Sju spørsmål som Premier League-klubbene diskuterer

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig er Premier League-klubbenes store mål fortsatt å få ferdigspilt sesongen. Håpet er å komme i gang med fellestreninger i mai og så spille kamper for tomme tribuner i juni.

8. juni og helga etter er nevnt av engelsk presse som to mulige datoer.

De trenger 40 dager for å fullføre sesongen.

LES OGSÅ: – Håpet er å starte igjen 8. juni

Samtidig har klubbene også påpekt at hvis det skal skje så må de kunne teste alle som er involvert så mye som er nødvendig, og de har fastslått at det er uaktuelt å gjøre dette før det er nok testutstyr på plass for samfunnet ellers.

VIL SPILLE FOR TOMME TRIBUNER: De foreløpige planene er at hvis Premier League kommer i gang igjen så blir det for tomme tribuner.

Ifølge Daily Mail vil kostnaden, per lag, for å for eksempel samle hele staller med alle de ansatte i en periode på 40 dager, ligge på om lag 500.000 pund.

Dette er en utgift Premier League-klubbene klarer, men det er ikke en utgift som klubber fra lavere divisjoner klarer.

Samtidig er det sju andre spørsmål som det fortsatt er uklarhet rundt.

* Hva skal man gjøre med spillere som lider av astma? Disse er i risikogruppen, og én klubbeier har fortalt Daily Mail at de ikke vil tillate at denne spilleren deltar hvis det er noen som helst for risiko.

* Hvordan beskytte dårlig trente og eldre ansatte i klubbene? Det er mange over 50, og Crystal Palace-manager Roy Hodgson er selv 72 år nå.

* Hvordan få behandlet spillere som skader seg under disse kampene? Nå er det jo slik i England at private sykehus allerede er opptatt med å hjelpe det vanlige helsevesenet i Storbritannia.

* Hva skjer hvis bare én spiller (eller flere) pådrar seg coronaviruset etter at det startes opp igjen? Må hele laget da isoleres videre i 14 dager?

* Man trenger kanskje utstyr for hjerteundersøkelser, for spillere som eventuelt pådrar seg viruset.

* Skal de eventuelt gå for en løsning med få arenaer? Det er da snakk om arenaer hvor man kan spille tre kamper på samme dag – en løsning som i så fall vil kreve mindre medisinsk personell, mindre TV-personell og andre for å få gjennomørt det hele.

* Hvis man ikke får fullført: Skal Liverpool få tittelen? Hvordan avgjør man ecup-plassene og blir det nedrykk og hvem kommer eventuelt opp?

I tillegg er det kjent at Premier League-klubbene også undersøker med UEFA/FIFA og eksperter på kontrakter hvilke muligheter – om noen – det er for å forlenge de spillerkontraktene som egentlig går ut 30. juni, men dette er uansett ikke noe Premier League alene kan bestemme.

Spørsmålene over kan de imidlertid selv avgjøre.

Inntil videre er det britiske samfunnet stengt ned til 7. mai, men hvis utviklingen av coronaviruset i Storbritannia følger regjeringens egne mål så er det en tro på at man kan samles for fellestreninger igjen senere i mai.

Les alle våre saker om coronavirusets påvirkning på fotballen her.

Powered by Labrador CMS