Fra Veseli til Ronaldo

Her er oversikten over alle tidligere Manchester United-spillere som skal til EM i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

denne saken har vi listet opp United-spillerne som skal til EM, men siden det blir for snevert å kun skrive om Manchester United-spillere, så må vi jo også fokusere litt på tidligere Manchester United-spillere.

Gruppe A

patriceevra (650 x 358)
SATSER MOT EM-GULL PÅ HJEMMEBANE: Patrice Evra.

Verken Romania eller Sveits har  med noen tidligere (eller nåværende) United-spillere, men det har både Albania og Frankrike.

Didier Deschamps har jo med både Anthony Martial og Morgan Schneiderlin i den franske troppen, men han har også tatt ut like mange ex-reds. Paul Pogba og Patrice Evra kan begge bli nøkkelspillere på hjemmebane.

Albania er definitivt et overraskelseslag i EM. Ingen scoret mer enn ett mål for Albania i EM-kvalifiseringen, og dronen som førte til bråket som gjorde at Albania ble tilkjent en 3-0-seier mot Serbia, ble med andre ord på en måte Albanias toppscorer i kvalifiseringen. Om vi legger godviljen til.

I Albanias tropp var det ventet at den tidligere United-reservelagsspilleren Frédéric Veseli skulle bli vraket, men Lugano-forsvarsspilleren ble tatt ut, og det blir spennende å se om han får flere EM-kamper enn United-kamper, siden han aldri fikk spilletid for Uniteds A-lag. Han er altså en overraskelsesspiller på et overraskelseslag.

Frederic Veseli
OVERRASKELSE PÅ OVERRASKELSESLAG: Frédéric Veseli.

Gruppe B

Altrincham v Manchester United XI - Pre-season Friendly
ManCHESTER: James Chester, her fra en treningskamp mot Altrincham i august 2009.

Slovakia og Russland har ikke ex-reds, men med Wales og England i gruppa sier det nesten seg selv at denne gruppen ikke ville være tom for ex-reds.

Og apropos tom: Tom Lawrence kunne fort vært i den walisiske troppen, men en skade hindrer dessverre 22-åringen i å være med. Dermed er James Chester eneste ex-red i den walisiske troppen. Stopperen fikk én kamp for United, i ligacupsemifinaleseieren mot Derby i 2009.

I den engelske landslagstroppen er det også bare én tidligere rød, og i motsetning til med Chester er det usannsynlig at spilleren får spilletid.

Tom Heaton fikk aldri spille for Uniteds førstelag, men har de siste sesongene imponert for Burnley, og Heaton var kaptein da Burnley endte øverst på nivå to og sikret opprykk til Premier League denne sesongen. Heaton kommer til mesterskapet som tredjekeeper. Ellers er det kanskje verdt å nevne at det store diskusjonstemaet etter troppannonseringen var vrakingen av ex-red Danny Drinkwater.

hartheaton (650 x 358)
TREDJEVALG: Tom Heaton har nettopp debutert for det engelske landslaget, men må nok finne seg i at Joe Hart er foran i køen i kampen om keeperplassen på det engelske landslaget.

Gruppe C

rrz
ZIELER: Ikke i den tyske troppen.

Tyskland har såpass mange spillere som har vært linket sterkt til United at det nesten kan føles som om det er tidligere United-spillere, men det er ingen ex-reds med i den tyske troppen. Ron-Robert Zieler kunne kanskje vært en kandidat, men Neuer, Ter-Stegen og Leno er de tyske burvokterne i årets EM. Ellers er selvsagt Schweinsteiger med i troppen, men han er jo fortsatt i United.

Polen og Ukraina har heller ingen tidligere røde i sine tropper, men det betyr ikke at gruppe C ikke har noen, for Nord-Irland har nok for alle.

Roy CarrollJonny EvansCorry EvansCraig CathcartLuke McCullough og Oliver Norwood har alle Manchester United på CV-en.

Ikke alle disse har spilt så store roller for United, men Carroll har 72 kamper for klubben (inkludert et innhopp i finalen da United vant FA-cupen i 2003/04, i tillegg til at han spilte nok kamper til å bli seriemester sesongen før), Jonny Evans har 198 kamper for klubben, mens Craig Cathcart største «claim to fame» i United-sammenheng kanskje er at han var ubenyttet innbytter i 7-1-seieren mot Roma.

jonnyevans (650 x 358)
EVANS-BRØDRENE: Jonny Evans for Nord-Irland, med broren Corry i bakgrunnen.

Gruppe D

Kroatia og Tyrkia har ingen ex-reds i sine tropper, og det har heller ikke Tsjekkia, noe vi velger å skylde hovedsaklig på at Karel Poborsky la opp for ni år siden.

Selveste Spania har selvsagt David de Gea i troppen, og de har som vanlig også en ex-red. Gerard Piqué snakker ofte varmt om United og Ferguson, og er altså vår representant nummer to på et revansjesugent og seiersvant spansk lag.

FC Barcelona v AC Milan - UEFA Champions League Round of 16
«HVOR ER MATA I DEN SPANSKE TROPPEN?!» brøler en fortvilet Pique.

Gruppe E

johnosheacl (650 x 358)
MESTER: John O’Shea har vunnet europeiske turnering før, så dette kan han.

Verken Italia, Belgia eller Sverige har tidligere Manchester United-spillere på laget, men den irske republikk har selvsagt det. John O’Shea er en viktig irsk spiller, og hvem kan vel glemme alt den mannen har gjort for United, i ulike roller? 393 kamper, bare én færre enn David Beckham, står O’Shea med for United.

I tillegg til dette spiller Robbie Brady for Irland, en spiller som har én kamp for United (mot Newcastle ligacupen i Fergusons avskjedssesong), og også kan han bli en viktig figur for Irland.

Målvakt Keiren Westwood skal ha blitt vraket av United som guttunge, og han endte heller i City-akademiet som følge av det. Ellers ble Darron Gibson vraket av landslagssjef Martin O’Neill. Det er selvsagt også verdt å nevne at en viss Roy Keane er O’Neills assistent.

Aston Villa v Newcastle United - Premier League
EX-RED PÅ TRENERBENKEN: Roy Keane.

Gruppe F

USA v Portugal: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil
NANI: Her fra VM 2014.

Island, Ungarn og Østerrike mangler United-representasjon, men det ville vært en gigantisk overraskelse om ikke Portugal hadde det.

Nani er som vanlig med i den portugisiske troppen, og det blir spennende å se om han er i form rundt elleve måneder etter at han forlot United.

Likevel er det jo ingen tvil om hvem den store spilleren her er. Cristiano Ronaldo er fortsatt Portugals store stjerne, og mannen de ser til når de nå håper på et bedre mesterskap enn i VM 2014, da de røk ut allerede i gruppespillet.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 09: Cristiano Ronaldo and Sir Alex Ferguson attend the World Premiere of 'Ronaldo' at Vue West End on November 9, 2015 in London, England. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
GOD RELASJON: Cristiano Ronaldo avgjorde nylig Champions League-finalen med Sir Alex Ferguson på tribunen. Nå står en annen europeisk turnering for tur for den tidligere United-spilleren.

Powered by Labrador CMS