Lagsport tillatt i England fra 1. juni

Klarsignal fra myndighetene til å starte opp igjen med lagsport fra og med juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka er det mer møtevirksomhet mellom Premier League-klubbene, og klubbene skal også i samtaler med myndighetene om Premier League-oppstarten.

Mandag ettermiddag kom beskjeden fra myndighetene om at sportsarrangementer som skal kringkastes tillates bak lukkede dører (les: for tomme tribuner) fra og med 1. juni.

– Det vil bra for vår nasjonale moral, sa Boris Johnson i det britiske underhuset mandag ettermiddag.

Kanskje vil det også påvirke hvordan mandagens Premier League-samtaler går. Det skal være en konflikt mellom storklubbene og nedrykkskandidatene i Premier League, og dette klarsignalet fra myndighetene styrker sannsynligvis storklubbenes argument.

Det er verdt å merke seg at dette ikke nødvendigvis betyr at fotballen kommer til å være klar igjen fra 1. juni.

Må må få god nok kontroll på coronaviruset innen den tid hvis det skal skje.

Premier Leagues plan skal være å starte opp igjen Premier League 12. juni, men det hele avhenger fortsatt av mange faktorer.

Dale Johnson fra ESPN skriver følgende:

Kan ta tid før Old Trafford fylles

Den britiske regjeringen åpner for at kinoer og frisører åpner 4. juli, men det er selvsagt altfor tidlig å si noe om når det igjen kan bli fullt med tilskuere på blant annet Old Trafford.

– Sosial distansering er et krav, understrekes det i dokumentet.

– Å åpne opp for tilskuere på (…) og større arenaer blir kanskje først mulig på et betydelig senere tidspunkt, avhengig av hvor langt ned vi kommer med antallet i nye smittede. (…) Dette er en foreløpig veiviser, men nøyaktig når gjenåpningen av de ulike områdene kan skje avhenger selvsagt av utviklingen.

– Det er bare en fremtidig vaksine eller annen medisin som kan kontrollere denne epedimien eller senke dødeligheten. Frem til det må sosial distansering (…) være på plass, heter det.

Powered by Labrador CMS