– Ytterligere to positive tester onsdag

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag skriver United-journalist James Ducker i The Telegraph at 19 spillere og ansatte i United har testet positivt for coronaviruset. Det skal riktignok ikke være tilfelle at alle smittetilfellene stammer fra apparatet rundt førstelaget.

Senere samme kveld skriver Daily Mail at ytterligere to førstelagsspillere testet positivt da de returnerte til Carrington onsdag. Det er foreløpig noe uklart om disse to er blant de 19 tilfellene Ducker melder om eller ikke.

Spillerne gjenopptok treningen onsdag, etter at treningsfeltet ble stengt ned i et forsøk på å begrense smitteutbruddet tirsdag. Det er fortsatt uvisst om lørdagens kamp mot Brighton må utsettes eller ikke.

17 spillere på trening

Manchester Evening News observerte onsdag 17 av førstelagsspillerne på vei inn til trening.

Cristiano Ronaldo, Fred, Victor Lindelöf, Amad, Marcus Rashford, Eric Bailly, Raphaël Varane, Diogo Dalot, Scott McTominay, Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Lee Grant, David de Gea, Bruno Fernandes, Edinson Cavani, Phil Jones, Alex Telles og Tahith Chong (rehabiliteringsarbeid etter den alvorlige skaden han pådro seg i Birmingham) var alle til stede på Carrington, og det kan også ha vært flere til stede som ikke ble observert.

Ralf Rangnick, Kieran McKenna og John Murtough var også blant de som ble observert.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
HAR SLUPPET UNNA: Cristiano Ronaldo er tilsynelatende ikke blant United-spillerne som er smittet av coronaviruset denne gangen.

At United igjen kunne trene på Carrington, og at såpass mange var på plass, har blitt sett på som et tegn på at det vil være mulig å gjennomføre Brighton-kampen.

Sky Sports melder også at Premier League har avslått flere forespørsler fra klubber om å utsette kamper denne uka.

Blant annet skal ligaen ha nektet Leicester og Tottenham å utsette kampen seg imellom, til tross for at Leicester mangler ni coronasyke spillere, noe som blant annet sørger for at Brendan Rodgers ikke har noen stoppere tilgjengelig før kamp.

Burnleys hjemmekamp mot Watford ble derimot utsatt to og en halv time før avspark onsdag, etter et utbrudd hos bortelaget.

Nytt testregime

Ifølge myndighetskilder er det ikke ventet redusert kapasitet på Premier League-kamper foreløpig, men selv om hverdagen ikke ser ut til å forandre seg nevneverdig for engelske supportere foreløpig, så vil situasjonen forandre seg for spillere.

Det vil bli gjennomført daglige hurtigtester før spillere og andre ansatte får slippe inn på treningsanlegget – de må bli værende i bilene sine frem til de har et negativt testresultat å vise til.

I tillegg vil alle Premier League-spillerne nå gjennom to PCR-tester i uka, i tillegg til de daglige hurtigtestene, og til sammen utgjør dette et mer omfattende testregime enn under pandemiens topp i fjor.

Powered by Labrador CMS