– Gir klarsignal for Premier Leagues Project Restart (men skeptiske spillere)

Publisert Sist oppdatert

Den siste uka har vi stadig oftere hørt om «Project Restart», Premier Leagues planer om å starte opp igjen med fotball midt i juni.

I planene lå det an til fellestreninger fra 11. mai, noen ukers opptrening og så kamper i juni og juli.

Omfattende coronatesting vil selvsagt måtte pågå underveis.

LES OGSÅ: – Serien gjenopptas 13. juni

Torsdag skriver Daily Mirror at den britiske regjeringen skal ha gitt klarsignal til at de foreløpige planene kan gjøres enda mer konkrete.

The Times skriver at politiet skal ha gitt sin støtte til kamper på nøytrale baner.

Daily Mail skriver at Premier Leagues plan innebærer at man fortsetter å spille – trygt – selv om enkeltspillere eller andre involvert blir smittet av coronaviruset også etter oppstarten.

Daily Mail skriver også at det planlegges for treningskamper for tomme tribuner før selve Premier League-sesongen kommer i gang igjen.

Noen engelske medier, deriblant The Athletic, skriver imidlertid at selv om mange spillere gleder seg til en eventuell oppstart så er det også flere spillere som er skeptiske til en fotballoppstart.

De skal spesielt frykte at de kan sette egne familier i fare ved å delta i kontaktsport og så reise hjem for å være en risiko for egne barn, koner eller kanskje også kjærester som også i visse tilfeller er gravide.

De mer konkrete planene for en oppstart vil ifølge Daily Mirror presenteres for alle de 20 Premier League-klubbene når de møtes igjen fredag. I den forbindelse kommer det sannsynligvis enda mer konkrete planer for hvordan man skal kunne fullføre sesongen for tomme tribuner.

Utgangspunktet skal være fullkontakt-trening i siste uka i mai og kamper midt i juni. Premier League tar alle kostnader ved coronatestene (30.000 tester), men regjeringen samarbeider med Premier League for å få dette gjennomført, noe som inkluderer medisinsk personell og politi for å sikre gjennomføringen.

Det skal imidlertid være en felles forståelse at for at dette skal kunne skje så må britene få kontroll på både antall smittede og dødstallene som nå preger nasjonen.

Frankrikes president, Emmanuel Macron, ønsker imidlertid at både England, Italia og Spania følger Frankrike i å avlyse sesongene, slik den franske, belgiske og nederlandske ligaen har gjort så langt. Dette skriver franske Le Parisien. Den franske sportsministeren skal faktisk ha kontaktet sine kolleger i andre land for å forsøke å påvirke dem til å ta samme beslutning.

Les flere saker om coronavirusets påvirkning på fotballen her.

Powered by Labrador CMS