«Project Restart» – slik ønsker Premier League å fullføre sesongen

Publisert Sist oppdatert

Premier League planlegger å fortsette sesongen med kamper på godkjente stadioner når myndighetene gir klubbene lov til å fortsette.

Det skriver seriøse Matt Lawton i The Times.

Avisa melder at en gruppe som representerer flere ulike idretter jobber sammen med myndighetspersoner med et mål om å få idretten i gang igjen så fort som mulig.

Flere idretter ser på muligheten for det å bruke et begrenset antall stadionanlegg i et forsøk på å unngå spredning av coronaviruset, pluss for å redusere behovet når det gjelder antallet politifolk og legepersonell, pluss for å begrense testbehovet.

Premier League skal ha delt sin plan for å fortsette sesongen, en plan som ble omtalt som «Project Restart», på et aksjonærmøte sist uke. Idéen om å spille kamper bak lukkede dører på et begrenset antall stadionanlegg ble der diskutert.

TOMME TRIBUNER: Det kommer neppe til å bli mange tilskuere på de resterende Premier League-kampene, om de blir spilt.

Det gjenstår 92 Premier League-kamper, og ligaen har lagt en plan for at halvparten av disse kampene vil bli TV-sendt live (det står ingenting i artikkelen om hvordan dette blir for rettighetsholdere i f.eks. Skandinavia), og opp til 400 personer – inkludert media – vil få lov til å være til stede på kamper om de skulle teste negativt for viruset.

Planen er ellers å tilby ekstra garderobefasiliteter for å kunne holde på den sosiale distanseringen, og planen skal være å ha på plass distanseringstiltak for oppvarmingen også.

Mangelen på testing i Storbritannia skal ifølge artikkelen foreløpig være det største hinderet for å starte opp igjen med idrettsarrangementer.

Fordeler og ulemper

BBC (Dan Roan) omtaler også møter mellom idretten og myndighetene, og at en håper å få i gang idretten i en eller annen form i løpet av noen uker om en gjør fremskritt.

En kilde tett på planen beskriver det (ifølge Roan) som at en setter opp farten, og statsminister Boris Johnson skal være informert om planene.

Helseeksperter vil se på de spesifikke aspektene ved hver sport for å se hva en kan gjøre for å ulike idretter i gang igjen så fort som mulig.

Det skal være snakk om forberedende møter, slik at en er klar til godkjenningen eventuelt foreligger. Myndighetspersoner anerkjenner angivelig at det kun er aktuelt bak lukkede dører foreløpig, men at idretten potensielt kan gi en opptur til mange etter måneder med nedstengning.

Samtidig skal de også være nervøse for at store mengder supportere potensielt kan samles utenfor stadionanlegg for å feire for eksempel titler.

Neste Premier League-møte skal være på fredag, ifølge BBC.

Powered by Labrador CMS