– Det skal kåres en vinner. Tre lag skal rykke ned

Publisert Sist oppdatert

Premier League-klubbene møttes mandag, og like før klokka 17 skandinavisk tid ble den første informasjonen fra møtet lekket.

Ønsker ikke nøytrale baner

The Times skriver at Premier League-klubbene kommer til å be den britiske regjeringen om tillatelse til å bruke klubbenes egne arenaer i stedet for å møtes på nøytrale baner.

Man trodde først at det var en splittelse blant klubbene om eventuelt å skulle fullføre sesongen på nøytrale baner, at 12 klubber var mot, men Premier League-topp Richard Masters sa mandag kveld at alle klubber helst vil ha sine resterende hjemmekamper.

Noen av klubbene skal også ha sagt at dette er ekstremt viktig grunnet sponsornavn på stadionene sine.

BBCs sportsjournalist Laura Scott skriver at den britiske regjeringen skal være villig til å lytte til ønsket, men at det til slutt avhenger av at politi og lokale myndigheter stiller seg positive til det – og at det igjen avhenger av om de lokale myndighetene tror at supportere er smarte nok til å holde seg unna kamparenaene, altså at de ikke samles på utsiden når det spilles kamper.

Som et eksempel har de lokale myndighetene i Liverpool fastslått at det var helt uaktuelt om Liverpool skulle avslutte sesongen på Anfield for tomme tribuner, og at det ville bli latterlig om store menneskemengder samtidig møttes på utsiden av arenaen.

Daily Mail skriver også at klubbene mandag ble enige om at kontraktene som egentlig går ut 30. juni skal forlenges – noe som selvklart er avhengig av spilleren selv vil.

Dette gjelder også utlånsavtaler.

Sheffield United-utlånte Dean Henderson er den mest kjente av Uniteds utlånte, som spiller i England, men The Sun påpeker at begge klubbene må godta et videre utlån for at det skal skje.

– Fortalt at tabellen skal gjelde

The Independents Miguel Delaney og The Times skriver at det engelske fotballforbundet mandag skal ha fortalt Premier League at ligatabellen denne sesongen uansett skal telle, både for å kåre en vinner og nedrykkslag.

Det betyr altså at man enten må spille ferdig eller fryse tabellen og plassere lagene etter for eksempel poeng per kamp – noe som fortsatt betyr at United vil bli nummer fem.

Å annullere sesongen skal være et ikke-tema, selv om klubbene for første gang skal ha blitt nøye forklart konsekvensene ved ikke å fullføre. Det skriver Daily Mirror.

Det betyr samtidig at de nedrykkstruede lagene ikke lenger kan slippe unna, da de tre nederste lagene kommer til å rykke ned.

Tidligere har det blitt rapportert at flere av lagene involvert i nedrykksstriden skal ha vært for akkurat de løsningene som eventuelt sikret dem fornyet Premier League-spill.

Tirsdag vil regjeringen møte de engelske fotballigaene for detaljert å gå gjennom sin «veiviser».

18. mai blir det trolig et avgjørende møte mellom klubbene da det den mandagen trolig skal stemmes over hva som skal skje videre. Det kreves da at 14 av 20 klubber er enige.

LES OGSÅ: Den britiske regjeringen: – Lagsport på TV tillatt fra 1. juni

Powered by Labrador CMS