Seks «United-produkter» på plass

Da Wales og Nord-Irland spilte åttedelsfinale i fotball-EM lørdag kveld var hele fem tidligere United-unggutter i de to troppene.

Publisert Sist oppdatert

Paddy McNair fikk dessverre ikke sjansen fra start. Men det fikk fire andre tidligere United-spillere.

Både Jonny Evans, Corry Evans, Craig Cathcart og Oliver Norwood fikk sjansen fra start for Nord-Irland.

Det gjorde også James Chester for Wales.

Hva har alle til felles? De har fortid i Uniteds ungdomsavdeling.

Jonny Evansevansstall

Kom til United sammen med sin to år yngre bror, Corry, som 16-åring.

Tok steget opp til Uniteds førstelag som 18-åring, og gikk deretter på ulike utlån til han sporadisk figurerte i Uniteds førsteellever fra 2008. Etter inn og ut av laget, og med opp-og-ned-prestasjoner, forsvant han til fordel for førstelagsspill i West Bromwich sommeren 2015.

Har spilt for landslaget siden 2006.

I EM: 4/4 kamper fra start

Craig Cathcartcathcart

Som 16-åring ble nord-iren hentet til Manchester United fra St. Andrew’s Boys’ Club. Etter å ha ankommet i 2005, var han i United frem til 2010, før han ble hentet til Blackpool.

Belfast-spilleren spilte seg oppover ungdomslagene, og gikk i 2007 på et utlån til Royal Antwerp. Senere gikk han på utlån til Plymouth Argyle og Watford, men maktet aldri å spille seg inn på førstelaget.

Etter å ha spilt over 100 kamper for Blackpool i perioden 2010 til 2014, gikk han i 2014 til Watford – og spiller nå i Premier League-klubben, og har også jevnlig spilt på landslaget siden 2010.

I EM: 4/4 kamper fra start

Corry Evans

Kom, som nevnt, til United sammen med sin bror, Jonny – i 2004. Var i klubben til 2011, uten å ha debutert på førstelaget. Ble tatt ut på førstelaget for første gang 24. mai 2009, men ble sittende på benken hele kampen mot Hull.

Etter to utlån i henholdsvis Carlisle United og Hull, ble han i 2011 solgt til sistnenvte klubb. Corry har vært på det nord-irske landslaget siden 2009, og tjener per dags dato Blackburn.

I EM: 3/4 kamper fra start

Oliver Norwoodinni_sak_norwood

Ble henet til United som 16-åring i 2007, og gikk gradene i ungdomsavdelingen, og var også på en rekke utlån til klubber som Carlisle United, Scunthorpe United og Coventry City.

Norwood var aldri med i førstelagstroppen til United, men var nærme en plass i troppen da United møtte Wolfsburg i gruppespillet i Champions League i 2009.

Ble i juni 2012 solgt til Huddersfield Town, og spilte der i to år før Reading snappet ham opp i 2014. Norwood har nå over 30 kamper for det nord-irske landslaget, etter sin første samling i 2010.

I EM: 4/4 kamper fra start (1 assist)

James Chester

Profil: James Chester

Evans spilte en viktig rolle på U21-laget under Ole Gunnar Solskjær, og ble «belønnet» med utlån til både Peterborough, Plymouth Argyle og Carlisle.

Waliseren spilte hele 156 kamper for Hull i løpet av fire år i klubben fra 2011 til 2015, og gikk i fjor sommer gikk han til Premier League-klubben West Bromwich.

I EM: 4/4 kamper fra start

Paddy McNair

Den éneste av de fem som fremdeles er i Manchester United. Unggutten var bare også bare 16 år da han ble hentet til United fra barndomsklubben Ballyclare Colts.

Profil McNair

McNair imponerte de fleste med sin klokskap, ro og beherskelse i forsvar. McNair har siden spilt flere titalls kamper for United, og kan spille i både forsvar og på midtbanen.

McNair ble kalt opp til landslaget våren 2015, og har siden jevnlig vært å se i startoppstillingen.

I EM: 1 kamp fra start, 1 som innbytter, 2 som ubenyttet reserve

Powered by Labrador CMS