Kan gjøre det umulig med tilskuere på PL-kamper ut året

Myndighetene i Storbritannia ønsker trolig å opprettholde de strenge kravene om sosial distansering ut kalenderåret. Det vil i så fall gjøre det umulig for Manchester United og de øvrige Premier League-klubbene å ha tilskuere på kampene.

Publisert Sist oppdatert

I Storbritannia er smittebølgen av coronaviruset i ferd med å flate ut, men myndighetene ønsker fremdeles å videreføre restriksjonene når det gjelder sosial distansering.

LES OGSÅ:
Chris Casper til united.no om Salfords utfordringer: Prøver å ikke frykte det verste

Behov for klarhet

Storbritannias helsedirektør, professor Chris Whitty orienterte nylig pressen om behovene for en mulig videreføring av tiltakene forbundet med sosial eller fysisk distansering resten av kalenderåret. 

Helseminister Matt Hancock understreket også torsdag ettermiddag at tiltakene må fortsette for å hindre en ny bølge av spredningen av coronaviruset.

MÅ UNNGÅS: De britiske myndighetene vil videreføre de strenge tiltakene om sosial distansering, for å unngå samlinger av mange mennesker. Tiltakene kan bli videreført ut kalenderåret 2020 og således gjøre det umulig med tilskuere på fotballkamper ut 2020.

Det er ikke bare Premier League-klubbene som blir rammet, men samtlige idretter som tiltrekker seg betydelige tilskuermasser.

En rekke idrettsforbund har bedt om klare retningslinjer for hvor lenge tiltakene vil gjelde, men så langt har det vært umulig å gi noen konkrete svar.

Det er også lite trolig at det kan spilles kamper i Premier League før det tilbys pålitelige tester av samtlige arbeidstakere i Storbritannia som har nøkkelposisjoner i samfunnet, og dette gjelder først og fremst helsepersonell. 

Rammer småklubbene ekstra hardt

Det har blitt skissert ulike løsninger i flere av landene i Europa.

I Nederland har myndighetene lagt ned forbud mot større idrettsarrangementer til 1. september noe som gjør at det nederlandske fotballforbundet KNVB ønsker å avslutte Eredivisie.

PLANLEGGER OPPSTART: I Tyskland kan Bayern München og de andre Bundesliga-klubbene væe tilbake på banen allerede 9. mai om myndighetene godtar planene om å spille kampene uten tilskuere.

I Tyskland er det derimot planer om å gjenoppta kamper uten tilskuere fra og med 9. mai dersom myndighetene godtar løsningen. 

I England er situasjonen langt mer uavklart og det er høyst usikkert når det igjen kan spilles kamper.

Selv om Premier Legaue-klubbene lider, er det de mindre klubbene i Championship, League One, League Two og videre nedover i pyramiden som rammes hardest.

Klubbene her har ikke lukrative TV-avtaler å støtte seg til og er avhengige av tilskuerinntekter. De siste signalene fra myndighetene tyder imidlertid på at det er tvilsomt om det vil bli spilt kamper med tilskuere på tribunen i 2020. 

Økende uenighet

I avisen Telegraph uttrykker flere klubbledere også bekymring på vegne av spillerne sine og sier det naturligvis er umulig for dem å opprettholde fysisk distansering om fotballen gjenopptas, og at mange spillere er engstelige for å være forsøkskaniner.

HÅPER PÅ RETUR I MAI: Manchester United-spillerne trener fremdeles på egenhånd hjemme hos seg selv, men det er allerede lagt planer for de kommende månedene med ulike scenarioer.

Premier League har tidligere uttalt at det er bred enighet blant de 20 medlemsklubbene om å fullføre den inneværende sesongen, men en rekke klubber har allerede diskutert seg imellom hvordan sesongen kan avsluttes på en rettferdig måte. 

Det neste møtet mellom Premier League og medlemsklubbene vil finne sted 1. mai. 

Powered by Labrador CMS