potensiell erstatning for Antonio Valencia. Vi omtalte rykter om Calabria på fredag også.

09.22: Den franske 17-åringen Lucien Agoumé skal være av interesse for United, som ifølge L’Equipe hadde en speider til stede for å se på Sochaux-spilleren i 0-4-tapet mot Nancy forrige helg.

United skal absolutt ikke ha vært alene: Over 20 andre klubber skal også ha vært der for å se på den spennende midtbanespilleren.

Lørdag 9. mars:

15.54: London Evening Standard skriver at Avram Glazer ser ut til å ha blitt bitt av Solskjær-basillen. Etter å ha vært nokså fraværende under Mourinho, blir Arsenal-kampen allerede United-direktørens femte Solskjær-kamp.

Dette er selvsagt ikke noe som trenger å bety så mye for Solskjærs fremtid, men vi tar det med likevel.

Han var for øvrig også til stede i Paris onsdag kveld.

10.04: En rolig ryktemorgen, men vi tar med at The Sun skriver at United skal ha sendt speidere til Kroatia for å se på Benficas Rúben Dias i midtuka. Han skal være et seriøst alternativ til sommeren, skriver avisa.

Kanskje det er Victor Lindelöf som har anbefalt stopperen…?

United skal også være interessert i hans lagkamerat João Félix, men Juventus skal også være interessert i begge spillerne.

Det er ikke avisas vanlige United-korrespondent som har skrevet saken, og vi anbefaler å ta det med en klype salt.

Fredag 8. mars:

14.00: Mer om sportdirektør: Italienske Iltempo melder at United er blant klubbene som også følger med på Luis Campos, som nå er sportsdirektør i franske Lille. Saken er gjengitt i ulike italienske medier, og også hos Sport Witness.

10.30: Vi kan også legge til at den kjente sportsdirektøren Monchi har fått sin kontakt med Roma terminert. Det betyr altså at han er fri til å dra til en annen klubb.

10.25: Ole Gunnar Solskjær skal selv ifølge italienske milannews, gjengitt av Sport Witness, ha bedt klubben om å undersøke muligheten for å hente AC Milan-back Davide Calabria. Den 22 år gamle høyrebacken har en rekke kamper for italienske U-landslag.

09.50: Daily Mirror mener å vite hva Ole Gunnar Solskjær kommer til å tjene som United-manager. Ifølge David McDonnell, avisas United-journalist, så vil nordmannens lønn være 7,5 millioner pund i året – noe som er halvparten av det José Mourinho tjente for å forsøke å gjøre samme jobb.

07.25: Det er flere som nå skriver at det nærmer seg en Ole Gunnar Solskjær-ansettelse. Paul Hurst i The Times skriver fredag at såkalte «senior officials», altså ledere på ganske høyt nivå i United-systemet nå sier at nordmannen er den eneste kandidaten til jobben. Nå handler det mer om når han blir ansatt enn om han blir ansatt, og flere tror det nå kan skje før sesongslutt. At Solskjær skal være den soleklare toppkandidaten til jobben har den siste uka blitt nevnt av flere, og Supporterklubben har også vært innom det i en kommentar.

07.20: Daily Mail skriver egentlig det samme som The Times (se rett over) i en sak fredag – at det nå handler om når og ikke om Solskjær får jobben. Saken er skrevet av United-journalist Chris Wheeler. United sier imidlertid til ham at de ikke vil forhaste seg med avgjørelsen.

07.15: United vurderer visstnok å sende Tahith Chong ut på lån neste sesong, ifølge The Sun. Avisen skriver at United ser verdi i å få mest mulig førstelagsfotball i Chong, som kom innpå de siste ti minuttene av seieren mot PSG onsdag kveld. Flere nederlandske og tyske klubber skal ha kontaktet United denne sesongen med tanke på et utlån, og så kan bare tiden vise hva United ender med å gjøre med Chong.

Torsdag 7. mars:

14.15: José Mourinho vil høyst trolig bli den neste Real Madrid-manageren. Etter at han fikk sparken i United har Mourinho allerede takket nei til tilbud, men kilder i Real Madrid som Telegraph har snakket med forventer at portugiseren ikke vil takke nei til dem. Faktisk regner de det som 100 prosent sikkert at Mourinho vil returnere til Santiago Bernabéu.

14.10: Ikke før har flere aviser linket Jadon Sancho til United, så skriver The Sun at Sancho vil bli værende i Borussia Dortmund der han har hatt en formidabel utvikling.

18-åringen har allerede blitt hentet inn i den engelske landslagstroppen av Gareth Southgate og både United og PSG skal være villige til å betale rundt 100 millioner pund for unggutten.

Onsdag 6. mars:

11.05: Daily Mail siterer The Sun på at Manchester United ønsker seg Paulo Dybala i sommer. Dybala vil i så fall erstatte Romelu Lukaku, som går andre veien.

Saken(e) er ikke skrevet av journalister som følger klubben tett, og vi synes ærlig talt det høres ut som en litt spesiell avtale – for begge klubber.

11.00: I denne saken kan du lese hva James Ducker i The Telegraph – som var journalisten som først meldte om Uniteds interesse i Jadon Sancho – tror om klubbens muligheter til å hente spilleren i sommer.

Tirsdag 5. mars:

08.22: Mer Jadon Sancho – og lite nytt, så det som er mest interessant er at det er pålitelige James Ducker i Daily Telegraph som skriver om det.

Han skriver at United er klare til å kjempe med PSG om stortalentets signatur, og at Sancho kan bli den første briten som koster mer enn £100 millioner.

Siden en slik overgang neppe vil være utpreget bra for sjansene til Alexis Sánchez (til tross for at de selvsagt vanligvis spiller i forskjellige posisjoner, så vil det jo prege sjansene hans for spilletid), så nevner Ducker også at det vil bli vanskelig for United å kvitte seg med chileneren.

I en annen sak nevner for øvrig Ducker at United-spillerne blir stadig mer overbevist om at Solskjær kommer til å få United-jobben.

Mandag 4. mars:

09.00: Også i dag er det Jadon Sancho som dominerer ryktebildet, uten at det foreligger noe ny informasjon utover det vi allerede har formidlet. United – i likhet med flere andre toppklubber skal være svært interessert i å sprenge banken for angrepsspilleren.

Real Madrids Isco er også nevnt, via MEN. De henviser til Tuttosport, som mener å vite at 26-åringen er på radaren til blant annet United. Isco har ikke fått mye spilletid på Santiago Bernabeu denne sesongen, og er ventet å flytte på seg etter sesongslutt.

Powered by Labrador CMS