– Sesongen fullføres på Citys, West Hams og Arsenals bane?

Publisert Sist oppdatert

Premier League-klubbene gjennomførte fredag nok et møte hvor sentrale spørsmål rundt den mulige gjennomføringen av resten av sesongen ble diskutert.

Der ble det i et nesten fire timers langt møte blant annet diskutert følgende, ifølge ulike aviser:
The Sun:
Sesongen skal fullføres på nøytrale baner, og på baner som ikke er i nærheten av boligstrøk. West Ham, Manchester City og Arsenals baner skal dermed være tre alternativer. Liga-oppstart kan fortsatt skje tidlig i juni, men nå var det 12. juni som ble nevnt som mulig dato. Det er et håp om fellestreninger igjen fra 18. mai.

The Independent skriver at det med å spille på nøytrale baner var et av hovedtemaene, siden flere klubber skal ha vært lunkne til dette.

Daily Mail: Klubbene vil fortsatt fullføre sesongen. De vil ikke gjøre som Frankrike, der det allerede er varslet rettslige skritt fra enkeltklubber, blant annet Lyon, etter at Ligue 1-sesongen ble avsluttet og tabellen ble fryst for å avgjøre mesterskapet, europacupplasser og også nedrykk.

I pressemeldingen fra Premier League etter møtet het det blant annet:

– Ligaen og klubbene vurderer de første små skrittene fremover, men vil kun returnere til trening og kamper når regjeringen sier ja, ekspertene fra helsemyndighetene sier ja og etter å ha diskutert dette med spillere og managere.

– Ligaen sier velkommen til det er sat sammen en medisinsk arbeidsgruppe som sammen skal jobbe for å få idretten tilbake på beina. Denne gruppen møttes for første gang fredag.

– Det ble ikke tatt noen avgjørelser i dag (fredag), men klubbene diskuterte synspunkter knyttet til Project Restart. (…) Klubbene gjentok imidlertid ønsket om å klare å få avsluttet 2019/20-sesongen, også med tanke på å ivareta turneringens integritet.

Noe av det viktigste å lese fra denne pressemeldingen er hvordan klubbene understreker veldig tydelig at det først vil bli en Premier League-oppstart når alle er enige om at det er mulig og riktig også fra et medisink ståsted.

Det skal være et nytt Premier League-møte fredag om én uke, altså 8. mai, hvor det trolig skal stemmes over flere mulige forslag.

Dagen før, torsdag 7. mai, skal den britiske regjeringen komme med sine nye bestemmelser for hvordan hverdagen i Storbritannia skal være under den pågående corona-pandemien.

LES OGSÅ: – U18- og U23-sesongene avsluttes nå

SAK FRA FØR MØTET: Avstemminger om «Project Restart» neste uke – kan hele neste sesong bli bak lukkede dører?

Powered by Labrador CMS